Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem büntetik szigorúbban...

Miért nem büntetik szigorúbban a petárdázást?

Figyelt kérdés

Még csak december 26-a van, de már sorban durrognak a pedárdák. Ez az átlag magyar szellemi színvonalát tükrözi, mindenki sír, hogy ilyen rosszul él meghogy semmire sincs pénz, közben a csempészett petárdára telik nekik, aminek igazából semmi értelme, mivel csak durran egyet és kész. Viszont rendkívül balesetveszélyes: ha annak a kezében robban fel, aki meggyújtja, azt nem sajnálom (csak a mentőst és az ügyeletes orvost, aki ellátja ilyenkor), viszont tömbházakból is dobálják egyenesen a járdára a járókelők közé, ami szerintem akár emberölés kísérletének is minősülhet.

Ha rajtam múlna, én börtönnel büntetném a petárdahasználatot és a többi pirotechnikai eszköz használatát is betiltanám. Lehet mondani, hogy "bezzeg Ausztriában legális", csakhogy a magyarok értelmi színvonala az osztrákokéhoz képest a bányászbéka feneke alatt van (tisztelet a kevés kivételnek).

2013. dec. 26. 17:44
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
61%
Nem értitek. Ha pont valakinek a szeme vagy a füle mellett robban, megvakulhat vagy megsüketülhet. Aki pedig szakértően bánik a pirotechnikával, nem valószínű, hogy petárdákat fog dobálni, és az utcán szerzi be.
2013. dec. 26. 19:03
 12/31 anonim ***** válasza:
79%

Én hagynám, hadd robbanjon le a keze mindegyiknek. 2 év múlva garantáltan nem dob el többet (mást se nagyon).

Aki meg másokra hajigálja, annak az összes testnyílását teletömném vele, aztán durr bele.

(Amúgy kulturált keretek között nem vagyok semmi jó elrontója :))

2013. dec. 26. 21:38
 13/31 anonim ***** válasza:
63%

"Ha rajtam múlna, én börtönnel büntetném a petárdahasználatot és a többi pirotechnikai eszköz használatát is betiltanám."

Attól még nem csökkenne lényegese. Amikor volt halálbüntetés akkor is loptak az emberek..

2013. dec. 26. 22:02
 14/31 anonim ***** válasza:
69%

"Azért megnézném akkor a petárdahasználatot, ha a hírekben azt közölnék, hogy valaki tiltott petárdahasználatért 2 év letöltenő börtönt kapott."

Pl. ugorj át Szlovákiába. Ott legális a petárda, játékboltban megveheted. Hallasz róla évente botrányt? Nem. Amikor "pár" éve kimentünk rendesen örültek, hogy megvettük majdnem az egész készletet.

Ha itt is legalizálnák, az első 3-4 hónapban dobálná boldog-boldogtalan, aztán amikor elterjedt az egész országban és bárki megveheti akkor megunnák. Fél év után a kutyának sem kellene. De ahogy látom egyszerűbb minden decemberben ezzel cirkuszolni ( és tuti a tűzijáték árusítási biznisszel is jól keres valaki ).

2013. dec. 27. 00:01
 15/31 vyrob ***** válasza:
73%
mindenkinek igazat adok akik szerint nem a petárdával van a baj és hahó már nincs dörzsfejes petko az euban már csak kanocos van :) amugy börtön petárdáért már megbocsáss de te nem voltál annak idején gyerek elhiszem hogy mostmár felnött ember vagy .de régen lehet hogy pont ugy gondolkoztál mint egy gyerek :) ne a pitiáner petárdázást büntesd bőrtönnel hanem ha rajtadmulna a gyilkosokat rablókat kéne bezárnod és akkor a közbiztonság is jobb lenne :)
2013. dec. 27. 11:00
 16/31 anonim ***** válasza:
82%
Már rég megtanulhatták volna az emberek, hogy minél jobban tiltanak valamit annál többen használják. Pl. amerikába az alkoholtilalom idején szinte mindenki részeg volt, meg sutyiba csinálták a piát. A petárdázás ugyanez, nem biztos, hogy sokan azért használják mert hú durran, hanem azért mert tilos és ezáltal izgalmas. A többi piroechnikai eszközt sem kell betiltani mert akkor is beszereznék az emberek ha máshonnan nem akkor szlovákiából. Amúgy ha mindent rendeltetésszerüen használnánk (értsd. nem hajolunk a tüzijáték fölé, nem vesszük a szánkba a petárdát, meggyújtás után azonnal eldobjuk) akkor sokkal kevesebb lenne a baleset. Viszont nem szabadna darabra árulni mert így 5-10 forintért megvette az is akinek nincs tüzijátékra pénze, csak százasával szabadna árulni, 1000-1500 forint/doboz áron. Ha így lenne sokkal kevesebb baleset lenne.
2013. dec. 27. 11:21
 17/31 vyrob ***** válasza:
44%
teljes mértékben egyet értek .nekem van otthon egy régi petárdás dobozom amire az van az oldalára irva amit gondolom az eladó ragasztott rá még annó hogy petárda 2 ft darabja :) most komolyan ennyie hülyék voltunk sehol máshol sk ban is 100 as csomagokat árulnak hát persze hogy nálunk a tapló kis hülyegyerekek is hozzá jutottak : elöttemszólónak igen is legyen 1500 ft és ne külön. mega meg minimum 3000 és akkor nemdobálnák karácsony elött mert tul hamar elfogyna és drága :)
2013. dec. 27. 11:46
 18/31 anonim ***** válasza:
75%

Pirotechnikusként írom:

A kérdezőnek abban igaza van,hogy az osztrákokénál a Magyarok értelmisége lentebb van.

Sajnos a magyarok nem tudják a pirotechnikai termékeket normálisan használni,csak az a kevés kivétel akik mégis.

Én pl. szilveszterkor használok tüzijátékot,de normálisan,nem vagánykodok vele,rögzítem,hogy fel ne dőljön és elmondom,hogy sok petárdát dobtam már el életemben,de soha nem volt belőle semmi baj,mert lehet normálisan használni,hogy gyújtás után azonnal eldobjuk és mikor gyújtsuk akkor is a petárda legvégét fogjuk,aztán nem ember és tárgy közelébe dobjuk,hanem sima talajra.

Aki meg vagánykodik a petárdával vagy a tüzijátékkal és baleset éri az szerintem meg is érdemli.

2013. dec. 27. 16:06
 19/31 anonim ***** válasza:
78%

Igen lehet kulturáltan használni ez tény csak sajna van egy pár idiota

és még ami fontos én azt ajánlom csak tüzijátékozás után igyatok mert elöte veszélyes

ha keveset isztok is lassul a reflex ha pedig sokat akkor még veszélyesebb

2013. dec. 27. 16:54
 20/31 anonim ***** válasza:
84%

Még egy kérdező akinek nem volt gyerekkora... Akkor már rögtön életfogytiglani fegyház nem?

Sokkal többet érnének el ha legalizálnák, így-is úgy-is beszerzi akinek kell, aztán meg nyafognak a politikusok, hogy hát jaj feketepiac....

Mondjuk az is az itthoni " értelmiségiek " eszét díjazza, hogy míg a pár gramm töltetű petárdákat tiltják, addig lehet kapni akkora tűzijátékokat amivel már tényleg elég szépet lehet pusztítani, ha rossz felé száll...

Meg nem kell bedőlni minden mesének, bolhából elefánt tipikus példája, ha csak nem akarja valaki készakarva, hogy szétkapja a kezét, akkor nem is fogja, ahhoz, minimum marokra szorítva kéne fogni a közepét, hogy kárt okozzon. Nem a semmiért van tele minden szilveszter másnapján a petárdák " maradékával " az a 2-3cm-es darab, ha ott fogja meg valaki és eldurran a kezében még egy szőrszála sem fog megsérülni...

Ha meg valakinek sikerül összehozni, hogy megsérül tőle: Saját hibája... Ha mást sebesít meg vele: Ugyanaz az eljárás kéne, mintha más eszközzel tette volna, nem rögtön hú-ha petárda, ennyi erővel ha valaki fejbe dob valakit egy féltéglával tiltsák be a téglát is és utána építkezzünk papírból...

Csak nálunk van ez a nagy hajcihő, ezen nem is nagyon lehet csodálkozni. Újságnak, TV-nek is " jól jön " , mert milyen jól lehet már reklámozni az esti híradót, hogy "Pistike felrobbantotta a fél falut a petárdájával".

Egyszerűbb belenyugodni, hogy egy évben pár napot igazán ki lehet bírni, aki 100%-ra akar menni, az ne jöjjön ki szilveszterkor az utcára, bár 10+ év alatt eddig érdekes, mindig 5-10 fővel vagyunk városszerte, de egyikönket sem dobtak még meg petárdával, pedig 8.kerület, ha valahol akkor itt el lehet mondani, hogy van csattogtatás...

2013. dec. 28. 04:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!