Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kötelezhet -e a cég az általuk...

Kötelezhet -e a cég az általuk kiosztott bakancs használatára?

Figyelt kérdés

2012. júl. 6. 13:45
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
Hogy te egy milyen bicskanyitogató senkiházi vagy. Jaj, véletlenül rátenyereltem a billentyűzetre, és ez jött ki. Valójában azt akartam írni, hogy
2012. júl. 6. 18:21
 42/57 anonim ***** válasza:
... hogy az ilyen kérdésekben a mindenkori kollektív szerződés az irányadó. Ha abban bennefoglaltatik, hogy a munkáltató által juttatott munkaruhát/egyéni védőfelszerelést vagy köteles viselni a munkaidő alatt, akkor ez egyértelmű, ugye?
2012. júl. 6. 18:22
 43/57 Andizsuzsi ***** válasza:

"De ha el akarnám adni, az is jogomban áll. Senkinek semmi köze sem lenne hozzá. Tehát ez nem magyarázat."

Nem, nem áll jogodban. A munkaruha - védőruha ugyanis a munkáltató, és nem a te tulajdonod.

2012. júl. 6. 18:58
 44/57 A kérdező kommentje:

"Hogy te egy milyen bicskanyitogató senkiházi vagy."

Én ezt a jelzőt a hozzád hasonlókra szoktam használni, akivel bármit meg lehet tenni.

"... hogy az ilyen kérdésekben a mindenkori kollektív szerződés az irányadó. Ha abban bennefoglaltatik, hogy a munkáltató által juttatott munkaruhát/egyéni védőfelszerelést vagy köteles viselni a munkaidő alatt, akkor ez egyértelmű, ugye?"

Nincs kollektív szerződés. Egyértelmű, ugye?

2012. júl. 6. 19:11
 45/57 anonim ***** válasza:
Így van, ezt viszont még a Munka Törvénykönyve is meghatározza.
2012. júl. 6. 19:14
 46/57 A kérdező kommentje:

"Nem, nem áll jogodban. A munkaruha - védőruha ugyanis a munkáltató, és nem a te tulajdonod."

A tulajdonjog kérdésében némiképp igazad van, az ugyanis csak a kihordási idő letelte után száll teljes egészében a munkavállalóra. Viszont az eladás kérdésében nincs, hiszen még felmondás esetén is időarányosan levonják annak vételárát. Így eladás esetén ha a munkavállaló nem mond fel a kihordási idő leteltéig, semmilyen költségtérítési kötelezettség nem terheli. De a kérdés ÉS EZT NEKED IS HANGSÚLYOZOM: EGÉSZ MÁSRÓL SZÓL!

Mivel képtelen vagy egy általad olvasott mondat húsz másodpercen túli észben tartására bemásolom ide is:

"Kötelezhet -e a cég az általuk kiosztott bakancs használatára?"

TEHÁT SENKI SEM A TULAJDONJOGOT VITATJA!

2012. júl. 6. 19:16
 47/57 A kérdező kommentje:

"Így van, ezt viszont még a Munka Törvénykönyve is meghatározza."

És mindössze ennyit kértem, hogy ezt másolja már be valaki, mert én nem találok ilyet!

2012. júl. 6. 19:17
 48/57 anonim ***** válasza:
Azt, hogy a munkáltató tulajdona? Szerintem egy egyszerű guglizással te is megtalálod, miattad véletlenül sem kattintanék kettőnél többet.
2012. júl. 6. 19:19
 49/57 anonim ***** válasza:
Egyébként, ha szerződésed nincs, akkor nem a bakancs ott a legnagyobb baj...
2012. júl. 6. 19:20
 50/57 anonim ***** válasza:
"Így van, ezt viszont még a Munka Törvénykönyve is meghatározza." - ezzel még a 18:58-as kommentre reagáltam, és nem a kiírt kérdésedre.
2012. júl. 6. 19:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!