Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Helyeselnétek ezt a törvényt?

Helyeselnétek ezt a törvényt?

Figyelt kérdés
Sokszor történik olyan hogy valakihez betörnek, és az értékeit elviszik, de sokszor bántalmazzák, sőt megölik az ott lakókat, ha netán rajta kapják a betörőt, vagy ellenállnak. De ha védekezni próbál a sértet, és kárt tesz a behatolóban még sokszor őt vonják felelősségre. Közben Amerikában nyugodtan megölheted a betörőt a saját területeden. Ti helyeselnétek ha itt is így lenne ? Ha betörnek, akkor nyugodtan következmények nélkül megölheted a betörőt ? Lelőheted, leszúrhatod, elvághatod a torkát, vagy megskalpolod mindegy. Jó lenne, nem ?

2014. márc. 12. 12:09
1 2 3 4 5 6 7
 1/67 anonim ***** válasza:
77%
Támogatom!
2014. márc. 12. 12:11
 2/67 Andizsuzsi ***** válasza:
39%
Nem. Az emberölés legalizálását semmilyen formában nem támogatom.
2014. márc. 12. 12:15
 3/67 A kérdező kommentje:
Akkor inkább téged öljenek meg ? Te tudod.
2014. márc. 12. 12:17
 4/67 A kérdező kommentje:
De ez a törvény még az utcára is érvényes lehetne.
2014. márc. 12. 12:18
 5/67 anonim ***** válasza:
100%

Nos,kezdjük azzal, hogy Amerikában sem mindenhol engedélyezett a betörő megölése. Ahol meg engedélyezett, ott sem a betörőt ölik meg, hanem a lakó életveszélyben érzi magát, és önvédelemből öl. Nagyon nem mindegy ám.

Ha jól emlékszem lassan 2 éve Magyarországon is él a birtokvédelmi törvény. Ha a birtokon lévő lakó életveszélyben érzi magát akkor ő is megölheti a betörőt önvédelemből. Ahogy itthon , Amerika egyes államaiban is az ilyen eseteket mindig kivizsgálják. Nyilván ha a betörő 40 lövéssel a hasában halt meg, az már nem önvédelem..

2014. márc. 12. 12:18
 6/67 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

ÖNVÉDELEMBŐL most is megölheted.

Egyéb indokkal semmilyen életellenes cselekedetet nem támogatok.

(Egyébként Amerikában sem engedik szabadjára a dolgokat, a szadista cselekményeket ott is büntetik, vagyis a "megskalpolás" enyhén szólva is túlzás.)

2014. márc. 12. 12:20
 7/67 anonim ***** válasza:
61%

Le vagy maradva. Ha betörnek hozzád/utcán megtámadnak és:

1. többen vannak

2. éjszaka van

3. fegyverük (akár kés vagy botok)

és azt mondod, hogy ijedtségből verted/lőtted/szúrtad agyon akkor nem büntetnek meg. A fentiek büntethetőséget kizáró esetek.

Az már egy más kérdés, hogy önvédelmi lőfegyvert miért is nem lehet itt tartani amikor a világ számos részén (pl finnország, svájcig, szlovákia stb) meg lehet, azaz miért nézik gyerekebbnek az itteni felnőtt lakosságot mint mondjuk a szlovákokat, de ez meg egy máshova vezető vita. A lényeg: megvédheted magad.

8/67 anonim ***** válasza:
100%
Birtokvédelem mint törvény él már itthon is. (ez írtam előbb) De az utcán való gyilkolást már nagyon ellenzem. Akkor mindenki mindenkit ölni fog,és indok ezer lehet.. Nem, az utcán gyilkolás nem lenne más, mint egy elvetemült emberek önkényes félelem keltése.
 9/67 anonim ***** válasza:
#7 vagyok a 3 pont között nem ÉS kapcsolat van, tehát bármelyik teljesül már védekezhetsz.
2014. márc. 12. 12:21
 10/67 A kérdező kommentje:
Értem. De ha az utcán belédkötnek ketten, és kés van náluk, akkor szerintem minimum hogy megölhetem őket, nyugodt lelkiismerettel.
2014. márc. 12. 12:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!