Munkaszerződés nélkül dolgozok, pedig nem akarok ilyenkor is lehet jelenteni az APEH-nek?
Ezek után áruld már el légy szíves, milyen munkát végeztetnek veled, milyen körülmények között, hogy csuklya kell hozzá?
Ha nem tetszik, hagyd ott, és keress mást... csak hát bármit ajánlottunk, neked semmi sem jó...
"Te szívesen dolgoznál megalázó munkakörülmények között 8 órát 47 ezer Ft. 6 órát 35 ezer Ft-ért ?"
Leírnád mi értesz megalázó munkakörülmények alatt? Meztelenül kell kávét felszolgálnod a piactéren?
"Egyetemet elvégezni sokkal nehezebb mint fiziksilag dolgozni"
Legalább marhaságokat ne írj már. Ebből csak az fog lejönni mindenkinek, hogy soha életedben nem dolgoztál még egy másodpercet sem.
Voltam köz foglalkoztatott.Igen, megalázó.Aki azt mondja nem, az még nem volt közmelós, vagy valami jó posztba került, mint az egyik volt közmunkás kollégám, aki a nyamvadt adminisztrátori végzettségével otthon fordíthatott szövegeket, ez volt a nagy közmunkája.
A birkák pedig, akik most bégetnek, hogy peersze dolgozzunk csak 470000 Ft -ért!Jó az!Majd akkor bégessenek, ha nekik kell ennyiért dolgozni!Megnézném, hogy akkor is így támogatnák-e a közmunkát?
Nos, mivel voltam köz foglalkoztatott, saját tapasztalatomból kiindulva, a szerződésnek még a munka megkezdése előtt meg kell lennie!Elvileg anélkül nem is állhatnál munkába.Ennek a "rendes"melóhelyeken is így kéne elvileg menni, mert így szabályos.A közmunkában egyetlen jó dolgot tapasztaltam:azt, hogy minden szabály szerint volt intézve.Normális bejelentés, normális kifizetés.Igaz, éb nagyobb városban kaptam közmunkát.Nem tudom hol laksz, ha egy eldugottabb kis település, ott lehet, hogy több lehetőség van szabálytalankodásra a közmunka terén,főleg ha nem intézményhez, hanem valami kiskirály maszekhoz kerülsz dolgozni vagy valami "kinti" munkára.én mindkét esetben ismert intézményhez kerültem(óvoda, alapítvány, de hallottam olyanokról, akik faluban mezőgazdasági munkára lettek "terelve", és szabálytalanságok egész sorával találkoztak, a megaláztatások mellett.Szóval, ha nem lesz szerződés,jelentheted, a munkaügyi felügyelőségen, vagy Nav-nál.A cég nem fogja megtudni, hogy te jelentetted fel őket, ki fognak menni vizsgálni a helyzetet.Viszont ha nem jelented és véletlenül fekete munkán kapnak, téged is megbüntethetnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!