Be.82§1a alapján ha sogornőm a terhelt akkor megtagadhatom a tanuvallomástételt a nyomozati szakaszban?
Mivel rokon ellen nem vagy köteles vallani,ezen a címen is megtagadhatod a vallomás tételt.
Nekem az unokám férje ügyében kellet tanúskodnom. Előtte megkérdezte a nyomozó,hogy mivel rokon vagyok,akarok-e tanúskodni,mert megtagadhatom.
A sógornőd közelebbi rokon.
mit értesz sógornő alatt?
hozzátartozó:
az egyeneságbeli rokon és ennek házastársa vagy bejegyzett élettársa,
a testvér,
a házastárs, a bejegyzett élettárs, az élettárs és a jegyes,
a házastárs vagy a bejegyzett élettárs egyeneságbeli rokona és testvére,
valamint a testvér házastársa és bejegyzett élettársa
"a házastárs vagy a bejegyzett élettárs egyeneságbeli rokona és testvére, "
akkor ez ráillik, nem?
sógornő= a testvérének a felesége
csak visszafelé-de ugyanaz
testvér házastársa
házastárs testvére
ezek valóban hozzátartozók
tehát ok
azt mondták meg kell jelenni de nem vagyok köteles vallani
az a bajom ezzel az egésszel, hogy :
ha igazat mondok, az terhelő a sógornőm számára,
ha olyat mondok ami neki jó, akkor meg én tanuzok hamisan.
szóval ezért nem akarok vallomást tenni.
Közben meg a tököm tele ezzel az egésszel, bankban dolgozik, és aláirt valamit más helyett és mivel épp ott voltam amikor ez történt ezért engem is beidéztek, De nem láttam, hogy mit csinált, csak ott ültem a váróban az ügyfelek meg előtte, és akkor irt alá más helyett valamit, én nem láttam semmit csak hogy ott ült a nő meg a férje utána meg én mentem és beszéltem vele.
A vád szerint aláirt egy banki papirt az ügyfél helyett, és igy is volt, mert lusta volt vissazhivni őket, hogy elmaradt egy aláirás. Ezéprt aláirta. Tudom, hogy igy volt, mert mondta akkor még ott rögtön. De nekem azt6 kellene mondjam, hogy az ügyfél irta alá. Hát ezt ne akarom.
De ha megmondom az igazat akkor meg az neki gáz.
ilyenkor legyen okos az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!