Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Munkaszerződés nélkül dolgozok...

Munkaszerződés nélkül dolgozok, pedig nem akarok ilyenkor is lehet jelenteni az APEH-nek?

Figyelt kérdés
Azt hallottam hogy munkaszerződés nélküli munkát lehet jelenteni az APEH-nél. Én most közfoglalkoztatott vagyok, munkaszewrződés nélkül már egy napot ledolgoztam, de nem tetszik a lealacsonyító munka és az alacsony bér, nem azért mert diplomás vagyok. Ilyenkor az APEH tesz valamit ?
2012. szept. 3. 17:07
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
80%

De, nagyrészt igen. Szülőket nem akartam kiszipolyozni.

Az egyetem havi 40-45 ezerbe került. Igyekeztem magam előteremteni, és eltartani ott magam...

2012. szept. 3. 23:17
 22/50 A kérdező kommentje:
Rendben van, de ebből nem büfékültséget kell fedezni, hanem teljes megélhetést.
2012. szept. 3. 23:22
 23/50 anonim ***** válasza:
100%

Valamit nagyon félreértettél.

Ez a költség a vonat (10 ezer) a kollégium (14 ezer) a helyi bérletek (6000) és az étkezést fedezte. Szűkösen...

Büféköltség :D Hol élsz? :)

2012. szept. 3. 23:33
 24/50 A kérdező kommentje:
Bp-en. De nem ebből kellett megélned.
2012. szept. 3. 23:39
 25/50 anonim ***** válasza:
100%

Mit nem értesz? Kollégiumban laktam (ebben nyilván rezsi is volt ott nem szokás külön fizetni) saját ellátásom magam fizettem, kajám magam fizettem.

Igen 1-2 hetente hazamentem 1-1 napra ha úgy jött ki a meló.

De csak hajtod, hogy nem ebből éltem meg :D Igen, lakást nem tartottam fent. A kollégium volt a lakásom....

2012. szept. 3. 23:41
 26/50 A kérdező kommentje:
Nekd volt kilátásod, ebből egy havi fűtésszámlét lehet kifizetni és készen van.
2012. szept. 3. 23:50
 27/50 anonim ***** válasza:
80%

Neked is van kilátásod: Dolgozz, keress munkát a szakmádban, tanulj ki egy piacképes szakmát (millió-egy van ami évtizedek múlva is keresett lesz) és dolgozz az új szakmádban.

És becsüld meg amid van. Egyik mondatodban egy fűtésszámlára elég a fizud másikban feljelentenéd a munkáltatód... Valami nem kóser a gondolkodásodban.

Na mindegy, sok szerencsét, én alszom, holnap munka :)

2012. szept. 3. 23:53
 28/50 A kérdező kommentje:
Nincsen kilátásom. Nem tudok tanulni másik szakmát, mert az sok pénz mert sokadik szakma és miből ha az ember nem dolgozik, megélni sem tud, arról nem is beszélve hogy milyen okj piacképes manapság mert szerintem semmilyen sem.
2012. szept. 4. 00:40
 29/50 anonim ***** válasza:

1. Aki valóban végzett egyetemet (úgy értem, nem csak papírt kapott), nem kérdezi meg, mikor mit kell az adóhivatalnak jelenteni, mert magától is tudja. Elég hozzá a fejét használni.

2. A közfoglalkoztatottság rosszul és megalázóra lett kitalálva. Nem véletlenül. Ez ellen lehet fellépni, harcolni, de nem így. Ha pedig már valaki bekerült a rendszerbe, egyet tehet, erősen gondolkozik és minden rendelkezésre álló törvényes eszközzel kikerülni belőle, és bekerülni a normál munka világába. Ennyi.

3. Az adóhivatal dolga az adók beszedése, ezért akkor mozdul, ha a munkáltató, vagy a munkavállaló nem fizeti be az adókat és járulékokat. Ki ki a magáét. Ha bizonyított a mulasztás, büntet. De figyelembe kell venni, hogy az az eljárás is pénzbe kerül. És az adóhivatalra is vonatkozik az az elv, hogy ne legyen nagyobb a költség, mint a bevétel.

4. Minden munka munka. Ha nem fizetik meg, először meg kell vizsgálni, a többi munkához képest igaz-e ez. Ha igaz, meg kell szervezni a fellépést ellene. Azután lépni. De tudni kell, hogy a fellépés is egyfajta szakma, amihez kell hozzáértés. Különben ráfázás lesz, ez esetben az, hogy nem történik semmi, vagy elküldenek.

2012. szept. 4. 08:23
 30/50 A kérdező kommentje:

-1. Aki valóban végzett egyetemet (úgy értem, nem csak papírt kapott), nem kérdezi meg, mikor mit kell az adóhivatalnak jelenteni, mert magától is tudja. Elég hozzá a fejét használni.

Kérdésemben érdeklődtem, hogy mi tőrténik ilyenkor. mivel nem jogi egyetemet végeztem nem tudhatom, örülök hogy te mindent tudsz, de nem válaszoltad meg a kérdésemet, bár a kérdésen kívül mindet elmondtál amit nem kellett volna. Aki valóban egyetemet végzett és nem csak papírja van az megérti a kérdést mely szerint : Ilyenkor az APEH tesz valamit ?

-2. A közfoglalkoztatottság rosszul és megalázóra lett kitalálva. Nem véletlenül. Ez ellen lehet fellépni, harcolni, de nem így. Ha pedig már valaki bekerült a rendszerbe, egyet tehet, erősen gondolkozik és minden rendelkezésre álló törvényes eszközzel kikerülni belőle, és bekerülni a normál munka világába. Ennyi.

Nem tudom miért lett szándékosan rosszúl kitalálva, ezt nem értem :S. Te egyetemet végeztél, érted azt hogy valaki kitalál valamit ami szerinte jó, majd elveti az ötletet egy általa rossz megoldással, ami rossz és így rosszúl kitalált ötletét valósítja meg ? Ha te ezt érted, hogy miért szándékosan megalázó ozd meg kérlek a kérdesem megválaszolásával együtt.

Azzal egyetértünk hogy vissza kell térni a munka világába, de ezzel csak hátráltatva lesz pl nem tud interjúkra járni és jelentkezni sem.

2012. szept. 4. 14:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!