Miért nem büntetik szigorúbban a petárdázást?
Még csak december 26-a van, de már sorban durrognak a pedárdák. Ez az átlag magyar szellemi színvonalát tükrözi, mindenki sír, hogy ilyen rosszul él meghogy semmire sincs pénz, közben a csempészett petárdára telik nekik, aminek igazából semmi értelme, mivel csak durran egyet és kész. Viszont rendkívül balesetveszélyes: ha annak a kezében robban fel, aki meggyújtja, azt nem sajnálom (csak a mentőst és az ügyeletes orvost, aki ellátja ilyenkor), viszont tömbházakból is dobálják egyenesen a járdára a járókelők közé, ami szerintem akár emberölés kísérletének is minősülhet.
Ha rajtam múlna, én börtönnel büntetném a petárdahasználatot és a többi pirotechnikai eszköz használatát is betiltanám. Lehet mondani, hogy "bezzeg Ausztriában legális", csakhogy a magyarok értelmi színvonala az osztrákokéhoz képest a bányászbéka feneke alatt van (tisztelet a kevés kivételnek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!