Helyeselnétek ezt a törvényt?
Van egy hiteleződ. Meghívod a lakásodba azzal, hogy rendezed a tartozást. Eljön, beengeded. Ezután agyonlövöd a szobában, kést nyomsz a kezébe, majd rémülten felhívod a rendőrséget, hogy te gyanútlanul beengedted, de rád rontott, nem volt más lehetőséged.
...
Én sem támogatom semmilyen formában a gyilkolászást. Inkább egy "pánikgombnak" volna értelme, és persze egy valóban idejében reagáló egységnek, ami a rendőrség keretén belül működik. Tudom, hogy rettenetes közbiztonsági állapotok vannak vidéken, de hiába adsz jogot Mari néninek, hogy fegyvert tartson, szerinted le tudná lőni az éjjel rátörő ...kat?
Azért mert beléd kötöttek még nem ölheted meg, ha megtámadnak akkor önvédelemből végezhetsz velük. Az más kérdés, hogy milyen eszközzel akarod ezt kivitelezni, mert nem lehet nálad eszköz hozzá.
Jelenleg ilyen helyzetekre a gázpisztoly a legjobb alternatíva, nem fogja őket megölni, de két embert még garantáltan ártalmatlanná tesz. Az más kérdés, hogy ha nem vagy mázlista alkat akkor utólag még ők jelentenek fel, hogy rájuk támadtál, dehát inkább a rendőr vigyen mint a pap...
#11: szerintem meg a nem halálos önvédelmi eszközöknek. gumi lövedékes puska, gázpisztoly, gázspray, sokkoló, stb. A pánikgombbal az a baj, hogy késő. most ha ide beront valaki akkor fogom és pofán lövöm gázpisztollyal. Ellenben ha megnyomom a pánikgombot, akkor megszurkál, összeszedi az értékeimet és szépen lassan elgyalogol mire kiér ide bárki.
Én azt mondom, hogy otthonra lehessen éles puskát(!) tartani, közterületre pedig a jelenleginél több fajta nem halálos önvédelmi eszközt kellene engedélyezni. (szerelt gumilövedékes fegyver, sokkoló)
" sőt megölik az ott lakókat, ha netán rajta kapják a betörőt, vagy ellenállnak."
2012-ben Magyarországon 113 gyilkosság történt. Ez félévszázados rekordminimum.
Ebben a szeretőjét féltékenységből, netán az alkoholista párját önvédelemből megölő férfi/nő, a maffiabérgyilkos, az őrült családirtó, azaz MINDENKI benne van.
Csak a te fejedben létezik a leírt helyzet. Azt meg már előttem is leírták, hogy kicsit árnyékra vetődtél, már tavaly nyár óta lehet ugyanazt tenni, amit javasolsz.
Olyan hatalmas a gyilkolni vágyó betörők száma, hogy gyakorlatban még nem kellett alkalmazni a vonatkozó passzusokat.
"Illetve amit még hozzátennék, hogy ez egy urban legend, hogy majd jól meghívják egymást az emberek és lelövik."
Tudom, hogy ritka, de megtörténik. Épp most folyik Pistorius pere, aki agyonlőtte a barátnőjét, majd azzal védekezett, hogy betörőnek nézte.
Hát nem tudom.De betörőt tolvajt szerintem nyugodtan meg lehetne ölni.
Egyel kevesebb féreg.Nehogy már neki legyen joga.
És ez mit akar jelenteni, kérdező?
A 113 gyilkosság, az tény. Abban meg gondolom te se kételkedsz, hogy milyen sokkal szárnyalja túl a családon vagy közeli ismerettségi körön belüli gyilkosságok száma az ilyen random idegenekét, mint a betörő és áldozata.
Tegnap is történt ilyen, de kb. hetente lehet ilyen hírt olvasni: [link]
Ami mellett te érvelnél csak egy dologhoz juttatna minket közelebb: az európainál HÁROMSZOR magasabb amerikai gyilkossági ráta eléréséhez.
Ezt akarod?
Szerintem igen, mert gép előtt ülve mindenki dzsiájdzsónak gondolja magát, de élőben már sokan nem ezt tennék. Mert súgok: ha ebből reális lehetőség lenne, akkor a betörők is változtatnának a viselkedésükön és kés meg csavarhúzó helyett vadászpuskával járnának betörni. Tudod: akció-reakció meg ilyen bolondságok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!