Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha az interneten valaki...

Ha az interneten valaki megsértette valakinek a személyiségi jogait, akkor hova kell fordulni? Rendőrség vagy bíróság?

Figyelt kérdés

Anya azt mondta , hogy nem rendőrségi ügy , nem fognak foglalkozni vele és a bíróságra kell menni ... Miskolcon igaz hogy csak pénteken van panaszlehetőség ott?

18/N

2012. ápr. 15. 08:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha polgári peres akkor ügyvédhez, ha bűncselekmény akkor rendőrséghez.
2012. ápr. 15. 09:04
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem tudom melyikhez tartozik , ne haragudj :$ Felsorolom:

chates beszélgetés meghamisítása és az adataimmal való visszaélés (vagyis egy randi oldalra felpakolt fényképpel , névvel és vki a saját nevemben írogatott). Plusz trágár levelet is kaptam.

2012. ápr. 15. 09:11
 3/6 anonim ***** válasza:

" chates beszélgetés meghamisítása"

Ez pl vicc kategória. Elvileg csalás lehetne, ha ezzel bizonyíthatóan anyagi kárt is okoztak. De sztem ez nálad nem áll fenn mert akkor leírtad volna.

"és az adataimmal való visszaélés (vagyis egy randi oldalra felpakolt fényképpel , névvel és vki a saját nevemben írogatott)."

Visszaélés személyes adattal.

"Plusz trágár levelet is kaptam."

Zaklatás. Elvileg a rendőrségre tartozna de szerintem úgy fognak kivágni ha ilyen hülyeségekkel cseszteted őket, hogy a lábad nem éri a földet. :)

2012. ápr. 15. 14:12
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha ismeretlen tettes vagy bármilyen hatóági nyomozást igényel az ügy akkor rendőrségen kell feljelentést tenni.

Ha ismert az elkövető és bizonyíthatóan ő követte el akkor egyből lehet bíróságra is menni, így hamarabb meglesz a tárgyalás.

Mindkét esetben magánindítványos eljárás így 10 000 Ft-os illetéket fizetni kell majd.

2012. ápr. 15. 14:37
 5/6 Tatai Gábor válasza:

A hatósági eljárást megszüntetik. A bírósági eljárásban kaphatsz egy NESZE SEMMI fogd meg jól határozatot.

Az ilyen dolgokkal nem kell foglalkozni eredményre ugyanis nem vezet.

2012. máj. 5. 18:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Vigyázz jobban a jelszavaidra. Amennyiben feltörték a profilodat a jelszavad előzetes ismerete nélkül, vedd fel a kapcsolatot a rendszergazdával. Egyébként meg ha jócsaj vagy, akkor minden mindegy. :)
2013. dec. 8. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!