Albérlőink ki nem fizetett gázszámláit saját pénzünkből rendeztük, mert adósságkezelőhöz került az ügy, ma rendkívűl gorombán hívtak, hogy túl homályos a fax a csekkről és én hazudok, bármilyen hangnemben beszélhetnek?
Sajnos a számlákat nem irattuk az albérlők nevére és minket vesznek elő az ő elmaradt számláik miatt(oda szoktuk adni nekik,de nem fizették be),én amint megérkezett a papir,hogy az adósságkezelőhöz került az albérlők által lakott hát gázszámlája én hívtam az adósságkezelőt,hogy egyeztessek ,hogy mi a probléma ,jeleztem,hogy a férjem Németországban dolgozik,majd amikor hazaérkezett a férjem pár napra azonnal be is ment a gázszolgáltatóhoz és még aznap be is fizette a csekket,múlt hónap 19.-én.
Azóta többször hívtak az adósságkezelőtől,először akkor amikor éppen meghalt a nagypapám előtte éjszaka és a temetést intéztük,minősíthetetlen,undorító hangnemben közölték,hogy őket nem érdekli,hogy mi a családi problémám,most azonnal faxoljam a csekket,akkor egy emailt küldtem benne a lefényképezett csekkel.
Majd pár nap múlva újra hívtak,hogy azonnal faxoljam a csekket,a hugommal volt egy közös napunk,ami több éve nem volt előtte ,mindketten 3 műszakban dolgozunk,de otthagytam a hugomat és kutyafuttában rohantam a postára,hogy 860 forintért faxoljam a befizetett csekket.
Ma látom ismét hívtak,visszahívtam őket ,rendkívűl ideges ,agresszív férfi vette fel,majd közölte velem,hogy homályos a csekk és csak egyszer hajlandó elmondani,hogy azonnal faxoljak,mert annyira értetlen vagyok,hogy neki nincsen ideje rám,azért volt ilyen ellenséges ,mert mertem kérdezni,hogy nem vihetném be akkor valahová személyesen a csekket,ne faxolgassam már 860 forintért a postáról megint,ha úgyis homályos lett.
Porig vagyok alázva ...ahogy énvelem beszéltek!!!
Miért nem kérdezted meg tőle, hogy mégis hogy veszi magának a bátorságot arra, hogy kiossza a beosztást és ilyen hangnemben beszéljen? A ő érdeke behajtani, a tiéd befizetni. Te ezen vagy, közreműködsz, innentől kezdve sűrgősen vegyen vissza a hangerőből, mert megteszed a kellő lépéseket.
Remélem legalább van papírod mindenről, a faxolásról , a csekkről, bármiről.
Természetesen megvan a csekk,amikor a hugomtól elhajtottam az autómmal akkor itthon úgy remegtem,hogy alig találtam meg idegességemben,de most megvan igen!
A faxoltatásról csak egy postai számlám van,hogy 860 forintért faxoltattam.
Írtam mérgemben egy sms-t nekik miután beszéltünk :"Felháborítónak ítélem azt ahogy velem ma beszélt és hogy megkérdőjelezte a szavam hihetőségét,holott minden lehetséges módon igyekeztem együttműködni Önökkel,a férjemet nagyon kértem,hogy ne adja ki a házat albérlőknek,mert sejtettem,hogy problémánk lehet belőle,ne vegyen már egy kalap alá a sok munkakerülő,link életmódot folytató ügyfelükkel,becsületes ...(szakmámat írtam-valamilyen közalkalmazott vagyok :-) ) vagyok,kikérem magamnak a hangnemet ! "
Első vagyok.
A személyeskedésnek nem sok értelme. Fel kell venni a stílusát és közölni vele, hogy panaszt fogsz tenni ellene.
Amit egyébként én meg is tennék.
Ne faxolj többet. Ha újra telefonál, akkor kezd azzal hogy megkéred mondja meg a nevét. Ha elmondta, jegyezd fel a dátumot, időt és a nevét. (a legjobb lenne ha feltudnád venni a telefonbeszélgetést.
Ha újra bunkoskodik,felemeli a hangját akkor vágj a szavába erélyesen, és mond meg neki hogy fogja vissza magát mert panaszt fogsz tenni. Akár a hangodat is megemelheted, hogy eleged van a viselkedéséből, innentől kezdve nem vagy hajlandó több faxot küldeni. Te elküldted. Keressék meg, oldják meg. A pénz a számlájukon van, ellenőrizzék, Ezért fizetik, és nem azért hogy flegmáskodjon az ügyfelekkel. Majd tedd hozzá, hogy ha még egyszer zaklatni merik akkor feljelented őket. A végén nyomd ki a telefont.. ennyi..
Ha a tiéd lenne a tartozás, akkor sem engedheti magának ezt meg. Neki nem az a dolga, hogy kiskirályt mutassa be.
Biztos tudod a nevét, neki is és a cégnek is. Menj be nyugodtan.
Az első részre meg, gondolom már mindegy, de miért nem kérted a bérlőket minden hónapban, hogy mutassák be a befizetett csekkeket?
Sajnos nagyon problémásak a bérlők,a férjem pedig egyedülhagyott a problémával,3 hónap alatt 1 X jött haza pár napra,apódsommal beszéltem,hogy ő és a sógorom esetleg odamegy a bérlőkhöz és vagy kifizetnek mindent,vagy mennek.
Mikor elkezdtük a beszélgetést fenygető hangnemben tájékoztatott,hogy a beszélgetésünk felvételre kerül,talán a nevét is mondta és akkor még abban reménykedtem,hogy azt akarja közölni ,hogy részükről nincsen további követelés.
Biztos hogy nem a fax lett homályos, illetve ha az lett az már nem a te hibád, hanem a postáé. Te ezért a postának fizettél, nem is keveset, erről van egy számlád, ez még lehet fontos ha érdemben akarsz intézkedni.
Ami homályos lett szerintem az a fénykép amit emailben küldtél nekik, de ez már lényegtelen mert másnap újabb kérésüknek eleget téve el is faxoltad.
Ezt a beszélgetést amit veled folytat minden esetben rögzitik, tehát háromszor beszélt veled az mind rögzitve van. Ennek tudatában bemész, viszed magaddal a fax számláját, megkeresed a fönökét, elmondod mit és hogyan beszélt veled az ember miután elmondtad a családi helyzeted és meg fogja kapni ezért a méltó büntetését, bármennyire is hihetetlennek tünik a dolog.
Mindez akkor lesz igy ha ezt képes vagy jól kezelni.
Viszont ha ilyen sms-kel bombázod őket hogy te ki meg mi vagy és te nem vagy lógos mint mások meg ilyenek, hát akkor azt mondanám hogy ne hadakozz, mert ez senkit nem érdekel és semmi olyan információt nem tartalmaz ami számodra elönyös lenne az ő szemükben.
Ha ennyi a sztori ahogy leirtad én bemennék, még azon sem lepödnék meg ha kirúgnák az embert, neki ez a stílus nem tartozik a feladatai közé, sőt külön felhivják rá a figyelmüket hogy csak óvatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!