Kifizettetés? "lopás"
Figyelt kérdés
Üdv , egyetemista vagyok pár hónapja dolgozok egy helyen ez az utolsó hónap mert bezár a bolt. (diákszövetkezeten keresztül kerültem oda)
rajtam kívül még egy dolgozó van és a főnök, a boltból eltűnt egy cucc és velünk akarja kifizettetni úgy hogy semmi bizonyítéka nincs hogy én vagy a másik dolgozó eltett volna valamit. 70e forintot ér a cucc. Én nem loptam el a másik lányból se nézem ki hogy ellopta volna.
Konkrétan az egész fizetésem rámenne a dologra amit a hónapba ott dolgoztam volna.
Nekem nagyon úgy tűnik a dolog hogy nem akar minket kifizetni és kitalálta ezt.
2014. febr. 24. 22:50
1/12 anonim válasza:
Ki kell hogy fizessen! Nincs semmilyen bizonyítéka, így nem tarthatja vissza a pénzt, fel kell jelenteni a p*csába!
3/12 anonim válasza:
Nem úgy van hogy a munkahely a diákszövetkezetnek utalja a pénzt, a szövetkezet pedig neked? Ez a bevett szokás. Ha nem akar kifizetni, az a diákszövetkezet baja, majd ők beperlik a főnököt, megvannak erre a szakosodott ügyvédeik.
4/12 A kérdező kommentje:
Van kamera ,de olyan szekrényből "tűnt" el a cucc amire nem lát rá.
2014. febr. 24. 23:13
5/12 anonim válasza:
Majd a csődbiztos előkeríti a pénzt
6/12 anonim válasza:
Miért zár be a bolt?
Fölszámolják?
7/12 A kérdező kommentje:
Nem megy és inkább bezárja.
2014. febr. 24. 23:45
8/12 anonim válasza:
Nem lát rá a kamera, ergó bizonyítéka sincs. Ebből nem jöhet ki jól a főnök.
9/12 anonim válasza:
csak úgy jelzem, hogy nagy bevásárlóközpontokban de még kisebbekben is a hiányt a dolgozók béréből vonják le sokszor.. tehát hogy ne tehetné? szerződésed fusd át, hogy volt-e ilyen esetre kikötés vagy valami
10/12 kovpet válasza:
# 9: Semmilyen szerződés nem írja felül a törvényeket. Márpedig nulla bizonyíték mellett nem lehet bűncselekménnyel vádolni büntetlenül valakit. Tök mindegy, hogy mi van a szerződésben, akkor sem teheti meg, hogy nem fizet ki, csak mert ő úgy gondolja, hogy lopott a kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!