Fellebbeztem, de az ítéletben nincs benne, hogy nem jogerős. Ez normális?
Jaj de buta vagyok, most nézem, hogy új lapon jelent meg a fenti kommnetem. Tehát, nem felettem, hanem a másik oldalon lent. Buta vagyon na, - most már én is belátom, igazat írt az az értelmiségi, hogy az vagyok.
Este leszek megint, addig mindenki mondja el, hogy igaz vagy se.
Büntetőeljárás esetén az ítélet kihirdetésénél jelen lévő fellebbezésre jogosultaknak (terhelt, védő, ügyész, stb.) azonnal nyilatkozniuk kell a fellebbezés vonatkozásában (igen, nem vagy három nap gondolkodási időt kér). Ha a kihirdetés útján közölt ügydöntő határozat ellen sem az ügyész, sem a vádlott, sem a védő nem jelentett be fellebbezést, a határozat indokolása csupán a tényállásból és az alkalmazott jogszabályok megjelöléséből is állhat. (Ezért is fontos az ítélet utáni nyilatkozat!) A fellebbezés bejelentését követően foglalja írásba az ítéletét a bíróság, majd azt megküldi a terheltnek is, aki a kézbesítést követően írásban indokolhatja a fellebbezését legkésőbb a tárgyalást megelőző tizenötödik napig.
Ebben semmi trükk nincs, ez az eljárás rendje.
"... a büntetőeljárás ... különbözik a polgári eljárástól..."
Szóval itt van a kutya elásva.
Énnnekem büntetőm van és a nyilatkoztam is, hogy mentsenek fel, erre van indokom is, ezt nyílván megírom nekik.
Akkor a fejlécre írjam be címként a járásbíróságot, és hogy másodfokú bíróság részére, majd a hivatkozási számra az ítélet számát, és a tárgyba, hogy fellebbezés. Aztán T. cím, majd jön az érvelés, hogy én hogy látom és hol hibázott a bíró szerintem, kérem az egyik tanú újbóli meghallgatását és aláírom? Ennyi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!