Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet csuklyában közmunkát...

Lehet csuklyában közmunkát végezni?

Figyelt kérdés
Nagyon megalázó helyzetbe kerültem :(. A révszólgákatban kell hogy közmunkát végezzek. Az utcát fogom seperni fizikus meg tanár létemre és nem szeretnék találkozni a tanítványaimmal. Nagyon megkönnyítené a helyzetemet, ha lehetne csuklyában ezt a feladatot ellátni. Kérlek aki ért hozzá mondja meg hogy lehet-e és hogy milyen engedélyek, kérelmek szükségesek hozzá ? Remélem hogy nem kell.
2012. szept. 6. 13:37
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 tavol elo ***** válasza:
68%
Ha utcat sepregetsz szerintem siman hordhatsz egeszsegugyi maszkot azt senki se tilthatja meg, ha megkerdezik miert van rajtad elmondod, hogy sopres kozben zavar a kulonbozo por ami sepresnel keletkezik, pluszba meg felveszel hozza egy sapkat es maris felismerhetetlen vagy, ennyi!
2012. szept. 6. 16:03
 52/65 anonim ***** válasza:

Még mindig 42-es... a múltkoriban is én másoltam a linkeket, most van még pár:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Sok sikert! :)

2012. szept. 6. 16:10
 53/65 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell csuklya. Elég egy sapka, napszemüveg. Így se ismernek fel.
2012. szept. 6. 17:02
 54/65 anonim ***** válasza:
50%

21 éves létemre Én is közmunkán vagyok egy óvodában ,és valamilyen szinten megalázó is(!);mert az ottani ,,normál" dolgozók kinézik az embert,és ténylegesen nem úgy említenek mint normál munkatársat hanem a közfoglakkoztatott...ok tény...nem nem vagyok annyi idős ,hogy diplomám legyen vagy dajka képzettségem mert kertész a szakmám,de azért azt elvárnám,hogy ne rongyként kezeljenek és ne az legyen ,hogy ha azt mondják ,,edd meg a sz*rt" ,akkor azt meg kellejen ennem mert örüljek hogy van munkám!

Kő keményen miután szakmám 92 bruttóm van ,ami nettóban 60200- ra jön ki...ez eddig szép és jó másokéhoz képest,DE(!) heti szir szar elosztásokban jön...volt ,hogy 7000-et kaptam volt olyan hetem,hogy 17000. Nem lehet tudni,hogy hogy ossza be az ember,hogy mennyit fog kani,és csak reménykedni tudok ,hogy amennyi kézen ez átmegy ne csesszék el és kapjak némi nemű pénzt!!!

Arról nem beszélve,hogy van rajtam kívül egy ,,főkertész Úr" akinek se szakmája se semmi...csak ott van évek óta...és amikor csinálok vmit közli velem,hogy az úgy nem jó,azt nem szabad,mert Ő úgy tanulta még az apjától...stb..szóval Ő mindent jobban tud.Azt kifelejtve,hogy májusban egy igénytelen elhanyagolt kert fogadott bokorrá varázsolt fákkal,mert aztat nem lehet ám metszeni!!! címszóval...

De természetesen Én voltam a szar szemét tetű mert meg mertem említeni a kedves főnöknek,hogy nem úgy megy ám,hogy mindent egyedül Én csinálok ,és nem tűröm ha csicskáztatnak!Mert volt ,hogy látott egy szemetet a kerítésnél,közölte hol találom meg és vegyem fel!Ekkor voltam úgy ,hogy ne érdekel ha kirúgnak mert ez nem emberi..

2012. szept. 6. 18:27
 55/65 anonim ***** válasza:
75%

"21 éves létemre Én is közmunkán vagyok egy óvodában ,és valamilyen szinten megalázó is(!);mert az ottani ,,normál" dolgozók kinézik az embert,és ténylegesen nem úgy említenek mint normál munkatársat hanem a közfoglakkoztatott."

Te szimplán csak rossz helyre kerültél. Keress egy jobbat!

2012. szept. 6. 18:49
 56/65 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti vagyok :

Keresni keresek,csak sajnos ne találok,vagy amit eddig találtam munkát ott csesztek kifizetni...

Hidd el utolsó,nem csak itt hanem több helyen is ezt csinálják...

Decemberig vagyok itt és nem lehet válogatni,hogy ez most tetszik-e vagy sem...

Úgy szar az egész ahogy van.

2012. szept. 6. 19:17
 57/65 anonim válasza:
100%

Hát... én nem tudom megnyugtatni a kérdezőt a szégyenérzetével kapcsolatban. Én Budapestnek, egy nem túl nagy belvárosi kerületében lakom; ahol sok roma él...

Ott gyakran azt látom, hogy a közmunkások az igazi utcaseprőkkel (FKF RT.) együtt seprik az utcát. Ez a gyakorlatban azt jelenti, megy a narancssárga láthatósági mellényes utcasprő megy az utcán, kukát húzva magaután; akit követ egy közmunkás zöld láthatósági mellényben, amelyre az van ráirva, hogy "Budapest esély"; szintén kukát húzva magaután.

A különbség csak annyi, hogy az utcaseprő rendes fizetést kap a munkájáért.

A közmunkás meg valószinűleg még abban a kerületben is lakik, ahol ezt a "munkát" végzi, ahol mindenki láthatja, hogy még az utcaseprő is fölötte van. Mert ha ketten mennek utcát seperni - a közmunkás meg a hivatásos utcaseprő - akkor gondolom, az utcaseprő a főnök.

2012. szept. 7. 10:58
 58/65 anonim ***** válasza:

Itt egy kapcsolodó kérdés, ha ez segít:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__3440..

2012. szept. 16. 07:20
 59/65 anonim ***** válasza:
Történt azóta valami kérdező?
2012. szept. 18. 11:15
 60/65 anonim ***** válasza:

"Na akkor gratulálok,hogy legalább te elégedett vagy a közmunkával,de vannak ám olyan emberek is,akik kicsit többre akarják vinni az életben:)"

Ennél több nincs. A közmunka a munkák csúcsa, a plafon. Ennél jobbat még elképzelni is lehetetlen. Én tíz éve közmunkázom és rendkívül elégedett vagyok.

2012. dec. 18. 07:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!