Ùgy érzem ránk férne egy amerikai tipusù fegyvertartás, ha végre lenne ilyen hazánkba, ti milyen fegyvert\fegyvereket vennétek?
Normális válaszokat kérnék:)
Illetve kiváncsi lennék valamilyen atrocitás ért e titeket vagy családtagotokat a mùltban, és az ilyen esetek megelezöséseként vennétek löfegyvert?
(és nem vagyok egy gyilkos rosszindulatù ember mint ahogy sokan hiszik a fegyvertartáspártiakról csupán szerintem ez a mai közbiztonság a béka segge alatt 2-vel van!!
Bucsek és 45%-os:
Figyeljetek. Egyszerűen mondom. 2013. július 1. óta változott a BTK. A 45%-os nem tudom milyen január 1-et emleget.
Egyszerűen csak menjetek fel a wikipédiára, de bárhol megtalálhatjátok azt, amiről beszéltem a BTK módosítása kapcsán.
Nem másolnám be az egész bekezdést, amit ezen a linken találtok. Olvassátok el.
Feketén-fehéren szerepel benne, hogy aki megöli a rablót/betörőt/satöbbit és az éjjel/fegyverrel/csoportosan való közül bármelyik fennáll, akkor nem büntethető.
Természetesen nem úgy megölni, hogy ha felülkerekedsz és addig ütöd, amíg kibuggyan az agya. Nem is úgy, hogy 30-szor szúrod belé a kést, és nem is úgy hogy hatszor lövöd fejbe. De ha beledöglik az önvédelmedbe (nyakon szúrod a tőle elvett késsel, egy ütéssel megölöd, beleesik a vasvillába, kitöri a nyakát esés közben, egy lövéstől meghal, stb.), akkor nem követ el bűncselekményt az önvédekező.
Itt van ezen a linken. Olvassátok el. 2 percbe sem telik.
Egyébként miért szólítottál meg?
Mert ellenzem a lőfegyverek civil kézbe adását?
Nekem nem kell egyszerűen mondanod, meg linkelgetned, mert én már a BTK-t forgattam mikor te még a csattogós lepkét toltad.
Nekem az a szembetűnő, hogy az van a "fegyver liberalizáció" mellett, aki 3-4 soron keresztül sorolja az emberölés módszereit, védekezés gyanánt. Nagyon jól tudom, hogy mi a jogos védelem, de sokan nem tudják, és nem a védekezésből való emberölést kell reklámozni benne.
Kíváncsi lennék azért, hogy azok akik beszélnek a tulajdon védelméről, kiket, vagy kinek az ismerősét veszélyeztette már így valaki, hogy a jogos védelem esete fenn állna!?
A betörések szinte minden esetben idősekhez, vagy korlátozott cselekvőképesekhez történik, a mamikának meg nem hiszem, hogy lőfegyvert kellene otthon tárolni, mert azt inkább saját maga ellen fogják fordítani.
Azért szólítottalak meg, mert a 47-es válaszodban azt mondtad:
"Erről beszélek. Sok embernek ezt is nehéz értelmezni. " - Mindezt teljesen rám utalva, mintha én mondtam volna bármit rosszul. Erre reagáltam téged és a 45%-os válaszolót megszólítva, hogy ez nem így van.
Ráadásul már vannak esetek, amik az új BTK hatálya alá esnek. Majd figyeljétek meg mi lesz a fagyállós gazdával. Fel fogják menteni. Vagy mi lesz a bácsival, aki piszkavassal vert agyon egy asszonyt, aki 2 késsel, 2-szer egymás után is rátámadt.
"Nekem az a szembetűnő, hogy az van a "fegyver liberalizáció" mellett, aki 3-4 soron keresztül sorolja az emberölés módszereit, védekezés gyanánt. Nagyon jól tudom, hogy mi a jogos védelem, de sokan nem tudják, és nem a védekezésből való emberölést kell reklámozni benne. "
Igen, hiszen éles lőfegyverrel sokkal könnyebb megölni a támadót, mint a most legális gázpisztolyokkal, gumilövedékesekkel, vagy akár néha csak szúró- ütőfegyverekkel. Nyilván ha a lakosság kezébe fegyvert lehetne adni, sokkal több bűnöző halna meg, mint most. Hiszen egy lőfegyveres önvédekezésnél nagyobb az esély a bűnöző halálára, mintha gázpisztollyal védem meg magam.
"Kíváncsi lennék azért, hogy azok akik beszélnek a tulajdon védelméről, kiket, vagy kinek az ismerősét veszélyeztette már így valaki, hogy a jogos védelem esete fenn állna!? "
Engem is próbáltak már kirabolni az utcán. Szavakkal hajtottam el az illetőt, de ha kést ránt elő és azzal fenyeget, akkor ha nálam van egy .38-as kaliberű snubbie revolver, én meg azt veszem elő.
Meg úgy általában is, az egyéni esetektől elvonatkoztatva: Magyarországon a rablások, vagyon elleni bűncselekmények, testi sértések száma nem csökken, hanem nő. Meg lehet nézni, hogy évente hány tízezer betörést, hány tízezer rablást és hány tízezer testi sértést követnek el.
"A betörések szinte minden esetben idősekhez, vagy korlátozott cselekvőképesekhez történik, a mamikának meg nem hiszem, hogy lőfegyvert kellene otthon tárolni, mert azt inkább saját maga ellen fogják fordítani."
Valami konkrét érv? Például hogy külföldön is, ahol az idősek fegyverhez jutnak, ott is az az általános hogy őket lövik le a saját fegyverükkel? Vagy bármi?
Az idősek nem hülyék és nem bénák. Az idős férfiak ráadásul voltak katonák. De a legfontosabb érv az idősek fegyverhasználata mellett az, hogy külföldön is képesek megvédeni magukat az idősek olyan országokban, ahol az időseknek is lehet fegyverük. A magyar idős emberek hülyébbek, mint a szlovák idős emberek? Mindig a valóságot nézzük már, ne azt hogy mit képzelünk el. Nézzük meg, hogy mi történt az országokban, ahol liberalizálták a fegyvertartást.
Itt vannak videók, amik arról szólnak, hogy idős emberek védték meg magukat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!