Lehet csuklyában közmunkát végezni?
Az előző kérdésedben kifejtettem, én hogyan találtam munkát.
A közmunka tény, nem a legjobb megoldás.
De én személy szerint ( és egyébként ki nem állhatom a Fideszt) senkinek nem adnék segélyt, aki munkaképes egészségi állapotban van, hanem mindnek közmunkát ( persze nem ilyen röhejes bérért)!
Ha már közmunka, kérdezz rá, nincs-e esetleg önkormányzaton belül valamilyen irodai lehetőség? Akár iskolában, vagy könyvtárban... nekik is jobb, ha olcsón alkalmaznak egy közmunkást erre, mintha teljes munkabéres alkalmazottat foglalkoztatnának. Ezt érdeklődted már?
Önéletrajz:
A 3 képzettségedhez 3 külön, plusz egy negyedik, ami általános, ha nem képzettségednek megfelelő munkára jelentkezel.
A motivációs levél átfogalmazása is 10-15 perc alkalmanként- tudom, benne voltam!
Ha 6 órát dolgozol, akkor erre délután van időd, ekkor fel is tudod adni. Állásinterjúra pedig elengednek.
Közlekedés: mivel a közmunka kerületen belül ( vidéken településen belül) van, így akár kerékpárral megoldható.
Ne csak a képzettségednek megfelelő állásokat pályázz meg! Akár kollégiumi nevelőtanár, vagy általános iskolai napközis tanár állásokat is megpályázhatsz a végzettségeddel.
Küldj el önéletrajzot minden környékbeli céghez, akár hirdetnek felvételt, akár nem! Írd bele, milyen munkakörök érdekelnének, sose tudhatod, mikor üresedik meg egy hely. Akár egy adatfeldolgozós munkakör, az utcaseprésnél még mindig jobb!
Tanulj! Ne csak felsőoktatásban gondolkodj, munkaügyi központon keresztül akár piacképes szakmát is szerezhetsz, csak ki kell fogni. Nekem, és a férjemnek is sikerült.
Nézz szét a nyelvtudásodnak megfelelő idegen országok állásajánlatai között. Nem hiszem el, hogy vegyészként sehol nem tudnál elhelyezkedni!
Ha végképp semmi nincs, érdeklődj utána a munkaügyi központban a vállalkozás indítására vonatkozó támogatásoknak! és kezdj el valamilyen illatszert gyártani, először kicsiben!
Vagy vállalj korrepetálást délutánonként. Nagyon sok gyereknek problémája van a fizikával, kémiával.
Ezek csak ötletek, lehet, egy se jön be, de talán egy próbát megérnek....
Kérdező én nem vágom számodra mi a megalázó a közmunkában. Én 5 éve dolgozom közmunkán, voltam már önkormányzatnál fűnyírós, családsegítő és gyermekjóléti intézménynél karbantartó, vízgazdálkodásnál bozótirtó, városgazdálkodásnál csatorna karbantartó, de azt megelőzően sosem volt ilyen arany életem például a vállalkozóknál.
Itt napi két óránál többet még sohasem dolgoztam. Jelenlegi brigádunkban heten vagyunk, reggel ki szoktunk vonulni nyolc körül terepre, megreggelizünk, kilenctől dolgozunk kb fél tízig utána tartunk egy szünetet fél tizenegyig, majd dolgozunk megint kb fél tizenkettőkor és megebédelünk. Ebéd után ugye, mindenki alszik, ilyenkor már tilos a zörgés, kettő körül felkelünk, összepakolunk és megyünk haza.
Azért soroltam fel mennyi helyen voltam már, nehogy azt hidd ez egy kivételes munkahely, mindenhol így van általában. Kérdem én, mi ebben a szégyenletes számodra? Semmi megalázót vagy megerőltetőt nem kell csinálni és még azt is csak akkor ha van kedved. Egy vállalkozónál nem teheted meg, hogy csak akkor dolgozol ha kedved van.
"Szerintem pedig elhitette magával, és nem a közmunka miatt... Minden lelkesítő tanácsomra valami kifogás a válasz. De nincs időm, úgysem vesznek fel úgyis sokan jelentkeznek stb stb...
Ezt nem a közmunka teszi... Csak kifogásokat keres sorjában. Volt egy másik kérdése is..."
Hát ha valakinek már a közmunka sem elég jó, az meg is érdemli a sorsát. Én az ilyet nem tudom sajnálni.
Én mielőtt közmunkás lettem, elég sok helyen dolgoztam, élelmiszeripari cégeknél, építőiparban, mezőgazdaságban, könnyűiparban stb... de a közmunkához semmi sem hasonlítható. Ez sokkal emberközpontúbb munkahely. Itt nem az a lényeg, hogy a munka haladjon mint más cégeknél, és nem ugrál a nyakadon senki, itt a fő, hogy mindenki jól érezze magát és elégedetten, kipihenten menjen haza.
Hétvégén például céges ebéd is lesz, pörköltfőzés. A húst egy helyi gazda ajánlotta fel mert kaszáltunk neki egy kicsit. Egy embernek sehol sincs olyan jó dolga mint közmunkán, én nem tudnék ennél jobbat elképzelni ha száz évig élnék sem.
"Hogy mi benne a megalázó?Egész végig azt írtuk,a kérdező és én is,olvasd el a fentiekben."
Elolvasni elolvastam, neki például az degradál, hogy a tanítványai meglátják. És akkor mi van? Szégyen jelen lenni a közmunkán? Ezt leközölte a Magyar Közlöny is, vagy mitől szégyen?
42-es vagyok (perpill, mert látom, jópár válasz törölve lett), én írtam azt a hosszút sok-sok tanáccsal, ami le lett pontozva ennek ellenére, na mindegy, túlélem...
Támadt még pár ötletem... és nem, nem kötözködök, tényleg segíteni szeretnék.
Tehát:
Az önéletrajzodat töltsd fel minden olyan helyre, ahová megteheted... monster, cv online... sose tudhatod..
Illetve: fejvadász cégekkel próbálkoztál már? A te képzettségeiddel érdemes lenne őket felkeresni. Lehet, olyan területen tudnának valamit, ami neked eszedbe se jutott. Pl. az élelmiszer ipari cégeknél is szokott lenni minőség ellenőrző labor... ahogy az illatszergyártó végeknél is.
Én a fémiparban dolgozok, autóalkatrész gyártás, de itt van 1-2 vegyész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!