Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fellebbeztem, de az ítéletben...

Fellebbeztem, de az ítéletben nincs benne, hogy nem jogerős. Ez normális?

Figyelt kérdés
Holnap be is fotózom ide az ítéletet. Mit kell csinálni ilyenkor?

#ítélethírdetés
2013. nov. 27. 17:13
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Mondom én hogy bírótrükk, már megint átbactak az értelmiségi tanult magyarok.
2013. nov. 29. 07:43
 12/28 anonim ***** válasza:

Ez nem bírótrükk, már mondtam. Meg is magyaráztam. Ha nem fogod fel, akkor az a te bajod.

Mint említettem fellebbezni csak az ítélet kihirdetése után tudsz, RostaRoland is írta, hogy előtte megkérdezi, hogy lemondasz-e erről a jogodról. Ha nem mondasz le és nem fogsz fellebbezni, akkor ugyanúgy jogerős lesz az ítélet. A fellebbezésre pedig van egy határidő amin belül azt be kell nyújtani, különben az ítélet jogerőre fog emelkedni.

Mi nem világos?

2013. nov. 29. 08:08
 13/28 anonim ***** válasza:
Juj, de buta vagy... A bíró az 1998. évi XIX. tv. szerint járt el.
2013. nov. 29. 08:56
 14/28 A kérdező kommentje:

Mint említettem fellebbezni csak az ítélet kihirdetése után tudsz, RostaRoland is írta, hogy előtte megkérdezi, hogy lemondasz-e erről a jogodról. Ha nem mondasz le és nem fogsz fellebbezni, akkor ugyanúgy jogerős lesz az ítélet.

Én meg leírtam, hogy történt. Ez egy egyszerű kérdés volt.

2013. nov. 29. 09:17
 15/28 A kérdező kommentje:

Juj, de buta vagy... A bíró az 1998. évi XIX. tv. szerint járt el.

Szerintem te értelmiségi vagy

2013. nov. 29. 09:21
 16/28 anonim ***** válasza:

Most pedig mi a gondod azzal, hogy egy értelmiségi válaszol neked?

Nem azért tetted fel a kérdést, hogy egy nálad "értelmesebb" ember válaszoljon?

Bár ahogy elnézlek, nem kell ahhoz valakinek "értelmiséginek" lennie, hogy náladnál "értelmesebb" legyen!

Ugy-e "vágod", hogy mi a kettő között a különbség? Vagy esetleg azt is elmagyarázzuk?

2013. nov. 29. 10:28
 17/28 A kérdező kommentje:

ha tőlem kérdez valaki ilyen egyszerű dolgot a saját szakmámban, pont ugyan azt válaszolnám, mint az összes szakmabeli társam.

no, de itt minden volt és mindennek az ellenkezője.

2013. nov. 29. 10:53
 18/28 anonim ***** válasza:
10%

Kedves Kérdező!

A törvényt, a paragrafusokat jogászok szövegezik meg, és ők állítják össze!

Ha mindezt úgy tennék, hogy bárki számára egyértelmű és világosan érthető lenne, akkor a peres eljárások keretében a kutya sem fogadna magának ügyvédet, mert mindenki meg tudná a törvények alapján védeni magát. Vagyis előbb-utóbb kiderülne, hogy abban az esetben nincs is rájuk szükség!

Hát ezért nem olyan egyértelműek ezek a törvények, ezért lehet őket így is, vagy úgy is értelmezni, és ezért van az, hogy az egyik válasz így hangzik, a másik pedig úgy!

2013. nov. 29. 10:57
 19/28 A kérdező kommentje:

Fellebbeztem, de az ítéletben nincs benne, hogy nem jogerős. Ez normális?

Az én ítéletembe nem írta bele, hogy a tárgyaláson fellebbeztem. Az sincs benne, hogy jogerős és az sincs benne, hogy nem jogerős.

Amikor felolvasta a bíró az ítéletemet, feltette a kérdését, és a válaszom, hogy fellebbezek a felmentésért. Ma jött meg az ítélet és nincsen benne, hogy nem jogerős, mert fellebbezés történt.

2013. nov. 29. 11:18
 20/28 anonim ***** válasza:

Azt értsd már meg, hogy amit ott szóban közöltél, az még nem maga a fellebbezés, csak annak a szándéknak a szóbeli kijelentése, hogy akarsz majd a későbbiek során írásban fellebbezni.

Tehát most szépen fogj egy darab papírkát, írd rá, hogy: Fellebbezés. Írd le mik azok az indokaid, amelyek alapján az ítéletet nem tudod elfogadni. Dátumot írj a végére és ne felejtsd el aláírni. Add postára ajánlottan!

Ekkor lesz odabent a fellebbezés. Amíg ezt postán meg nem kapják, addig az ügyedhez fellebbezés nem érkezett, tehát sehova sem írhatják, hogy fellebbeztél!!!!

2013. nov. 29. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!