Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megbüntettek szemetelésért,...

Megbüntettek szemetelésért, amikor csak pánikból dobtam el a nálam lévő szatyrot. Lehet fellebbezni?

Figyelt kérdés
Az a baj, hogy sajnos elismertem a szemetelést, mikor tényleg csak azért dobtam el, mert bepánikoltam mikor szembe jött 2 irányból 4 rendőrautó a sötétben (kb mintha be akarnának keríteni), és még igazoltattak is bennünket. Egyébként a rendőr se értette miért dobta el mikor láttam hogy közelednek felénk. Egyébként egy üres szatyor volt, benne üres zacskókkal. Nem vonhatom vissza a "vallomásomat", vagy ilyesmi?
2013. jún. 2. 09:36
 1/9 A kérdező kommentje:
Rajta van a papíron hogy nincs helye jogorvoslatnak de akkor se érzem igazságosnak.
2013. jún. 2. 09:38
 2/9 anonim ***** válasza:

Ilyenért büntetnek a rendőrök? Ó te szegény, nagyon sajnállak. Egy üres szatyorért megbüntetni bárkit is...

Esetleg elmehetsz jogorvoslatra de nem hiszem hogy érdemben foglalkozna vele bárki is. Azt esetleg elárulod hogy mennyire büntettek meg?

2013. jún. 2. 10:54
 3/9 anonim ***** válasza:
66%

:DDDDDDD

Miért nem feküdtél a földre, ha annyira bepánikoltál? :D

2013. jún. 2. 11:06
 4/9 anonim ***** válasza:
66%

Gondolom a beidegződés mi? Amikor rendőrt látsz, azonnal dobod a cuccot mi?

Ha nem, akkor csak annyira ostoba vagy, hogy az már fáj.

2013. jún. 2. 11:22
 5/9 anonim ***** válasza:
65%
Mondjuk ha a TEK rohan rám, akkor igen. De ha sima járőrök, akkor nem. Én is voltam már ilyen helyzetben, amikor ráadásul még a szirénát is rámnyomták, de valahogy nem jutott eszembe, hogy a dobozos sört eldobjam a kezemből.
2013. jún. 2. 11:31
 6/9 A kérdező kommentje:
Csak 5000 Ft, egynapi közmunkával kiváltható, de akkor se érzem igazságosnak, mert amúgy megnéztem a törvényt, nem lett volna köteles büntetni, egyszerűen figyelmeztethetett is volna.
2013. jún. 2. 12:31
 7/9 A kérdező kommentje:
Főleg hogy úgyis vissza mentem volna érte, na de mindegy már, nevetséges.
2013. jún. 2. 12:32
 8/9 anonim ***** válasza:
83%

"vissza mentem volna"

Volna.

Az szemetelés az szemetelés, a törvény az törvény.

2013. jún. 2. 17:21
 9/9 A kérdező kommentje:

Szerinte bőven elég lett volna ennyi, nem kellett volna f@szoskodni:

"20. § (1) Figyelmeztetés alkalmazásának akkor van helye, ha a szabálysértés az elkövetés körülményeire tekintettel csekély súlyú és ettől az intézkedéstől kellő visszatartó hatás várható."

2013. jún. 3. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!