Kötelezhet -e a cég az általuk kiosztott bakancs használatára?
"De ha el akarnám adni, az is jogomban áll. Senkinek semmi köze sem lenne hozzá. Tehát ez nem magyarázat."
Nem, nem áll jogodban. A munkaruha - védőruha ugyanis a munkáltató, és nem a te tulajdonod.
"Hogy te egy milyen bicskanyitogató senkiházi vagy."
Én ezt a jelzőt a hozzád hasonlókra szoktam használni, akivel bármit meg lehet tenni.
"... hogy az ilyen kérdésekben a mindenkori kollektív szerződés az irányadó. Ha abban bennefoglaltatik, hogy a munkáltató által juttatott munkaruhát/egyéni védőfelszerelést vagy köteles viselni a munkaidő alatt, akkor ez egyértelmű, ugye?"
Nincs kollektív szerződés. Egyértelmű, ugye?
"Nem, nem áll jogodban. A munkaruha - védőruha ugyanis a munkáltató, és nem a te tulajdonod."
A tulajdonjog kérdésében némiképp igazad van, az ugyanis csak a kihordási idő letelte után száll teljes egészében a munkavállalóra. Viszont az eladás kérdésében nincs, hiszen még felmondás esetén is időarányosan levonják annak vételárát. Így eladás esetén ha a munkavállaló nem mond fel a kihordási idő leteltéig, semmilyen költségtérítési kötelezettség nem terheli. De a kérdés ÉS EZT NEKED IS HANGSÚLYOZOM: EGÉSZ MÁSRÓL SZÓL!
Mivel képtelen vagy egy általad olvasott mondat húsz másodpercen túli észben tartására bemásolom ide is:
"Kötelezhet -e a cég az általuk kiosztott bakancs használatára?"
TEHÁT SENKI SEM A TULAJDONJOGOT VITATJA!
"Így van, ezt viszont még a Munka Törvénykönyve is meghatározza."
És mindössze ennyit kértem, hogy ezt másolja már be valaki, mert én nem találok ilyet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!