Nagyon sürgős! Apeh kérdés?
Ki akar velem fizettetni az apeh 100 ezer ft-ot jogosan TB miatt. Másfél éve munkanélküli vagyok,és nem fizettem TB-t,de ez egyszerre baromi sok,nem tudom mit csináljak:S Kérhetek részletfizetést? Bemegyek népjólétihez mindenképp hogy 1 évig ne kelljen fizetnem kérelmezem,de ezt azt mondták visszamenőleg nem lehet,de miért?
Megőrülök nincs keresetem és nem akarok anyám elé állni hogy ez van,így is rengeteget segít.
Ha nincs más eladom a playsationt,meg a laptopomat!
Megkérdeztem határidőt azt mondták minnél előbb mert ez egy tartozás. Ha nem fizetem be gondolom még tovább nő ez nagyon kínos,mit tegyek? Nincs más megoldás?
Ezt nem is értem..
Valaki magyarázza el nekem mit tudok tenni?? Hogy akarnak egy munkanélkülitől bezsebelni 100 ezret??
Ha nem nyitod meg te a linket, akkor leírom mi van benne:
Egyéb adók tekintetében fizetési könnyítés a következő feltételek együttes megléte esetén engedélyezhető:
1. az adósnak fizetési nehézsége áll fenn, amely miatt a tartozások azonnali vagy egyösszegű megfizetésére nem képes,
2. a fizetési nehézség kialakulása a kérelmezőnek nem róható fel, vagy annak elkerülése érdekében úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben tőle elvárható,
3. a fizetési nehézség átmeneti jellegű, tehát az adótartozás későbbi időpontban való megfizetése valószínűsíthető.
Amit leírtál, abból arra következtetek hogy az első pont illik rád.
Magánszemélyek részére a fizetési nehézség kialakulásának felróhatósága figyelmen kívül hagyásával is engedélyezhető a fizetési könnyítés, ha a kérelmező igazolja vagy valószínűsíti, hogy az adó azonnali vagy egyösszegű megfizetése családi, jövedelmi, vagyoni és szociális körülményeire is tekintettel aránytalanul súlyos megterhelést jelent.
Tehát ha bizonyítani tudod hogy képtelen vagy kifizetni ezt a büntetést, akkor kaphatsz fizetési könnyítést (részlet fizetést).
Tehát nem engedélyezhető fizetési könnyítés, ha az adózó jövedelmi és vagyoni viszonyaira tekintettel egy összegben is képes volna a tartozások megfizetésére, illetve abban az esetben sem, ha az adózó nem rendelkezik olyan jövedelemmel, illetőleg vagyonnal, amelyből a tartozások későbbi időpontban (vagy részletekben) történő megfizetése valószínűsíthető volna.
Viszont itt olvashatjuk hogy mivel nem rendelkezel olyan jövedelemmel, ami biztosítaná hogy tudd fizetni a jövőben, ezért nem kaphatsz könnyítést.
Ergo: keress munkát, és akkor szerintem semmi akadálya hogy engedélyezzék a fizetés könnyítést.
Bár pár dolgot nem értek:
- miért tartozol 100 ezerrel?
- miért nem szólsz erről szüleidnek?
- miért nem az Apeh ügyfélszolgálatánál érdeklődsz erről, ahol biztos hogy a jó választ fogják adni?
- miért nem lehetett elolvasni a linket?
Az eü. szolgáltatási járulék fizetése nem önkéntes alapon működik, azt törvény írja elő mindenkinek h. legalább az alapellátást megkapja ha pl. kórházba kerül, támogatott gyógyszert akar. Ez most havi 6390,-Ft. Ennyit csak megér h. legyen betegbiztosításod.
A fennálló tartozásra pedig sürgősen adj be egy fizetéskönnyítési kérelmet. Pontosan írd le benne h. mit kérsz.
1. Kérd a tartozás méltányosságból való elengedését, ha ez nem megy
2. Kérd a tartozás mérséklését, ha ez sem megy
3. Kérd a tartozás .... havi részletekben történő megfizethetését.
bocsi megnyitottam,csak nem értettem ezt a hivatali szöveget hogy mi de elmagyaráztad megértettem:)
Azért tartozok mert b@szt@m már bocsánat,bemenni eddig hogy munkanélküli vagyok 2010.december 26.óta:/ Na ez meg felgyűlt,és ki kell fizetnem a tavalyi évet,az ide fél évet ami 96 ezer ft-ra gyűlt össze sajnos.
Édesapám nem fog segíteni,édesanyám meg már eddig is túl sokat segített. Azért gondoltam hogy eladom a konzolt legalább és akkor a felét kifizetem,vagy legalább egy részét.
Szar ember vagyok,nem találok munkát:/
Holnap reggel fel kell hívnom anyámat és elmondani de nagyon félek !! Ezért raktam fel itt ezt a kérdést hátha van valami megoldás és könnyebben ki tudjuk fizetni:/
Ezt az enyhítést hogy lehet intézni? Hívjam fel őket? Csaj aki adta a csekkeket sorban semmit nem mondott erről! Köszönöm!!!!!
Köszi!
Hát azért ma bemegyek népjólétibe hogy mégis mit kell csinálnom,hogy akarnak ennyi pénzt behajtani egy munkanélkülin? Megmondom szüleim elváltak nekik sincs pénzük kifizetni,nekem meg semmi jövedelmem! Szoríts:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!