Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megtagadhatom a kiszolgálást...

Megtagadhatom a kiszolgálást valakitől azért, mert tudom, hogy jobbikos?

Figyelt kérdés

Nem származás, vallás, szexuális orientáció vagy bármely más alapján, amiről nem tehet, hanem azok miatt az "elvek" miatt, amivel azonosul.

Egy fradista törzshelyen is gondolom simán kidobhatnak egy talpig újpesti színekbe öltözött muksót, hogy rossz helyen jár.

Ilyet tehetek törvényesen?

És ha nem hajlandó önként távozni, akkor erővel is kidobhatom (ha szükséges, mert másképp nem megy: kirugdoshatom / kihajíthatom az utcára)?

2012. nov. 30. 11:09
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
100%
Erről még nem hallottam. De a meggyőzést jobbnak tartom. Mint a kommunikáció elvágását.
2012. nov. 30. 11:16
 2/36 anonim ***** válasza:
97%
Nem tehetsz ilyet, pártpreferencia alapján sem lehet diszkriminálni senkit, ugyanúgy pert akaszthatnak érte a nyakadba.
2012. nov. 30. 11:19
 3/36 tetro ***** válasza:
100%
Nem tehetsz ilyet. Amúgy is ökörség lenne. Ha egy kocsmában nem szolgálsz ki olyanokat, akik hülyeségeket beszélnek, akkor nagyon hamar csődbe jutsz :D
2012. nov. 30. 11:32
 4/36 anonim ***** válasza:
85%

Öö véletlenül Jobbikos helyett nem cigányt akartál írni?:)

Azokra jellemző, h kidobálják őket mindenhonnan.

2012. nov. 30. 11:33
 5/36 anonim ***** válasza:
100%

"Egy fradista törzshelyen is gondolom simán kidobhatnak egy talpig újpesti színekbe öltözött muksót, hogy rossz helyen jár. "

Ott nem a kiszolgáló fogja kidobni, hanem a fradi-szurkolók. Persze maga az újpesti sem feltétlen olyan hülye, hogy bemegy ilyen helyre.

"Megtagadhatom a kiszolgálást valakitől azért, mert tudom, hogy jobbikos?"

Ha kidobhatnád és meg is tennéd, akkor semmivel sem lennél jobb ember, mint egy félnáci jobbikos. Sőt...

2012. nov. 30. 11:36
 6/36 A kérdező kommentje:

én nem származás alapon akarom kidobni, hanem mert az én értékrendemmel összeegyeztethetetlen az, amikkel ő azonosul - az pedig az ő tudatos választása volt.

Én nekem pedig miért kéne bármilyen f@szt eltűrnöm a saját helyemen?

Én logikusan valahogy úgy képzelem, hogy ha valaki pl. az édesanyámat szidja, akkor azt is nyugodtan kivághatom a helyemről, hiszen nem vagyok köteles bármit eltűrni - még akkor is, ha ezt mondjuk nem nálam tette, hanem korábban az utcán hirdette ezt a véleményét.

Vagy része volt annak a társaságnak, amelyik ezt tette.

Nekem az tűnne logikusnak, hogy ilyenkor simán kitilthatom az illetőt.

Tehát ez alapján az tűnne logikusnak, hogy ha már mondjuk az utcán kénytelen vagyok elviselni őket anélkül, hogy törvényesen belerugdoshassam őket a Dunába, akkor legalább a saját helyemen én döntöm el, hogy mi az a f&szsági szint, amit hajlandó vagyok eltűrni.

2012. nov. 30. 11:55
 7/36 anonim ***** válasza:
15%
figyelj azért mert más elveket vall valaki még nem kell ellenségként kezelni, láttam régebben neten egy képet ahol egy szurkoló segített egy idős nőnek aki a másik csapatnak szurkolt. Nem kell mindenhova belekeverni a politikát, hidd el az emberek nem szívesen teszik ezt, a jobbikosok se azért szavaznak a jobbikra mert nincs jobb dolguk, hidd el a minden rendben lenne az országban, max annyian szavaznának a jobbikra mint az lmp-re
2012. nov. 30. 12:10
 8/36 anonim ***** válasza:
100%

"én nem származás alapon akarom kidobni, hanem mert az én értékrendemmel összeegyeztethetetlen az, amikkel ő azonosul - az pedig az ő tudatos választása volt."

Igen. Ezzel pedig csak szimplán megsérted az alkotmány XV. cikkelyének második pontját. És senkit nem érdekel, hogy te mit gondolsz logikusnak, ha egyszer alkotmányos jogot sértesz.

2012. nov. 30. 12:12
 9/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem dobhatod ki mindaddig, amíg a viselkedése nem veszélyezteti a többi vendég testi épségét.

Ugyanolyan diszkrimináció lenne, mintha faji, vagy vallási alapon tennél különbséget.

2012. nov. 30. 12:22
 10/36 A kérdező kommentje:

"figyelj azért mert más elveket vall valaki még nem kell ellenségként kezelni"

Az az elvektől függ. Ha az ő elvei azok, hogy én pl. származási alapon ellenség vagyok, akkor én miért nem tarthatom az elvei alapján ellenségnek?

Egyszerű akció-reakció.

2012. nov. 30. 12:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!