Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Helyeselnétek ezt a törvényt?

Helyeselnétek ezt a törvényt?

Figyelt kérdés
Sokszor történik olyan hogy valakihez betörnek, és az értékeit elviszik, de sokszor bántalmazzák, sőt megölik az ott lakókat, ha netán rajta kapják a betörőt, vagy ellenállnak. De ha védekezni próbál a sértet, és kárt tesz a behatolóban még sokszor őt vonják felelősségre. Közben Amerikában nyugodtan megölheted a betörőt a saját területeden. Ti helyeselnétek ha itt is így lenne ? Ha betörnek, akkor nyugodtan következmények nélkül megölheted a betörőt ? Lelőheted, leszúrhatod, elvághatod a torkát, vagy megskalpolod mindegy. Jó lenne, nem ?

2014. márc. 12. 12:09
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
20%

"Mari néni pedig lehet, hogy nem lő majd le senkit, de ha a levegőbe lő 2-t akkor lehet, hogy elfutnak a támadók. Vagy nem. Ki tudja. Mindenesetre kötelező ugye nem lenne, tehát mari néni ha nem szeretne akkor nem tart otthon fegyvert. "

Vagy nem. Persze, elfutnak. Elsőre. Aztán amikor a bevételi forrásaik elapadnak, mert már nem tudnak sima betörésből megélni, akkor adaptálódni fognak és elkérik a nagybácsi puskáját egy estécskére. És meglátják, hogy JÉ, mennyivel könnyebben adták oda a pénzt a fegyverrel a kezemben, mint amúgy.

Mert a feltételezésetek, hogy mindenki instant fegyvertartó lenne elég blődség. Szívna az a durva többség, akinek nincs, csak azért, hogy a fegyverbuz1, jómódú (mert ugye egy tisztességes kézifegyver úgy 100e-nél, puska meg 300-nál kezdődik, az engedély meg még külön jönne) kisebbség két számmal nagyobbnak érezhesse a tökét a kertvárosi, körbekerített emeletes házukban.

Pusztuljon meg mindenki más, csak a kivételezetteknek legyen jó (jobb). Lecsapja a biztosítékot a társadalmi szolidaritás.

2014. márc. 12. 15:56
 42/67 anonim ***** válasza:

"Mari néni pedig lehet, hogy nem lő majd le senkit, de ha a levegőbe lő 2-t akkor lehet, hogy elfutnak a támadók. Vagy nem. Ki tudja."

Rendben, köszönöm a választ, van még két másik kérdés.

Persze annyit hozzátennék, tényleg nem a vitatkozás miatt, de éppen a Mari nénik a betörők potenciális célpontjai manapság; finoman jeleztem, hogy ez a fegyverkezés engedélyezése mellett sem változna. Ugyanis egy 80 éves idős nő, egy társaság betörővel szemben akkor is esélytelen, ha puska van nála.

Igencsak megválogatják ma is, kihez és hova törnek be. Legtöbbször egyébként akkor, ha senki nincs otthon, kifigyelik. Akkor pedig hiába tarthatsz magadnál fegyvert, jó eséllyel még azt is ellopják tőled.

2014. márc. 12. 15:57
 43/67 anonim ***** válasza:

Gyerekek.Nincs más mese.

Rettegjünk és hagyjuk magunkat kirabolni.

2014. márc. 12. 16:02
 44/67 anonim ***** válasza:

"Igencsak megválogatják ma is, kihez és hova törnek be. Legtöbbször egyébként akkor, ha senki nincs otthon, kifigyelik. "

Ez így van, ezzel nem vitatkozom, de ez már nem önvédelmi helyzet.

2014. márc. 12. 16:03
 45/67 anonim ***** válasza:

"Mert a feltételezésetek, hogy mindenki instant fegyvertartó lenne elég blődség. "

Senki nem mondott ilyet. Ti jöttetek olyan példákkal, hogy a fegyvertartó adósságban úszó pistabácsi majd áthív magához mást és agyonlövi, meg majd minden kókler rabolni vágyó ágyóval jár késelni. Az, hogy ki engedheti meg magának meg ki nem egy más kérdés, de ezen az elven a riasztórendszerek többsége is betiltható a fenébe mert csak a gazdagokat védi.

2014. márc. 12. 16:05
 46/67 anonim ***** válasza:

"Rettegjünk és hagyjuk magunkat kirabolni."

Ezt nyilván nem gondolod komolyan, hogy aki a fegyverkezést ellenzi, az helyesli a betörők tevékenységét.

Más megoldást kellene találni. Több faluban működik helyi emberekből szervezett polgárőrség, viszonylag hatékonyan; több járőr kellene, figyelőszolgálat, tettrekész, hivatásos "osztagok". A mai technikai eszközökkel ez simán megoldható volna (gondoljatok a magányosan élő idősek egészségügyi vészjelző eszközeire).

Emellett a bűnözői réteg felemelése is fontos feladat, amíg ugyanis folyamatos az utánpótlás a nincstelen, erre hajlamos, sőt, ilyen mintát követő rétegben, addig ne várja senki, hogy megszűnik a bűnözés. Legfeljebb más módot találnak, és kezdődik az egész rabló-pandúr játszma elölről.

2014. márc. 12. 16:06
 47/67 anonim ***** válasza:

#46: ezzel teljesen egyetértek azzal a különbséggel, hogy én továbbra is azt mondom, hogy otthon akár éles, utcára pedig nem halálos eszközökből többet kellene engedélyezni. én boldog lennék, ha a polgárőröknek több joga lenne, a rendőrség erősebb lenne, a bűnözőket tényleg elkapnák, de ők nem lehetnek ott mindenhol. legalább amíg kiérnek meg kell tudnod védeni magad. Ez lehet, hogy egy kigyúrt állatnak jól megy, én programozó vagyok, gázpisztoly nélkül ha éjjel nekem jönnének kizárt, hogy bármit tudnék kezdeni. (És persze benne van a pakliban, hogy így sem, de legalább így már van esélyem eltűnni)

Otthonra pedig azért vagyok a hatékonyabb védelem pártján, mert a magántulajdon szerintem szent, ott senkinek semmi keresnivalója.

2014. márc. 12. 16:09
 48/67 anonim ***** válasza:

"a magántulajdon szerintem szent"

A magántulajdon szent, az élet pedig még fontosabb. Még a betörőé is. NEM azt mondom ezzel, hogy ezért hagyni kell őt betörni; csak azt, hogy nincs jogod elvenni az életét azért, mert ő a magántulajdonodat akarta elvenni.

A leghatásosabb és legjobb önvédelmi módszer egyébként valamiféle elektrosokkoló lenne, ami percekre lebénítja a támadót; így esély lenne arra is, hogy elfogják az illetőt a helyszínen. Persze ezzel is vissza lehet élni, de legalább nem halálos, és hatékony önvédelmi módszer.

2014. márc. 12. 16:13
 49/67 anonim ***** válasza:
0%

"Gyerekek.Nincs más mese.

Rettegjünk és hagyjuk magunkat kirabolni."

Látom a gondolkodás fel sem merült nálad opcióként. A stílusodnól ítélve nem is meglepő.

Na puszi mindenkinek, jó képzeletbeli gyilkolászást a soha el nem érkező gyilkos betörő cigányok ellen.

2014. márc. 12. 16:14
 50/67 anonim ***** válasza:

Így van, csak a sokkolóval vagy baromi közel kell kerülnöd a támadóhoz, vagy ha tűkilövős akkor 1 lövésed van :\ Ráadásul ugye az sem engedélyezett.

Egyenlőre a leghatékonyabb szerintem utcára egy gáz, otthonra meg egy Keserű Home Defender. Több lövés, csontot törhet, meg nem ölhet.

2014. márc. 12. 16:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!