Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Munkaszerződés nélkül dolgozok...

Munkaszerződés nélkül dolgozok, pedig nem akarok ilyenkor is lehet jelenteni az APEH-nek?

Figyelt kérdés
Azt hallottam hogy munkaszerződés nélküli munkát lehet jelenteni az APEH-nél. Én most közfoglalkoztatott vagyok, munkaszewrződés nélkül már egy napot ledolgoztam, de nem tetszik a lealacsonyító munka és az alacsony bér, nem azért mert diplomás vagyok. Ilyenkor az APEH tesz valamit ?
2012. szept. 3. 17:07
1 2 3 4 5
 31/50 Andizsuzsi ***** válasza:

Nem tesz semmit, mert az önkormányzat nem feketén foglalkoztat. A közfoglalkoztatottak bérét állami pénzből finanszírozzák, azt az önkormányzatok az államtól megigénylik, és fillére pontosan elszámolnak vele. Az, hogy még nincs meg a szerződésed, csak technikai dolog. Az APEH az olyan munkáltatókkal szemben jár el, akik valóban feketén foglalkoztatnak embereket, nem is szándékoznak őket bejelenteni, adót és járulékot sem fizetnek utána.

Amúgy ha eljárna az önkormányzat ellen, akkor is legfelejebb kötelezné a szerződés elkészítésére, de az a te munkavégzédesed egy fikarcnyit sem befolyásolná.

Ha nem titok, elárulod, hogy milyen végzettséged van?

2012. szept. 4. 14:36
 32/50 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Én úgy gondolom, hogy a ma 08:23-nál válaszoló teljes körűen megválaszolta az általad feltett kérdést. Én személy szerint egyetértek a Neked szánt írásával.

Engedd meg, hogy szíves figyelmedbe ajánljam A magyar helyesírás szabályai c. nagyszerű könyvet, mert csapnivaló a helyesírásod és a fogalmazásod is. :( pl. rosszúl helyesen: rosszul...

Tegnap is írtam már, hogy jelenleg NAV-nak hívják az adóhatóságot.

Jah és mindenki kizárólag önMAGa képes változtatni a saját életén...hidd el, senki nem fog helyetted más munkára és más munkakörbe jelentkezni.

2012. szept. 4. 17:36
 33/50 A kérdező kommentje:

Szomrúan konstatálom a helyzetet és a hozzászólók szegényes értelmi színvonalát :(.

Fizikus, fizika tanár és vegyész vagyok.

2012. szept. 4. 20:20
 34/50 anonim ***** válasza:
62%

Találtam pár állásajánlatot a szakterületeden, mind közalkalmazotti/köztisztviselői állás:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. szept. 5. 13:08
 35/50 A kérdező kommentje:
Ilyeneket Én is tudok találni, de annyi az állástalan ezen a területen hogy bekerülni lehetetlen.
2012. szept. 5. 13:53
 36/50 anonim ***** válasza:
84%

Ha meg sem próbálod, és elfogadod, hogy lehetetlen, akkor ne csodálkozz, hogy a közmunkán maradsz...

Komoly hibát vélek benned felfedezni.

Közmunka nem tetszik mert diplomásként derogál.

A munkákra nem jelentkezel, mert minek, úgyis sokan jelentkeznek.

Mégis mit szeretnél?

2012. szept. 5. 14:03
 37/50 anonim ***** válasza:
35%

Megmondom, mit szeretne... ( csak tipp, de van ilyen ismerősöm).

Mivel többdiplomás, így egy magasabb rendű faj. Tehát nehogy már jelentkeznie kelljen állásra, urambocsá állásinterjúra mennie...

Menjenek hozzá házhoz, ajánljanak fel neki egy nagyon jól fizető vezető állást.. sőt, könyörögjenek érte, hogy vállalja el!

Még az a jó, hogy nem minden diplomás gondolkodik így...

Nincs diplomám, csak elég jó középfokú szakképzettségem. Anno úgy mentem munkát keresni, hogy bármit elvállalok, csak legyen miből enni adjak a gyerekemnek...

Már akkor elkezdtem munkát keresni, amikor megtudtam, meg fog szűnni a munkahelyem. Így kb. 8 hónap álláskeresés után, 4 hónap munkanélküliség után sikerült is... nem a szakmámba vág, de van összefüggés, tudom hasznosítani, és szeretem csinálni, ma már kisvezető vagyok.

Addig jelentkeztem 50-60 telefonos álláshirdetésre, beadtam 150-200 önéletrajzot. Csak nem szabad feladni!

Kedves kérdező! Attól, hogy a szerződést még nem írtad alá, nem biztos, hogy feketén foglalkoztatnak, főleg nem a közszférában! Ha zavar, akkor jelezd, hogy szeretnéd látni, meg fogják csinálni.

Ha a munka nem tetszik, hagyd ott! Ha csak magánházaknál vállalsz takarítást, meg ilyenkor őszi szezonban elmész mezőgazdasági, ill. hűtőházi alkalmi munkára, ennyi pénzt ezekkel is megkereshetsz.

Vagy a munkaügyi központon keresztül végezz el egy piacképes felsőfokú tanfolyamot, ezalatt némi támogatást is kapsz... igaz, az se sok... de utána nagyobb az esélyed az álláskereséshez!

2012. szept. 5. 14:43
 38/50 A kérdező kommentje:

Természetesen megpróbálom ezeket folymatosan, de így is közmunkán vagyok régóta. Nem találtad ki azzal a spanyol viaszt hogy idelinkelsz néhányat, amikor több ezer jelentekzés után hívnak be egyre.

-Mégis mit szeretnél?

Dolgozni, normális lovéért.

-Vagy a munkaügyi központon keresztül végezz el egy piacképes felsőfokú tanfolyamot, ezalatt némi támogatást is kapsz... igaz, az se sok... de utána nagyobb az esélyed az álláskereséshez!

Éppenhogy ezek a felsőfokú okj képzések nem érnek semmit sem.

2012. szept. 5. 17:57
 39/50 A kérdező kommentje:
Most még azt mondjátok meg hogy lehet-e csuklyában közmunkát végezni, engedi-e a törvény, mert ez nagyban megkönnyíteni a lelkemet.
2012. szept. 6. 13:30
 40/50 anonim ***** válasza:
Ez kész komolyan...
2012. szept. 6. 13:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!