Megbüntettek a rendőrök, mert ittasan bicikliztem, le lehet közmunkázni?
Le lehet.
De ha nem én vezettem a drótszamarat miért irnám alá a papirokat? Ezt nem is értem.
Te voltál 18 év feletti a másik pedig nem?
20 vagyok, aki vezette ő is elmúlt már 18. De hát úgysem hinnének nekem, mert általában engem kapdosnak el ilyen ittas dolgokért. Meg hogy néz ki, hogy azért járok pereskedni, hogy bemártsam egyik haveromat.. Az lenne a legjobb, ha nem kapna senki semmi, úgyis ezzel volt tele a híradó, hogy már lehet ittasan bicajozni.
A papírokat nem tudom bevenni, mert amint kiengedtek széttéptem őket és kidobtam előttük a kukába, úgyis van már egy tavalyról.
Mindegy, a lényeg, hogy le tudom közmunkázni, úgysem tudtam mit kezdjek a szabadidőmmel, hát most már tudom.
A közigazgatási bírságot nem lehet közmunkával ledolgozni, csak a helyszíni bírságot.
Ittasan kerékpározni pedig nem lehet, a törvény nem ismerete nem jogosít fel annak mentessége alól. Valóban a média közölte az új jogszabály első mondatrészét, és a DE utániakat már elfelejtette.
Tehát 0.3mg/l légalkoholszint alatt valóban lehet közlekedni MELLÉKÚTON büntetlenül. Főúton 5-50eFt-ig helyszíni bírságolható. 0.3-05mg/l értékig mellékúton 10eFt, főúton 30eFt fix közigazgatási bírság. 0.5mg/l felett pedig főúton, mellékúton egyaránt 60eFt közig bírság fixen.
Ami a 0.3mg/l-t nem haladja meg, az körülbelül 1 sör, vagy 2 citromos sör, ezért nem büntetnek meg mellékúton, de főúton már igen.
A nem én vezettem dumát meg hagyjuk inkább, ismerem a trükköket ezzel kapcsolatban... A csak 1.x mg/l befolyásoltság pedig közepes, vagy inkább erős állapot.
A rendőrök bírálása, és meghazudtolása helyett inkább neked kellene elgondolkozni azon, hogy miként kellene viselkedni, és esetleg gyalog menni haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!