Bliccelés miatt pénzbüntetés?
Sziasztok!
Az emberek jelentős része szerint az is lopásnak minősül, ha nem fizeti ki pl. a 250 forintos jegyet és úgy utazik a vonaton.
De ha lebukik az illető 6-8 vagy nem tudom pontosan hány ezer forintra büntetik az illetőt...
Na de mivel 'lopott' 250 forintot ezért ezrekre büntetik, akkor egy boltosnak miért nem adják meg a jogot, hogy ha ellopnak tőle pl. egy szintén 250 forintba kerülő terméket akkor ő is megbüntesse a tolvajt?
Nem kivételezés ez?
Erről mi a véleményetek?
Nem mert az áru/szolgáltatás értékét kell kifizetned...
Moziban nem fizetsz, akkor is ki kell fizetned a jegyárát, plusz feljelentést tehetnek.
Teljesen jogos blicceléssel azokat lopod meg, aki fizet a szolgáltatásért. Hiszen a te nem veszel jegyet holnap már más se fog ... közben a bevételek csökkennek, az utasforgalom nem csökken, ezért a járat ritkítás szóba se jöhet! és a jegyárakat kell emelni, ami ugye a briccelők kedvenc kifogása!
Majd változik ez a rossz szokás én reménykedem benne. ( pl első ajtós felszállás, vagy éjszakai járat ellenőrzés)
A bliccelésért, ugyan úgy mint a lopásért büntetés jár, és semmi köze az elkövetett értékre, csak a visszatartó ereje lényeges a büntetésnek.
Egy érettségivel, vagy még azzal sem rendelkező eladó miért kapna hivatali jogkört? A szabálysértések szankcionálása a rendőrség hatásköre, szerintem jól van ez így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!