Miért nem büntetik szigorúbban a petárdázást?
Még csak december 26-a van, de már sorban durrognak a pedárdák. Ez az átlag magyar szellemi színvonalát tükrözi, mindenki sír, hogy ilyen rosszul él meghogy semmire sincs pénz, közben a csempészett petárdára telik nekik, aminek igazából semmi értelme, mivel csak durran egyet és kész. Viszont rendkívül balesetveszélyes: ha annak a kezében robban fel, aki meggyújtja, azt nem sajnálom (csak a mentőst és az ügyeletes orvost, aki ellátja ilyenkor), viszont tömbházakból is dobálják egyenesen a járdára a járókelők közé, ami szerintem akár emberölés kísérletének is minősülhet.
Ha rajtam múlna, én börtönnel büntetném a petárdahasználatot és a többi pirotechnikai eszköz használatát is betiltanám. Lehet mondani, hogy "bezzeg Ausztriában legális", csakhogy a magyarok értelmi színvonala az osztrákokéhoz képest a bányászbéka feneke alatt van (tisztelet a kevés kivételnek).
Most is lehet durrogtatni reggelig. Bár nem tudom mi értelme van. Igen, az autó is balesetveszélyes, de van értelme, eljuthatsz vele A-ból B-be gyorsabban, és kényelmesebben, azonnal indulhatsz ha baj van és stb. stb. Biztos mindenki képes felfogni az előnyeit, és nem a petárdahasználathoz hasonlítgatni.
Sajnos én is tudom! hogy az osztrákok értelmi képességei valóban magasabban áll, mint itt. (Szintén, tisztelet a kivételnek!)
Sok állat tűnik el ilyenkor, amelyik soha nem kerül többé elő, elütik, vagy éhen hal az utcán. Szerintem semennyi petárda eldurrantása nem ér meg egy élőlény életét.
a pici babák is félnek tőle. És tényleg sokan nem szeretik. Hangos, és semmi értelme. Pénzkidobás. Ha már annyira király akar lenni, igya le magát, és másszon fel a Lánchídra. Az biztos királyabb érzés.
Sajnos nem bűntetik eléggé ezt. Én is találkoztam már olyannal aki megsérült petárdázás közben. Nem tudtam sajnálni. A "csak megégeti az arcát" az még "nem eberölési kisérlet"-re teljesen igazat adok. Az még közel sem az. De az, amit én tennék utána, ha ezt velem csinálná valaki, már az lenne sajnos.
A kerbe bedobós sem működik. Valóban nagyon meg lehet ijedni tőle.. de én jobban megijedtem attól, hogy kiment a "kisöcsém" egy szál alsógatyában, és kiverte a szar a petárdadobálóból. (Ketten volak, a másik hülyegyerek, elszalad szerencsére.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!