Tényleg igaz, hogy a terhességi cukrosnál szigorúbban veszik a határértékeket, mint nem terhesen? Milyenek a normál értékek?
szia!
ha elmész terheléses cukorra,ott 2 óra után max 7.8 lehet,utána már cukornak számít.
diétával kell a cukorszintet tartani,ha nem sikerül akkor jön az inzulin.
étkezés előtt közvetlen,és étkezés után 1 órával mérj,és itt a max. 7 lehet. de az a legjobb ha 5-6 közt van akkor.
ez a terhesség alatti amit leírtam.
Terhesen és nem terhesen is 6 alatt kellene lenni, csak ha nem vagy terhes akkor csak téged rombol a magas vércukor, ha pedig terhes vagy, akkor a babára is veszélyes.
Mérni étkezés előtt közvetlenül és étkezés után 1 órával érdemes mérni. Ha gond van, akkor általában a reggeli utáni érték szokott a legrosszabb lenni.
2-es vagyok.
Én meg 1-es típusú cukorbeteg vagyok. Napi négyszer inzulinozom magam elég régóta és végigcsináltam így egy terhességet is.
A helyzet az, hogy ha valaki teljesen egészséges, akkor nem terhesen bármit eszik nem megy 6 fölé a cukra. A terhesség alatt növekszik az inzulinigény, ami természetes. Nagyon sok kismamának ekkor sem megy 6 fölé a cukra, még a terheléses sem. Ha valaki kicsit érzékenyebb, akkor extrém terhelésre (mert 75gr szénhidrát az elég durva) kicsit magasabb lesz egészséges terhességben is, ezért kicsit magasabb a határ (van ahol 7-nél, van, ahol 7,8-nál kezdenek diétáztatni, orvosa válogatja).
Nekem terhesen 5,3 körül kelett tartanom az étkezés előttit és 6,5 körül az étkezés utánit. Nem terhesen kicsit engedékenyebb a doktornőm, de csak nagyon kicsit.
Ezt találtam:
A vércukor normál értéke
Fontos tudnivaló, hogy a vércukor normál értéke éhgyomri állapotban 4,0 - 5,0 mmol/l körüli, de mindenképpen 6,0 mmol/l alatti. Ez azt jelenti, hogy "vércukra" mindenkinek van. Étkezések után a vércukorszint átmenetileg megemelkedik, de egészséges egyénben két órával az étkezés után 7,8 mmol/l alatt kell, hogy maradjon.
Cukorbetegségről akkor beszélünk, ha az éhgyomri vércukor értéke 7,0 mmol/l, vagy e feletti, az étkezések utáni két órás érték pedig 11,1 mmol/l, vagy ennél magasabb.
Valószínű, hogy az utolsó válaszoló a 6 mmolt éhomi értéknek akartad írni, ugye?
Előző vagyok. Igen teljesen igazad van abban, amit írtál. Most én is megnéztem a szakkönyveimet, mert van egy pár. Ezek a korrekt adatok.
Szerintem ettől függetlenül azért, ha valakinek az étkezés utáni cukra pl. 7,6 attól függetlenül, hogy a határon belül van az már jelez valamit. Az tuti, hogy a férjemnek 2 liter kóla után is 5,4.
1-es vagyok
mivel még csak 5 hete szültél így belefér ez a cukoreredmény,de sztem próbáld kibírni ilyen bűnözések nélkül,legalább még 2 hetet.aztán kezdheted light-osan :)
meg azt ugye tudod h a terhességi cukor az már jelentheti azt is h később cukros leszel?!
ha tartod a diétát néha bűnözéssel,akkor hosszútávon sem lesz gondod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!