Tudtok nekem APEH vagy NAV elérhetőséget adni TB ügyben?
Tb tartozásom van, mert nem tudtam, hogy fizetnem kéne, mikor egyetemen halasztottam, és erre szeretnék hivatkozni a tartozást illetően, meg arra, hogy a szüleim elváltak, anyukám bevételéből élünk, ami minimálbér. Én külföldön lakom elvileg, de erről semmi hivatalos bejegyzés nincs (munkahely, lakhely stb...).
Szóval valami nyomtatványt, email címet, telefonszámot, ügyfélszolgálatot keresek, ahol ezzel foglalkoznak. A NAV honlapján már jártam, de kettéállt a szemem a sok kacifántos megfogalmazástól :/
(Ha valaki munkanélküli, akkor MUSZÁJ/KÖTELEZŐ bejelentkeznie a munkaügyi központba?)
Küldtek csekkeket, hogy azokon fizessem be, de nem fizettem, mert mellette szerettem volna fizetni az aktuális havit is, de nem tudom, hogy hogyan lehet megkülönböztetni a tartozás befizetést az aktuális havi járulékfizetéstől.
Gondolom nem várják egy összegben a tartozásom, mivel 24 db csekkett kaptam, és nem volt külön felszólítás, hogy egy összegben minél hamarabb fizessem be.
"(Ha valaki munkanélküli, akkor MUSZÁJ/KÖTELEZŐ bejelentkeznie a munkaügyi központba?)"
nem
Az ő nyilvántartásukat úgy képzeld el, hogy van egy üres papír, aminek az egyik felén pl. bal oldalt lefelé minden hónapban felvésték, hogy mennyivel nőtt a tartozásod, azt a lap alján összeadták. A jobb oldali részen pedig minden hónapban felvésik, hogy mennyit fizettél, a lap alján azt is összeadják, és a kettő közötti különbözet mutatja, hogy mennyivel tartozol. Tehát = ugyanazon a csekken teljesen mindegy, hogy egy csekken mennyit fizetel be, ők amikor az összeg beérkezik, azt odakönyvelik a jobb oldaladra, és kész.
Majd kiszámolják a késedelmi pótlékot is, és akkor majd arról is értesítenek. Amit tudsz, fizetgesd be, minél tovább vársz vele, annál rosszabbul jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!