Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megbüntettek a rendőrök, mert...

Megbüntettek a rendőrök, mert ittasan bicikliztem, le lehet közmunkázni?

Figyelt kérdés
Pont lejárt volna az előző, azt még emlékszem, hogy nem lehetett, hanem 5000 ftonként adtam fel havonta a 60.000 ftot. Ez is annyi, de azt mondták, hogy ezt le lehet közmunkázni. Változott a szabály vagy mi? Vagy csak azért mondták, hogy írjam alá a papírokat? De ez milyen már, azt olvastam hogy lehet ittasan bicajozni és csak 1, valamennyi volt az alkohol szintem és mellék utcában voltam. És nem is én vezettem a bicajt, a csomagtartón ültem, de engem vittek be mert engem már ismernek. Kamera sajnos nincs ott, lehetne egyáltalán valahogy bizonyítani, hogy nem is én vezettem? Úgyis mindenki a rendőröknek hisz.. Ezek már tényleg bármit megtehetnek?!
2012. okt. 14. 09:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Mondom még egyszer, hogy nem lehet ledolgozni a közigazgatási bírságot. 2012 szeptember 1-én változott megint, de előtte sem lehetett ledolgozni. Kérhetsz ismételten részletfizetést.

Ha a véleményemre vagy kíváncsi, akkor én is azt tudom mondani, mint sokan mások. Az ittas vezetésben nincs párdon, saját, és mások életével játszik az aki ittasan vezet járművet.

Voltam már olyan elcsapott kerékpárosnál, akit egy józan autós ütött el úgy, hogy beesett elé a kerékpárral. Amellett, hogy ő volt a hibás, még meg is halt, a rokonait meg nekünk kell lefogni.

Ez csak egy történet, de sajnos tudnék mesélni nem keveset...

Nem kell vezetni ha iszol, ez ennyire egyszerű. Úgy mint én is haza tudom tolni a kerékpárt, vagy a kocsma előtt tudom hagyni az autót, más is meg tudja csinálni. Nem a büntetéstől kell félni, hanem a gyilkolástól, baleset okozástól, és hogy utána hogyan számolsz el a lelkiismereteddel.

2012. okt. 14. 11:44
 12/22 A kérdező kommentje:

10. Nem értem mit nem lehet azon fölfogni hogy NEM én vezettem a bicajt, csak a csomagtartón ültem.

Bucsek, akkor miért mondták bent, hogy le lehet közmunkázni? Hogy alá írjam a papírokat aztán majd a pénzemből autókázzanak és megbüntessenek? Találtam egy tavalyi kérdést ebben a témában, idézem a választ:

"Bucsek válasza:

A kérdés az, hogy betöltötted-e a 18. életévet. Mert ha nem, akkor nem dolgozhatod le, és nem ülheted le, mivel ez közigazgatási bírság."

Akkor ezek szerint akkor még le lehetett, ha valaki 18 elmúlt. Az ittasvezetés.hu hoz fordulok mert nem fogok fizetni egy fillért sem azért, amit nem követtem el.

Vagy leülöm, addig sem kell dolgoznom, egyáltalán le lehet?

2012. okt. 14. 12:06
 13/22 anonim ***** válasza:

Tavaly óta 3 változáson esett át a 2007/410 korm. rendelet.

Mindenki nálunk is úgy értelmezte kezdetekben, hogy le lehet dolgozni, de nem lehet, ezt a munkaügyi központ képviselője mondta.

2012. okt. 14. 12:56
 14/22 A kérdező kommentje:
És mi van akkor, ha nem fizetek? Kamatozik? Jövedelmem nincs, be tudják hajtani?
2012. okt. 14. 12:59
 15/22 anonim ***** válasza:

Nem fogok sorban minden kérdésedet megválaszolni úgy, hogy már kifejtetted a véleményed a rendőrökkel kapcsolatban.

Fordulj ahova akarsz, fizess akinek akarsz, és nehogy megváltozz! Kell a pénz üzemanyagra!

2012. okt. 14. 13:20
 16/22 A kérdező kommentje:
Talán nem alaptalanul nem szeretem őket. Most is betalálnak azért, mert a csomagtartón ülök. Mindegy, ügyvédhez fordulok, úgyis van még időm fellebbezni, 4en voltunk , a rendőrök ketten, aki a bicajt vezette nem ivott. Nem fogom annyiban hagyni és nem fogok még egyszer 60.000 forintot kidobni az ablakon egy olyan ügyért, amit el sem követtem. Tavaly föladtam nekik, mert akkor a saját hülyeségem miatt kaptam de most nem fogom.
2012. okt. 14. 13:23
 17/22 anonim ***** válasza:
tégy ugy arc......
2012. okt. 14. 19:27
 18/22 anonim ***** válasza:

Akkor én megválaszolom a második kérdésed:

inkasszót tesznek a számládra, és amint kapsz bármilyen pénzt, azt azonnal szedik is le.

Természetesen kamatostól, végrehajtói költségestől, stb.

Ha nincs számlád, vagy kamuzol, és zsebbe kezded kérni a pénzt, akkor (meg amúgy is): végrehajtási jog bejegyzése ingatlanra, ingóra... bármire, amid van.

Ha nincs semmid, akkor a jövőben, akármid lesz, majd arra. Mivel folyamatosan végrehajtás alatt lesz, nem évül el.

Ennyi.

2012. okt. 14. 20:43
 19/22 anonim ***** válasza:
rosszul tudod fej! ha a rendörség megbuntet az nem a BKV! nem söprik szőnyeg alá, nem lesik a jövedelmed, nem lesik a szálád, lesz@rják! jogodban áll nem fizetni! ők egyszerüen le ültetik veled, az ilyen ügyek általában baracskán töltendőek le, és el hiheted még azt is hozzá csapják a lógásodhoz hogy furikázzák a segged. ugyhogy a 60 ezerből lessz vagy 80 és ugy tudom már fel emelték napi 1000ft re ugyhogy kb 80 napig hüsölsz oszt jöhetsz is az utakra ámokfutni, persze sürget az idő ha nem fizetsz ilyenek kicsit elhuzódik ugyhogy lehet karácsonyi ajándékod a sitre viszi a jézuska! :)
2012. okt. 14. 21:59
 20/22 anonim ***** válasza:
80% írta jól. Azért írtam le a törvényi hivatkozást, hátha utánaolvastok, de látom nem sikerült. Csak adók módjára lehet behajtani a közigazgatási bírságot. 5 év az elévülési ideje, azalatt bármi jövedelmed lesz, vagy ingóságod, akkor már vonják is le.
2012. okt. 15. 07:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!