Egyetértenél a halálbüntetés bevezetésével Magyarországon?
"Az USA-ban sem vált be, nézzetek utána, hogy hány ember van ott halálsoron. "
Akkor mégiscsak bevált. Annyival kevesebb fog rabolni, gyilkolászni.
"stb. nem lenne hasznosabb, mint az amúgy is túlterhelt börtönökben tartani ezeket a gyilkosokat?"
"A börtönök 150%-os túltelítettséggel működnek, valahol ennél is magasabb, mert ez csak egy átlag. Pár sorozatgyilkost nyugodtan ki lehetne végezni, hely is több lenne."
"Nem véletlenül van az USA több államában még mindig halálbüntetés, ugyanis mily meglepő: működik"
Azokban a tagállamokban, ahol legális a halálbüntetés, kb 200 millión laknak összesen és évente kb 40 rabot(akik már legalább 10-20 évet töltöttek börtönben az ítéletre várva) végeznek ki, a lakosság kb kemény 0,00002 százalékát. Ha ezeket az arányokat áthelyezzük Magyarországra, az évente 1-2 ember.
15.11
Na ez egy érv a halálbüntetés mellett. Mert tiltja az EU :D
tetro én ezt nem érvként mondtam, de tudom hogy te imádsz okoskodni. nem azért pártolok valamit mert az EU ellenzi, hanem azt írtam, az az egyik ok, amiért nem szeretem az EU-t, mert pl ellenzi a halálbüntetést... de menj nyald fényesre az EU seggét.
az érvem az, hogy rengeteg vérlázító gyilkosságról hallok, pl Szita Bence ügye, amikor a legjobb lenne agyonlőni a tettest/tetteseket, és nem börtönbe vinni őket. Vagy még az is megoldás hogy életük végéig kínozzák és dolgoztatják őket, bár leginkább halált érdemelnének. (igen, a lét néha nagyobb kín, de nem feltétlenül lesz nekik olyan rossz a börtönben, mint azt várnánk.)
a másik érvem, hogy a halálbüntetés talán, talán elrettentene pár embert a gyilkosságtól. persze diktatúrában nem jó a halálbüntetés, mert ott koncepciós perekben azt végeznek ki akit akarnak.
légyszíves ne írd le az ellenérveidet, mert magasról lesz@rom őket, nem tudsz engem meggyőzni, nekem ez a véleményem. én ugyanúgy megkínoznám a gyerekgyilkosokat, mint ahogy ők kínozták a gyereket, és ezért nem vagyok konzervatív-turulmagyar-utlramagyar-náci, nekem szimplán ez a véleményem, és lesz@rom a bűnözővédő libsi sallangot. (btw: a fanatikus ultramagyar sallangot sem szeretem)
aki szerint nem kell kinyírni ezeket a bűnözőket, az éljen velük egy fedél alatt és nyalja ki a seggüket. bocs a stílusért, csak nem szeretem ha pattognak nekem, és olyanok pártjára állnak akik egyáltalán nem érdemlik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!