Fellebbeztem, de az ítéletben nincs benne, hogy nem jogerős. Ez normális?
Ez nem bírótrükk, már mondtam. Meg is magyaráztam. Ha nem fogod fel, akkor az a te bajod.
Mint említettem fellebbezni csak az ítélet kihirdetése után tudsz, RostaRoland is írta, hogy előtte megkérdezi, hogy lemondasz-e erről a jogodról. Ha nem mondasz le és nem fogsz fellebbezni, akkor ugyanúgy jogerős lesz az ítélet. A fellebbezésre pedig van egy határidő amin belül azt be kell nyújtani, különben az ítélet jogerőre fog emelkedni.
Mi nem világos?
Mint említettem fellebbezni csak az ítélet kihirdetése után tudsz, RostaRoland is írta, hogy előtte megkérdezi, hogy lemondasz-e erről a jogodról. Ha nem mondasz le és nem fogsz fellebbezni, akkor ugyanúgy jogerős lesz az ítélet.
Én meg leírtam, hogy történt. Ez egy egyszerű kérdés volt.
Juj, de buta vagy... A bíró az 1998. évi XIX. tv. szerint járt el.
Szerintem te értelmiségi vagy
Most pedig mi a gondod azzal, hogy egy értelmiségi válaszol neked?
Nem azért tetted fel a kérdést, hogy egy nálad "értelmesebb" ember válaszoljon?
Bár ahogy elnézlek, nem kell ahhoz valakinek "értelmiséginek" lennie, hogy náladnál "értelmesebb" legyen!
Ugy-e "vágod", hogy mi a kettő között a különbség? Vagy esetleg azt is elmagyarázzuk?
ha tőlem kérdez valaki ilyen egyszerű dolgot a saját szakmámban, pont ugyan azt válaszolnám, mint az összes szakmabeli társam.
no, de itt minden volt és mindennek az ellenkezője.
Kedves Kérdező!
A törvényt, a paragrafusokat jogászok szövegezik meg, és ők állítják össze!
Ha mindezt úgy tennék, hogy bárki számára egyértelmű és világosan érthető lenne, akkor a peres eljárások keretében a kutya sem fogadna magának ügyvédet, mert mindenki meg tudná a törvények alapján védeni magát. Vagyis előbb-utóbb kiderülne, hogy abban az esetben nincs is rájuk szükség!
Hát ezért nem olyan egyértelműek ezek a törvények, ezért lehet őket így is, vagy úgy is értelmezni, és ezért van az, hogy az egyik válasz így hangzik, a másik pedig úgy!
Fellebbeztem, de az ítéletben nincs benne, hogy nem jogerős. Ez normális?
Az én ítéletembe nem írta bele, hogy a tárgyaláson fellebbeztem. Az sincs benne, hogy jogerős és az sincs benne, hogy nem jogerős.
Amikor felolvasta a bíró az ítéletemet, feltette a kérdését, és a válaszom, hogy fellebbezek a felmentésért. Ma jött meg az ítélet és nincsen benne, hogy nem jogerős, mert fellebbezés történt.
Azt értsd már meg, hogy amit ott szóban közöltél, az még nem maga a fellebbezés, csak annak a szándéknak a szóbeli kijelentése, hogy akarsz majd a későbbiek során írásban fellebbezni.
Tehát most szépen fogj egy darab papírkát, írd rá, hogy: Fellebbezés. Írd le mik azok az indokaid, amelyek alapján az ítéletet nem tudod elfogadni. Dátumot írj a végére és ne felejtsd el aláírni. Add postára ajánlottan!
Ekkor lesz odabent a fellebbezés. Amíg ezt postán meg nem kapják, addig az ügyedhez fellebbezés nem érkezett, tehát sehova sem írhatják, hogy fellebbeztél!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!