Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akiket elhagyott az apjuk,...

Akiket elhagyott az apjuk, hogy dolgozták fel, hogy nem kellettek a saját szülőjüknek? Van erre valami módszer?

Figyelt kérdés

Már nagyon rég történt, kb 3 éves voltam, de azóta is az van bennem, hogy a saját apámnak nem kellettem, de mikor még nem voltam, akkor akart..és hogy ha akart, akkor miért hagyott ott egy kisgyereket? Ha nem akart, akkor pedig miért hagyta, hogy csonka családban nőjek fel és örökre magammal hordozzam ennek fájdalmát?

19 éves vagyok, de azóta se láttam, pedig tudom, hogy jól van és vígan él. Más hogy tette túl magát ezen? Sosem fogom kiverni a fejemből, hogy lehetett volna másképp is, még most is lehetne, de továbbra sem akar látni, pedig semmit nem tettem ellene, még az is büszkébb rám, aki nem vérrokon.

2012. dec. 4. 01:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Túl kell lépni rajta, nem érdemes ezzel foglalkozni, ráadásul változtatni már úgyse tud rajta senki. Én ilyenkor mindig megrázom magam, ha valami hasonló "élmény" ér, és azt mondom magamnak ,hogy na így nem akarom én csinálni..
2012. dec. 4. 01:16
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, ez engem soha nem tudott érdekelni, nem éreztem soha úgy, hogy "nekem kell, hogy legyen egy apám, különben nem teljes az életem". Számomra teljesen normális, hogy nincs.
2012. dec. 4. 01:26
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha én nem kellettem neki, ő miért kéne nekem?
2012. dec. 4. 01:30
 4/15 anonim ***** válasza:

Klasszikus téma a pszichoterápiában vagy pszichodráma csoportban.

A szívás az, hogy ez az emberi kapcsolatokra is rávetül, lányoknál mindenekelőtt a párkapcsolatra. Hogy ha az első férfinek az életemben, az apámnak nem kellettem, akkor nyilván nem kellek más férfinak sem... És sok-sok, végeláthatatlan párkapcsolati kínlódás, szerethetőségi bizonytalakodás veszi kezdetét...

Menj el pszichodráma csoportba, játszd ki magadból!

2012. dec. 4. 01:30
 5/15 anonim ***** válasza:
Én sem ismertem az apámat az anyámat meg képtelennek tartották a gyerekneveléshez,emiatt a testvéreimmel együtt elvettek tőle,akkor hat éves voltam.Azzal vigasztalom magam még mindig jobb ha nincsen,mintha olyan lenne aki elől futni kellene vagy még nagyobb fájdalmat okozott volna a jelenléte. A legtöbbször a nők "döntenek" arról,hogy megszülik a gyermeket vagy sem. Ott ahol a férfi is akarja a kicsit,a lehető legjobb helyre született a kis emberke!!! Nagyon sokszor azt tapasztalom a férfiak kész tények elé vannak állítva azáltal,ha a nő nem kérdezi meg a párját az egyáltalán akarja-e a gyermeket!!!!Ne bánkódj azért mert az apád vígan él!!! Remélem nagyon jó szülő lesz belőled,mert tapasztaltad,látod,érzed mire van szüksége egy gyermeknek.Előtted a lehetőség,te mást biztosítsál a számára mint amit magad kaptál. Nem kell elfelejteni a múltat,de zárd le azzal a tudattal:én képes vagyok másképp megoldani,hogy a gyermekem ne nőjön fel apa nélkül illetve a jó apa ne hiányozhasson a kicsi életéből.Kár azon keseregni amit úgysem tudsz megmásítani,fel a fejjel és haladj büszkén előre mert az lesz a te jövőd is!!!!
2012. dec. 4. 04:01
 6/15 anonim ***** válasza:

Engem fél éves koromban hagyott el az apám. Soha nem éreztem fájdalmat, eszembe sem jutott utána bánkódni. Nem is ismertem, csak olyanhoz tudok kötődni, akit ismerek és szeretek, idegenekhez nem. (engem meg sem látogatott soha, kijelentette, hogy nem akar látni)

Tedd túl magad rajta, semmi értelme ezen keseregni.

2012. dec. 4. 06:24
 7/15 anonim ***** válasza:
90%

Hú, ez kicsit bonyolult dolog, de mivel pontosan ugyan ilyen helyzetben nőttem fel, próbálok okos választ adni.

Nos, engem is akart apám, aztán 3 éves voltam, mikor lelépett, ezután 30 éves koromig összesen 3-4 szer láttam.Mikor jött, nagyon kedves volt és mindíg adott valamit, de egyébként ennyi volt összesen a kapcsolatunk.Gyerekkoromban ez nem is hiányzott annyira, elfogadtam, hogy ez így van, csak később, 20 éves korom körül, hirtelen kezdett el foglalkoztatni a dolog, "miért nem kellettem apámnak?"És mikor a fejembe költözött ez a gondolat, akkor kezdtem boldogtalanabbá, idegesebbé válni és anyámmal való kapcsolatomon is csak rontott az, hogy elkezdtem hibáztatni, felhánytorgatni meggondolatlanul a múltat és vaktában ítélkezni, magamat sajnálni.Ahelyett, hogy objektívabban , jobb szívvel próbáltam volna végiggondolni a történteket.

Aztán évekkel később, mikor lecsillapodtam kicsit és próbáltam más szemmel nézni a dolgokat, akkor hirtelen összeállt a kép!Rájöttem, hogy apám valóban akart és szeretett, anyámmal nem tudott tovább együtt élni, nem tudtak együtt boldogulni, erről én nem tehetek.

Aztán másik tény, hogy apámnak volt már előttünk egy családja és ott két gyereke, nos az előző asszony úgy érezte, miattunk hagyta ott apám őket és ezért tiltotta tőlünk, utált minket, és az egyik gyerek is, aki a féltestvérem, így gondolkozik sajnos.Aztán utánunk is lett újabb családja és az új asszony is féltékeny volt anyámra, ezért nem engedte hozzánk.Tőlem nem féltette, anyámmal sem volt rosszban, de őrízte az apámat mint valami rabot.Olyan nőt fogott ki, aki minden percéről elszámoltatta,max, titokban tudott volna találkozni velem, arra meg nem nagyon volt alkalom.az asszony azt megengedte, hogy velem találkozzon apám, de csak kísérővel jöhetett hozzánk(!).Tehát így két tűz között sajnos én kimaradtam az apai szeretetből, mikor rájöttem, hogy ez apámnak is nehéz és rossz lehetett, akkor nagy kő esett le a szívemről, sok felesleges , negatív gondolattól megszabadultam.még van bennem egy kis neheztelés, mert lehetett volna állhatatosabb, hűségesebb ember, de hát mindenkinek van hibája.De legalább tudom, hogy nem azért hagyott el minket, mert engem nem szeretett.Anyán sokszor mondta nekem, hogy miért nem megyek én utána?De sosem magyarázta meg, hogy érti ezt, én pedig ezt is sértésnek vette, hogy mondhat ilyet, hogy én menjek az apám után, aki otthagyott?Ma már értem, jobb lett volna, ha tényleg én megyek, mert a féltékeny új felesége mellett így tudtuk volna tartani a kapcsolatot.Úgy sajnálom, hogy nem voltam bölcsebb, körültekintőbb és higgadtabb, most már mennék utána, de már nem él.Éveket pazaroltam azzal, hogy a múltat gyaláztam, hánytorgattam, keseregtem, miközben akár hozzá is elmehettem volna.

Persze a te apukád, a te múltad lehet másabb, de könnyen lehet, hogy a sértett büszkeség miatt te is talán máshogy látod a dolgokat, mint ahogy valójában vannak.Valamikor akart téged és nem vétettél neki, akkor nyilván nem veled van a baja.Nála is lehet valami a háttérben, amiért inkább nem találkozik veled, de lehet, hogy ez neki sem jó.

Szerintem próbáld megkeresni a tartózkodása valódi okát.De ne fordíts sok figyelmet a múltra , mert semmi értelme, tönkre tudja tenni az ember életét, feleslegesen.

2012. dec. 4. 09:08
 8/15 anonim ***** válasza:
Ez tudom,hogy nem nagy vigasz,de lehet,jobban jártatok azzal,hogy elhagyott titeket,minthogy mellette nőtök föl és ugyanúgy nem foglalkozik veletek,mintha ott sem lenne,mert ilyen is van.Nekem sem hiányzott amúgy soha,hogy legyen apám.Nem is értem azokat,akik 30 éves fejjel is egy apát akarnak.Kikészülök az emberektől.
2012. dec. 4. 09:53
 9/15 A kérdező kommentje:
7-es, a mi esetünkben ő volt a hibás, mert igenis akartak engem, van egy csomó közös képünk, mikor még játszik velem, aztán olyan társaságba keveredett, ami azt erőltette, hogy inkább hagyjon ott minket és járjon velük bulizni (30 évesen), anyu meg kiadta az útját, mert neki nem kellett már egy ilyen züllött alak. Én még most is megbocsátanék neki, olyan hülye vagyok, de még fiatal felnőttként se kellek neki, szerintem már szégyelli magát. Egy szem gyereke vagyok, nem tudom ki fogja a gondját viselni, ha majd öreg lesz, de akkor bánhatja, hogy elhagyta a saját vérét. Nem is értem, hogy tudja valaki ott hagyni azt, aki úgy néz ki, mint ő és még nem tehet semmiről és a világot az apja jelenti neki.
2012. dec. 4. 10:38
 10/15 A kérdező kommentje:
A másik, hogy válás után oké, hogy a volt feleségével nincs valaki jóban, de ha a gyerek szeretné látni és a gyerek anyja is kérleli, hogy látogassa, akkor az hihetetlen gusztustalan, hogy megalázza őket és évekig nem válaszol a levelekre, telefonra, soha meg se kérdezi, hogy él-e még a gyereke, vagy milyen tanuló, mik az álmai.
2012. dec. 4. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!