Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem büntetik szigorúbban...

Miért nem büntetik szigorúbban a petárdázást?

Figyelt kérdés

Még csak december 26-a van, de már sorban durrognak a pedárdák. Ez az átlag magyar szellemi színvonalát tükrözi, mindenki sír, hogy ilyen rosszul él meghogy semmire sincs pénz, közben a csempészett petárdára telik nekik, aminek igazából semmi értelme, mivel csak durran egyet és kész. Viszont rendkívül balesetveszélyes: ha annak a kezében robban fel, aki meggyújtja, azt nem sajnálom (csak a mentőst és az ügyeletes orvost, aki ellátja ilyenkor), viszont tömbházakból is dobálják egyenesen a járdára a járókelők közé, ami szerintem akár emberölés kísérletének is minősülhet.

Ha rajtam múlna, én börtönnel büntetném a petárdahasználatot és a többi pirotechnikai eszköz használatát is betiltanám. Lehet mondani, hogy "bezzeg Ausztriában legális", csakhogy a magyarok értelmi színvonala az osztrákokéhoz képest a bányászbéka feneke alatt van (tisztelet a kevés kivételnek).

2013. dec. 26. 17:44
1 2 3 4
 21/31 anonim válasza:
86%
A kérdezőnek nem volt gyerekkora? Most komolyan attól hogy be van tiltva még érdekesebb lesz de ez a tiltás is egy nagy marhaság mert már így is annyi törvény van hogy szegény rendőr már azt se tudja mit csináljon. Arra meg hogy nagyon veszélyes csak annyit tudok mondani hogy egyik barátom arcába robbant egy RAKÉTA nem azért a tízesért de a petárda semmi ahhoz képest amit egy rakéta tud csinálni (nem rajkodás hanem baleset volt). Egyébként meg régen szabad volt és fura mód akkor soha nem volt semmi baj sőt talán nem is volt ennyi mint most.
2013. dec. 29. 22:22
 22/31 anonim ***** válasza:
13%

Most is lehet durrogtatni reggelig. Bár nem tudom mi értelme van. Igen, az autó is balesetveszélyes, de van értelme, eljuthatsz vele A-ból B-be gyorsabban, és kényelmesebben, azonnal indulhatsz ha baj van és stb. stb. Biztos mindenki képes felfogni az előnyeit, és nem a petárdahasználathoz hasonlítgatni.

Sajnos én is tudom! hogy az osztrákok értelmi képességei valóban magasabban áll, mint itt. (Szintén, tisztelet a kivételnek!)

Sok állat tűnik el ilyenkor, amelyik soha nem kerül többé elő, elütik, vagy éhen hal az utcán. Szerintem semennyi petárda eldurrantása nem ér meg egy élőlény életét.

a pici babák is félnek tőle. És tényleg sokan nem szeretik. Hangos, és semmi értelme. Pénzkidobás. Ha már annyira király akar lenni, igya le magát, és másszon fel a Lánchídra. Az biztos királyabb érzés.

Sajnos nem bűntetik eléggé ezt. Én is találkoztam már olyannal aki megsérült petárdázás közben. Nem tudtam sajnálni. A "csak megégeti az arcát" az még "nem eberölési kisérlet"-re teljesen igazat adok. Az még közel sem az. De az, amit én tennék utána, ha ezt velem csinálná valaki, már az lenne sajnos.

A kerbe bedobós sem működik. Valóban nagyon meg lehet ijedni tőle.. de én jobban megijedtem attól, hogy kiment a "kisöcsém" egy szál alsógatyában, és kiverte a szar a petárdadobálóból. (Ketten volak, a másik hülyegyerek, elszalad szerencsére.)

2013. dec. 31. 23:35
 23/31 anonim ***** válasza:
8%
+t
2013. dec. 31. 23:39
 24/31 vyrob ***** válasza:
38%
sugárzik az elöttem szóló uzenetből a demagógia ember szilveszter van kutyások égész évben ugatathatják a kutyáikat .egynap egy évben lehet csak használni nem értelek az meg hogy a kis őcséd kiment hülye volt mivan hogyha elé dobják vagy fölrobban a kezébe :( ez nem szeretet kérdése ki kell birni el kell fogadni hogy egyes emberek szeretnek szórakozni ilyenkór látom neked sem volt gyerekorod :) kisbaba majd alszik az év többi napján
2013. dec. 31. 23:43
 25/31 anonim ***** válasza:
23%
Köszi, volt gyerekkorom. Elég jó. És soha nem petárdáztunk. Valahogy egyikünket sem érdekelt. A kutyákkal kapcsolatban meg csak annyit jegyeznék meg, az hogy mi, Te, hallgatjuk az ugatást (igen, a kutya ugat,azért kutya) abba még nem fogunk belehalni. De egy állat ilyenkor annyira megrémülhet, pánikszerűen elmenekül, elütik, éhen, szomjan hal az utcán. Nyugodtan utána lehet olvasni. Majd ha neked is lesz pici babád, akinek az abalak alatt robban a petárda és nem tudod megnyugtatni, akkor majd megérted miről beszélek. Ha majd lesz egy olyan állatod, akit szeretsz, és a hülye petárázástól rémületében elrohan, és soha többé nem látod, vagy meglátod az utcán elgázolva, akkor majd megérted azt is(persze csak és kizárólag akkor, ha tényleg szereted, és nem azok táborába tartozol: "csak egy állat". Két különböző dologről beszélünk. Te nem fogsz belehalni, ha a szomszédodban ugat a kutya. Nem értem. Nem vagyok demagóg. Csak mérhetetlenül bosszant, hogy nem képesek emberek felfogni ennek a baromságnak a veszélyeit, és nem érdekli a vezetőséget, hogy az emberek jó része utálja. Az öcsém sem volt hülye, csak mérges. Én meg ijedt. Attól, hogy nyomorékká veri.
2013. dec. 31. 23:56
 26/31 anonim ***** válasza:
23%
"ki kell bírni, hogy egyes emberek szeretnek szórakozni"? Én is szeretek szórakozni, de azt senkinek nem kell kibírnia. És ha legálisan lehetne naponta kiverni egy ember fogát? Arra is azt irnád, hogy ki kell bírni, mert egyes emberek szeretnek fogakat kiverni?
2014. jan. 1. 00:02
 27/31 vyrob ***** válasza:
nem gondolod hogy tul nagy feneket keritesz a szaros petárdázáshoz én elhiszem hogy vérbeli állatvédő vagy de engem meg itt a 10 emeletes panelban ahól majdnem mindenki tüzijátékozott meg petárdázott ez nem érdekel senkit :) bocsi hogy idegesit este 6 tól reggel hatig lehet ha meg kiveritek valakinek a fogát hát te szivod meg hapikám és nem a tüzijátékozó :)
2014. jan. 1. 00:34
 28/31 vyrob ***** válasza:
mindenki saját felelőséggel tart kutyát felelős állatvédő nem hisztizik hanem cselekszik a kutyálya érdekében . most is láttam olyat hogy éjfélkor levitték a kutyát azt csodálkozott hogy elszalat mert nem messze tőlük beindult egy telep meg bomba :ennyi a véleményem minek hozza le amikor már 6 tól lőnek szánalmas :)
2014. jan. 1. 00:38
 29/31 anonim ***** válasza:
84%
Ennyit erről, itt is petárdáztak, mindenki túlélte, egy év mulva ugyanekkor ugyanitt indulhat a szokásos sipákolás.
2014. jan. 1. 02:26
 30/31 anonim ***** válasza:
68%
Tegnap (illetve ma hajnalban) végig kint voltam, jó ha hallottam 2 petárdát, sőt szerintem azok sem petárdák voltal, hanem tűzijátékok, ezek pont ugyan olyan hangosak mint a petárda és ettől is ugyan úgy bef.snak a kutyák.
2014. jan. 1. 14:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!