Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Igazságtalanul megbüntettek...

Igazságtalanul megbüntettek mit tegyek? (Lent)

Figyelt kérdés
1997 óta rendelkezik édesanyám egy lakással én avygok az egyetlen egyedüli örökös. Nem vagyok oda bejelentve de tulajdoni lappal rendelkezünk. Eddig lehetett ott parkolni de nemrég kitettek egy táblát, hogy behajtani tilos kivéve ott lakók vessző engedéllyel. Tegnap felmentünk a lakásba pár dologért mire lementünk (5 perc) megbüntettek 30.000ftra. Voltunk a városgondokságon, közterület felügyeleten és azt mondták csak az ott lakcímkártyával rendelkezők kérhetnek engedélyt tehát én nem mehetek be a saját tulajdonomhoz. Sem költözni nem tudok sem lehordani cuccokat autómhoz. Beszéltünk ügyvéddel. rendőrrel azt mondták nem köthetik a tulajdonost ilyen engedélyhez. A városgondokságon váltig állítják, hogy jogász ezt biztos megnézte és ez így jogos. Én ezt nem fogom befizetni mert Na most mire ebből lesz vmi addigra én 3-4 hónapra svájba költözöm. Mir
2013. jún. 6. 10:47
1 2 3 4 5
 1/46 A kérdező kommentje:
Bocs automatikusan elküldte a kérdést! Tehát nem fogom befizetni mert igazságtalannak érzem. Mire bejövök mit fognak velem csinálni? Jövedelmem nincs. Hogy tudnám közmunkára átváltani? Hiszen nem leszek itthon!
2013. jún. 6. 10:49
 2/46 A kérdező kommentje:
Ha elzárnak kapok utána erkölcsit?
2013. jún. 6. 10:51
 3/46 tetro ***** válasza:
Szerintem elég ha egy családtagod ott lakik. Írjatok egy üzemben tartói szerződést az autóra édesanyádnak, gondolom ő be van jelentve.
2013. jún. 6. 10:56
 4/46 A kérdező kommentje:
Ő sem oda van bejelentve!
2013. jún. 6. 11:02
 5/46 anonim ***** válasza:
Ott lakónak az minősül, aki oda be van jelentve. Előző üzemben tartói szerződés javaslatát annyival egészíteném ki, hogy édesanyádnak vagy neked tartózkodási helyként be kellene oda jelentkezni és akkor megkapjátok az engedélyt. A mostani esetre pedig vagy befizeted a büntetést, vagy elblicceled a dolgot addig, amíg elévül vagy tudomásukra jut, hogy külföldön tartózkodsz. De a 3-4 hónapos külföldi tartózkodás kevés ahhoz, hogy "elfelejtsék", hogy tartozol nekik. Ha átváltják közmunkára, akkor pedig ne aggódj, mert több kilométeres az előjegyzési lista. Egyhamar nem kerül rád a sor.
2013. jún. 6. 11:13
 6/46 A kérdező kommentje:
Értem de ezt, hogy kell kérelmezni? MIvel nem leszek itthon. Igazad van de lakcím kártya ide vagy oda én azért ezt akkor is igazságtalannak tartom!
2013. jún. 6. 11:16
 7/46 A kérdező kommentje:
Ráadásul állítólag egy ember kérte ezt és állítólag a lakókkal, tulajdonosokkal aláíratták. MI nem láttunk ilyet.
2013. jún. 6. 11:18
 8/46 tetro ***** válasza:
Azért nem igazságtalan a dolog, mert ennyi erővel bárki parkolhatna ott ingyen. Ha én veszek Budapest minden kerületében egy lakást, amiket bérbe adok, akkor utána ingyen parkolhatok mindenhol, az igazságos? Meg amúgy is minek, az egész meg lehet egy rokkant kártyával oldani... :D
2013. jún. 6. 11:29
 9/46 A kérdező kommentje:
Végülis mégis igazságtalan! Mert sem egyszeri sem állandó behajtási engedélyt nem kérhetek. Ki vagyok tiltva a saját lakásom elől. Úgy, hogy nem is tudtam róla. Küldeni kellett volna a tulajdonosoknak egy ilyen engedélyt aki meg oda megy lakni (pl. albérlet) fáradjon be és kérjen egyet.
2013. jún. 6. 11:33
 10/46 A kérdező kommentje:
Vagy legalábbis értesítést.
2013. jún. 6. 11:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!