Kötelezhet -e a cég az általuk kiosztott bakancs használatára?
"Nem vagy köteles hordani. Ha meg kötelezni akarnak rá akkor fel kell mondani. ENNYI.
A leírtak alapján, úgy sincs szükséged erre a filléres fizetésre, és alantas munkára. :)"
Nem is arról van szó, hogy szükségem van e rá. De ha igazam van, miért én meneküljek? Te megtennéd?
"–mivel a munkahelyek többsége sok szempontból specifikus- saját hatáskörben állapíthatja meg a szabályokat."
Nézd, ha ez így hasraütés alapon működik, akkor én meg magállapítom, hogy mindenki köteles tollas kalapot viselni és féllábon ugrálni az országban. Tehát az ürülék ismételt kétoldali felképelése után sem jutottunk közelebb a jogszabályhoz...
Még egyszer utoljára, de csak mert nagyon ráérek:
Még egyszer utoljára, de csak mert nagyon ráérek:)
A munkavédelemre vonatkozó szabályok rendszerében a legalsó szinten a munkáltató belső szabályozása áll, gyakorlatilag azonban ez tekinthető a legfontosabb regulának. A munkáltatói előírás egyébként kötelező erejű, megszegése tehát ugyanúgy szankcióval jár, mint a jogszabályok be nem tartása.
Főszabály, hogy az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeinek megvalósítása a munkáltató kötelessége, és ennek módját a munkáltatónak kell meghatároznia.
"Főszabály, hogy az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeinek megvalósítása"
Ez meg is valósult.
" a munkáltató kötelessége, és ennek módját a munkáltatónak kell meghatároznia."
Értem. De jogszabály még mindig nincs. Tehát az ég narancssárga és bizonyítsa be nektek aki akarja? :)
1993. évi XCIII. törvény (3) Az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményei megvalósításának módját - a jogszabályok és a szabványok keretein belül - a munkáltató határozza meg.
Lehet hogy nem tetszik, de sajna ez van.
Nem figyeltél eléggé a jogi egyetemen. :)
1 A szabályokat a munkáltató határozza meg.
2 A munkavállaló kötelessége azt betartani.
3 Ha valami csoda folytán nálam dolgoznál, gyorsan megszűnik ez a gondod. :P
na pá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!