Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A dohányosok jogait miért nem...

A dohányosok jogait miért nem védik?

Figyelt kérdés

Mindenhol csak a nemdohányzók jogait védik, azt megszabják hogy hol gyújthatsz rá az adózott cigarettádból.

Pl. a vonatokon miért kellet megszüntetni a dohányzó kocsikat? aki nem dohányzik az ne üljön oda le.

2013. nov. 12. 00:00
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
60%

Szegény kérdező! Hagyjátok már, azt sem tudja idegességében, hogyan fejezze ki a gyűlölet legsötétebb bugyraiból származó indulatait. És ezért egyre több cigarettára szeretne rágyújtani. Tudom, én is voltam dohányos, milyen rossz, ha ideges valaki és nem gyújthat rá.

Kérdező, a dohányzás - mint minden - esetén is lehet költségvetés készíteni, egyenleget vizsgálni. Nemcsak pénzre, hanem más hatásokra nézve is. De nem mesélem el az eredményt, mert úgy is kijelentenéd, hogy egy rohadt fasiszta hazudozó vagyok. És így megspórolok neked egy cigit.

2013. nov. 12. 09:01
 22/52 anonim ***** válasza:
70%

Az viszont teljesen jó kérdés, hogy a vonatokon miért nincs legalább egy fél vagon, vagy legalább egy kijelölt wc ahol lehet cigizni. Normális vonatokkal nem lenne gond, de amíg egy ekkora ország átvonatozása 8 órába telik, egy debrecen-budapest út meg több mint 3-ba addig nevetséges, hogy teljes tiltás van.

Szerintem az egyenlő jogok már ott adottak voltak, hogy elkülönítették a dohányosokat, így a nemdohányzók védve voltak, külön szórakozóhelyek, külön vagonok, külön társalgók stb biztosították, hogy aki nem akar passzívan dohányozni az ne tegye. Onnantól, hogy ezeket beszüntették a dohányosokat kezdték el ellehetetleníteni.

Ez olyan mint a buszmegálló és munkahely bejáratának 5 méteres körzetében tilos a dohányzás. Ez remek, de ha végig megyek a Váci úton akkor hány munkahely bejárata és hány buszmegálló mellett megyek is keresztül cigivel a kezemben?

Nincs rendesen átgondolva ez a törvény sem, de ez nem meglepő.

A tendencia értelemszerűen az, hogy minél nehezebb helyzetben legyenek a dohányosok, a cigi már 1000 ft, rágyújtani alig lehet valahol. Ez részben érthető, hiszen közös érdek a kevés dohányos, de én ezt megint álságos felületes és látszólagos megoldásnak látom.

2013. nov. 12. 09:20
 23/52 ConnectCare ***** válasza:
71%

Én egyetértek a kérdezővel (pedig amúgy nem dohányzom).

Teljesen elfogadható, hogy elvárjuk egy dohányostól, hogy a nem dohányzók érdekeit maximálisan vegye figyelembe. Ne dohányozzon úgy, hogy annak füstjét nemdohányzók beszívhassák.

Azonban az érem másik oldalaként a nemdohányzóknak is hagyni kellene, hogy ha a dohányzók úgy dohányoznak, hogy az őket nem sérti, akkor ezt tehessék.

Helytelen egészségcsőszként fellépve betiltani a dohányzóhelyeket, a dohányzó vasúti kocsikat, kitiltani őket teljesen egyes helyekről, mert így úgy vonjuk el jogukat, hogy annak semmilyen alátámasztható indoka nincs.

Várjuk el tőlük maximálisan a nemdohányzók egészséghez való jogának tiszteletét, de ne akarjuk atyáskodva megvonni tőlük közben az ő önrendelkezéshez való jogukat!

2013. nov. 12. 09:35
 24/52 anonim ***** válasza:
65%
Azért jó dolog, az hogy nem mindenhol lehet dohányozni. Nem azért, mert káros az egészségre, hanem mert BÜDÖS. Az, hogy nem dohányzol egy természetes állapot. De, az ellenkezője nem. Ha te akarsz cigizni, tedd! De, ne várd el hogy a többség elviselje azt a büdös cigiszagot. Kedvenc élményem, amikor még lehetett cigizni a buszmegállóban, 40 év körüli nő beállt a tömegbe a buszmegállóba, mert esett az eső és rágyújtott. Szépen megkértem, ne tegye, mert suliba megyek és nem akarok cigi füstös lenni. Erre azt mondta, azt csinál amit akar. Elő vettem, a még nem használt old spiceomat, magam elé tartottam és fújni kezdtem. Rám förmedt mi képzelek. Mondtam neki, azt csinálok amit akarok. Vette az adást elnyomta és én is abba hagytam. Abban egyet értek, hogy kellenek helyek a dohányzók részére, na de nehogy már az legyen, hogy ott cigizel ahol akarsz. Én se fingok az orrod alá.
2013. nov. 12. 19:44
 25/52 anonim ***** válasza:
80%
A vonatok nagy többségén azért meg lehet egyezni a kalauzzal, pl. a kerékpárszállító kocsiban meg szokta engedni a dohányzást, mert aki 10-20-40 éve dohányzik, nem fogja megváltoztatni a szokásait, meg különben a WCt gyújtanák fel a csikkekkel. A dohányzó kocsikat EU rendelet alapján kellett megszüntetni.
2013. nov. 13. 14:30
 26/52 A kérdező kommentje:

Tisztelt 19-es!

Miért te nem a saját élvezetedre tartasz autót? mert lusta vagy tömegközlekedéssel menni?

2013. nov. 13. 20:42
 27/52 anonim ***** válasza:
50%

19-es vagyok:

Nincs autóm.

A tömegközlekedésnél is van kipufogó, ahogy a mentőknél, tűzoltóknál, élelmiszerszállítóknál stb. Úgy látom, nem sikerült felfognod, amit írtam, ahogy azt sem, hogy az ott jobb oldalt nem like-gomb, hanem hasznosság-mérő.

2013. nov. 14. 08:25
 28/52 anonim ***** válasza:
20%

Kedves dohányosok, tömegközlekedést és kipufogót kárhoztatók, és mindazok, akik egy cigaretta füstjét próbálják összehasonlítani a kipufogógázok hatásával!

Észre kellene venni, hogy amíg az országban össze vissza, minden megfontolás nélkül, a hatalom igényeinek kielégítésére hoznak törvényeket, és nem az értelmes racionalitás mentén, addig ezeken fölösleges vitatkozni, mert következmények. AZ okot kell megszüntetni, a következmények utána maguktól felszámolódnak.

Persze azt is érdemes figyelembe venni, hogy ha a cselekvésre szánt kapacitás kevés, akkor rangsoroljuk az elvégzendőket, és előbb a fontosabbak kerülnek sorra. Hacsak ebben is nem a hatalom igényei érvényesülnek. Mert akkor fuccs a sorrend értelmességének is.

2013. nov. 14. 09:18
 29/52 anonim ***** válasza:
56%
Mert a fasiszta Fidesz van kormányon.
2013. nov. 15. 22:14
 30/52 anonim ***** válasza:
10%

Most nagy divat a dohányosokat szidni, köpködni, rájuk vicsorogni. Ilyen a politikai széljárás.

A dohány, a nikotin legfőbb "bűne", hogy pörgeti az agyat, főként a homloklebenyt. Javítja a kognitív funkciókat, logika, elemzés, kombinációs készség, kreativitás. A dohányos embert nehezebb becsapni.

Ha sikerül visszaszorítani a dohányzók számát, befolyásolhatóbbak lesznek a tömegek. Szavazatokat jelent a hazudozó politikusoknak, a multik alacsonyabb reklámköltséggel több bóvlit sózhatnak nyakunkba.

2013. nov. 15. 23:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!