Munkaszerződés nélkül dolgozok, pedig nem akarok ilyenkor is lehet jelenteni az APEH-nek?
Ne legyél sunyi disznó.
Ha nem tetszik a munka mondj fel! Legyél tökös, ne a hátuk mögött jelentgess fel!
Jah, hogy akkor nincs lóvé sem? Hát kérem, ez így megy.
Szerinted mi változik, ha felnyomod őket az APEH-nál? Semmi. Max megbűntetik őket. te meg ugyanúgy pucolhatod a kutyaszart a parkban.
Megalázó? Mi a megalázó? Az, hogy dolgozni kell?
olyan szakot kellett volna kitanulni, ami piacképes, és tudsz is kezdeni vele valamit.
Az a megalázó, hogy nem tolnak a feneked alá bársonyszéket, hogy facebookozz 0-24-ben munkaidőben? Vagy mi? Menj el gyárüzembe, ajánlom azt, ahol én dolgoztam, 60-70 fokos gépek mellett amiben 200-240 fokos olvasd anyag folyik. Na ott megtudnád mi a megalázó.
Bezzeg segélyért otthon üldögélni nem találnád megalázónak gondolom...
fogalmuk sincs a munkáról ...
apuci, anyuci megkímélte, hadd tanuljon a kisgyerek.
ha hajtós lett vonla a tanulásban (nyelvek, szaktudás használható szinten), akkor már agyonra keresné magát.
mit gondolnak? a búza learatja magát, a kenyér megdagasztja magát, besétál a kemencébe, és csak aztán a szájacskájukba ?
nem, egy csomó ember fáradságosan két kézzel dolgozik rajta.
Egyetemet elvégezni sokkal nehezebb mint fiziksilag dolgozni, az agy nehezebben regenerálódik és a vizsgaidőszak több évet elvesz az ember életéből. Ezt a sok stresszt csak az érti meg aki ezen átment, te nem.
Megalázó a munka és nagyon alacsony a fizetés vegetálni sem lehet belőle, ugye te nem ennyiért melóztál üzemben ? Amúgy üzembe mennék, de nem vesznek fel, mert túlképzett vagyok :(.
A szüleim kigürizték magukat hogy elvégezzem az iskolát, ami a képességeimből és tehetségemből tellett és a kezdetekben piacképes volt, később vált elhelyezkedhetetlenné.
" Ezt a sok stresszt csak az érti meg aki ezen átment, te nem. "
Sajnos mellétrafáltál.
Elvégeztem egy egyetemet, mérnöki szakon.
És igen, nem volt büdös üzemben dolgoznom. Sem mellette, sem a közbülső nyarakon, sem utána...
Nem tudom mi lehetett számodra olyan hihetetlenül megerőltető a vizsgaidőszakban, én annyira nem éreztem ezt. Lehet, a mérnöki szakom volt túl laza büfé... Ugyebár...
Neked semmi bajod nincs, csak büdös a meló, forrong benned, hogy én már diplomás vagyok, nehogymár közmunkán legyek...
Piacképes diplomát kellett volna szerezni, ennyi a titka a dolognak.
Én is dolgoznék üzemben, de nem tudok. Nem ennyit adtak neked fizetésnek gondolom. Nem kellett egy debilis ember beszédnek nevezett krákogását hallgatni egész nap, mert melléd osztották be és egész nap be nem áll a szája. Nem folyamatosan csináltad ezt, volt perspektívád, kilátásod. Nem egy 8 általános végzett analfabéta volt a főnököd.
Mint mondtam amikor nekivágtam jó piacképes szakma volt, a végén vált elhelyezkedhetetlenné.
Menj vegyél ki fizetésnélküli szabadságot és menjél el közmunkára úgy hogy annyiból élsz meg addig amit ott adnak és utána beszélj.
Háromszáz pártíz forint volt az órabérem. Egy hónapban tízen pár napot dolgoztam. Nem sokkal kerestem többet mint Te.
Emellett a műszakvezetőm egy idegbeteg állat volt, akinek ha szóltunk, hogy hibás a gép őrjöngve csapkodott és dobált MINKET műanyag dobozokkal az üzemi kamerák szeme láttára. Nem egyszer kétkilós kalapáccsal püfölte szét a milliós gyártógépet.
Igaz pár évvel később hallottam, hogy leugrott az üzem tetejéről mert begolyózott.
Az üzemvezetőből a 8 általánost nem néztem ki, IQ-ra a 45-öt sem. Olyan dolgokra utasított, ami szabályellenes volt, mind munkavédelmi mind tűzvédelmi szabályokat áthágott. Rossz anyagot kevertetett be, és hiába szóltam neki. Csinálni kellett. utána amint kiderült a gyenge agyának is a hiba, én voltam a hibás az egészért. Egyedüli szerencsém az volt, hogy felírtam a gépnaplóba, hogy hibás anyagot keverek be a műszakvezető utasítására.
Egyszer egy gépre feltekeredett a forró anyag, meggyulladt. Nem volt vészes, ki kellett volna nyitni a gépet és lekotorni róla, de mindezt működés közben, feszültség alatt. Nem vállaltam, főleg, hogy nem nyúlhattam a gépbe üzem közben. Lefújtam Co2 oltóval, ahogyan azt tanították a tűzvédelmi utasítás szerint. Felelősségre lettem volna és ki akarták fizettetni a tűzoltó készülék újratöltését, mert szerintük játékból használtam el.
Beültettek szalag mellé, egyesével vizsgálni a termékeket, amit gyártunk. Amikor olyan emberrel kerültem össze, akkor óránként cseréltünk. A másik ember csomagolta a termékeket. Amikor olyannal jöttem össze, hogy az orra 4 méter magasan volt, akkor órákig nem volt csere. A végén felálltam és otthagytam az egészet elmentem ivóvízért, és a szükségleteimet elintézni. Ezért is kaptam a fejemre.
Sorolhatnám még.
Nem te vagy az egyetlen akinek nem a legjobb sora van a melóhelyén. De ez van hó végén jött a fizetés, akkor némileg feledtette a dolgot...
Itt sem volt sokkal több...
Mindegy, nem vitatkozom. Te dolgod.
Csak gondoltam, jelzem nem csak veled történnek ilyenek. És erre nem a feljelentgetés a megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!