Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egyetértenél a halálbüntetés...

Egyetértenél a halálbüntetés bevezetésével Magyarországon?

Figyelt kérdés

2013. júl. 13. 11:18
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:

Ha megöljük, vagy megkínozzuk őket, akkor mitől is vagyunk jobbak?

Semmitől.

Ha pedig nem vagyunk jobbak, semmi erkölcsi alapunk nincs még elzárni sem őket.

Ahhoz van jogunk, hogy azt mondjuk, hogy mi a normális, békeszerető emberek khurvára nem akarunk ilyen embereket, ezért kizárjuk őket a társadalmunkból, vagyis börtönbe helyezzük.

Jöhet a libsizés és a többi.

2013. júl. 13. 18:41
 42/51 anonim ***** válasza:
69%

Ha megengeditek még ideszúrnék valamit:

II. cikk

Az emberi méltóság sérthetetlen. Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg.

III. cikk

(1) Senkit nem lehet kínzásnak, embertelen, megalázó bánásmódnak vagy büntetésnek alávetni, valamint szolgaságban tartani. Tilos az emberkereskedelem.

(2) Tilos emberen tájékoztatáson alapuló, önkéntes hozzájárulása nélkül orvosi vagy tudományos kísérletet végezni.

Le szeretném szögezni, hogy nem tetszik nekem a magyar bv. rendszer, ennek ellenére elvenni más életét. Azért ez elég radikális. Jöttök ilyen érvekkel, hogy mert ő is ölt. Mi lenne, ha megölné a gyerekemet és megerőszakolná. Akkor mit csinálnék. Tálió-elv mindent megold ugye? Ha ezt teszi, akkor dugjam meg őt, vagy a gyerekét és öljem meg? Jobb lesz attól? A gyerekem, családtagom vissza fog jönni? Békét fog lelni a lelkem (jó persze ateisták, tudom az embernek nincs lelke...hagyjuk), ha megölöm őt? Vérbosszú az a történelem során is jó volt mindenre. Megsúgom, hogy I. Szent László királyunk, vagy még előtte I. Szent István nem azért alkalmazott nagyon sokszor halálbüntetést, mert azt találta arányosnak! Hanem mert nem volt külön rendfenntartó, nyomozó egység, alakulat, mint most a rendőrsét. A nádor ment, utazott az országban és ahova ment ott elfogták (ha tudták) azokat akik öltek, loptak, erőszakoltak. Ő pedig elítélte őket, azért hogy elrettentse a többi embert attól, hogy ilyet tegyenek. Most is csak arra lenne jó a halálbüntetés, hogy elrettentse a bűnözőket, vagy azokat akik ilyesmire adnák a fejüket. Ahogy mondtam az USA több államában is van halálbüntetés, mégis iszonyatos méretű erőszak van minden nap jelen, lásd utcai leszámolások, kábítószerbűnözés, a RICO- bűncselekmények, emberölések tucatjai. Mégsem tartja vissza úgy az elkövetőket, ahogy azt tervezték...Nem hatékony ennyi.

2013. júl. 13. 20:21
 43/51 tetro ***** válasza:
50%

55%os

azt nem értem, ha te simán kínoztatnál bárkit, ha úgy gondolod eldöntheted ki ember és ki nem, akkor te egyetlen dekával sem vagy különb egy mocskos gyerekgyilkosnál. hiszen ugyanaz az a lelkület munkál benned is. szerintem normális embernek nem jut eszébe másokat megkínozni. ráadásul az az érv, hogy valami bűn, ezért ugyanazzal a bűnnel büntessük, egyáltalán nem áll meg logikailag. de logikával és erkölcsökkel nem szeretnélek fárasztani.

az meg bizonyított tény, hogy a halálbüntetésnek nincs semmilyen elrettentő ereje. szóval talánozva ilyeneket puffogtatni tájékozódás helyett, nem más mint egy jól hangzó lózung.

és persze aki nem kínozna meg másokat az libsi. libsiként viszont azt gondolom, hogy te egy barom vagy. nem mert turulmagyar vagy vagy mert náci. hanem mert agresszív vagy, érvek helyet személyeskedsz, és okodék stílusban nyomod a frusztrált nyomorult dumádat.

2013. júl. 13. 23:41
 44/51 anonim ***** válasza:
49%

nem a kínzáson volt a hangsúly, azt csak szimplán megérdemelné, de látom megint sikerült kiemelni a lényeget. én nem kínoznám meg saját kezűleg, de tény, hogy szerintem simán megérdemelné.

a lényeg, hogy az olyan emberek miatt be lehetne vezetni a halálbüntetést, akik ilyet csinálnak. mint írta valaki, az ilyenek általában szociopata emberek akikből semmi haszna nincs a társadalomnak, ráadásul ha ölnek, minek kell őket kiengedni, vagy életfogytig eltartani őket. még enyhébb de jó megoldás lehetne, amit szintén említett valaki, hogy lehetne őket dolgoztatni az ételért. amúgy meg a dolog fordítva is igaz, ha én megölnék egy embert,ugyanúgy nyírjanak ki engem is, csak én tudom magamról hogy úgysem fogok soha senkit megölni.

mindegy, én az olyan embereket tényleg nem sajnálnám, akik kegyetlen eszközökkel előre kitervelt módon ölnek. aha, semmi jogunk szegénykéket elítélni, de nekik sem volt joguk pl kiszúrni az élettársuk szemét, lemészárolni a nagymamát, vagy agyonlőni az anyát. ja, olyan szinten tényleg frusztrál ez az egész, hogy olyan társadalomban élek, ahol az ilyen embereket esetleg megint szabadlábra helyeznek.

2013. júl. 14. 10:26
 45/51 anonim ***** válasza:

Most megfogalmaztad újra, amit már leírtál. De vajon mi a véleményed erről:

"Ha megöljük, vagy megkínozzuk őket, akkor mitől is vagyunk jobbak?

Semmitől.

Ha pedig nem vagyunk jobbak, semmi erkölcsi alapunk nincs még elzárni sem őket.

Ahhoz van jogunk, hogy azt mondjuk, hogy mi a normális, békeszerető emberek khurvára nem akarunk ilyen embereket, ezért kizárjuk őket a társadalmunkból, vagyis börtönbe helyezzük. "

2013. júl. 14. 13:33
 46/51 anonim ***** válasza:
53%

maradjunk annyiban hogy USA egy vicc, most mentettek fel egy önkéntes rendészt, aki látott egy "gyanús alakot este az esőben az úton", beszólt körleti szervhez mondták, ne csináljon semmit de ő odament és fejbe lőtte a 17 éves kis niggát, ismétlem felmentették bár 6 nőből állt az esküdtszék szóval...

a halálbüntetésnek nincs semmi értelme, nincs elrettentő ereje, hatása ha pl. valaki csinál a mi kis országunkban egy tömegmészárlást mert ahhoz van kedve jól eltervezi igényesen megvalósítja onnan már leszarja, ha halálra ítélik sokan vannak ezzel így, ráadásul fennmarad a neve nagyon sokáig, meg lényegében a halálbüntetés egyfajta bosszú, nem is mondanám törvény végrehajtási eszköznek tekintve, hogy alapból nem is törvényszerű a módszeres gyilok meg értelme sincs sok.

2013. júl. 14. 19:18
 47/51 A kérdező kommentje:
Akkor szerinted elég az életfogytiglan? De legalább dolgozzon, tartsa fenn magát közben, ne a mi pénzünkből etessék...stb.
2013. júl. 14. 19:44
 48/51 anonim ***** válasza:
100%

szerintem ezt nem lehet normálisan megoldani (utolsó vagyok) ókorban voltak esetek, amikor nyilvánosan kivégeztek valakit, de ezek ritkák voltak na nem mind maradt fel de csak a kiváltképp notórius esetek, érted most valaki megölt valakit, és akkor öljék meg őt is? bosszúból?elégtételből?mi jogon ölte meg akit megölt?szemet-szemért? menjünk vissza évezredeket?oké de akkor én kérem hogy a szenvedő fél családtagjai végezzék ki módszeresen, nem védem a gyilkosokat isten ments,de álljon már meg a menet,mert így ott járunk, hogy úgy mennének az emberek a bitóra mint birkák a vágóhídra aki kiskorút erőszakol? az is haljon? aki százmilliós állami pénzeket osztogat haveroknak az is haljon? mondjuk legyen, akkor dívna igazán csak a csonkítás,módszeres kínzások stb., akkor már azért is halálbüntetés járna és koordinálatlan lenne a dolog

usában csinálták ezt a szellemileg tönkretesszük őket szelektáljuk a társadalom szennyét, Száll a kakukk a fészkére ott is valami ilyesmi van csak lightosabban, csak aztán lényegében a végrehajtók is beleőrültek,azt vége lett legalábbis publikusan mindenképp

na most gondolom kénytelen vagyok személyes véleményt is megfogalmazni és szerintem továbbra sincs sok értelme a dolognak gumiszobába rakni 20 évre valaki betolni napi ételt azt úgy hagyni még mindig durvább büntetésnek hangzik és tekintve, hogy elrettentő ereje nincs a halál büntetésnek, és gondolom ez lenne a cél az emberek leszedálása mégis elrettentőbb, bár ki tudja anno az oroszok is leszarták, ahogy milliókat vittek el közülük

2013. júl. 14. 20:23
 49/51 anonim válasza:
Nem, mert sok embert ítélnek el ártatnalul..és valaki 1x téved, és a tévedése miatt akk megölnek egy embert..
2013. júl. 16. 11:50
 50/51 anonim ***** válasza:

Én akkor tartanám elfogadhatónak, ha az igazságszolgáltatás más rendszeren alapulna. Ha valaki először elkövet bármilyen bűncselekményt, akkor kapja meg a büntetését, ha másodjára is bűnt követ el, akkor kapjon szigorítottat, ha harmadjára is vétkezik, akkor viszont mehet a halálbüntetés. Olyat még nem láttam, hogy valakit 3x igazságtalanul ítélnek el.

Bár ha valaki másodjára is öl, azt nem engedném ki a börtönből.

Elsődleges szempont, hogy a társadalomban béke uralkodjon, és az emberek tudjanak fejlődni, illetve boldogok legyenek. Aki ebben nem akar részt venni, a szabályok betartásával, az önfenntartó börtönbe kerül. Viszont, ha valaki harmadjára is bántalmaz valakit, lop, tönkre tesz másokat, akkor elfogadhatónak tartom, hogy kivégezzék.

De úgy gondolom, hogy egy olyan világban, ahol egyszer tényleg létrejön az önfenntartó börtönrendszer, és az emberek élete nem a pénzhajkurászásról szól, ott sokkal kevesebb lesz a bűncselekmény is, és nem lesz példa arra, hogy bárkit is kivégezzünk. A halálbüntetés valamilyen szinten olyan, mint az abortusz, elbutult társadalom mellékterméke.

2013. aug. 30. 13:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!