Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kötelezhet -e a cég az általuk...

Kötelezhet -e a cég az általuk kiosztott bakancs használatára?

Figyelt kérdés

2012. júl. 6. 13:45
1 2 3 4 5 6
 21/57 A kérdező kommentje:
Én a kérdést úgy tettem fel, hogy a pénz szóba sem került és nem is utaltam erre később sem. Ne nekem gyertek ezzel, ezt annak írjátok aki behozta a kérdésbe.
2012. júl. 6. 15:35
 22/57 A kérdező kommentje:

" Ennek viselése pedig az alkalmazottat."

Nalátod, tehát senkinek semmi beleszólása.

2012. júl. 6. 15:37
 23/57 anonim ***** válasza:

"Sosem érdekelt a pénz és nem is érzem úgy, hogy rászorulnék"

Persze......,biztos így van. Azért vállalod el "fillérekért" a mgasan kvalifikált, "könnyű" kaszálási munkát

2012. júl. 6. 15:38
 24/57 A kérdező kommentje:

"Persze......,biztos így van. Azért vállalod el "fillérekért" a mgasan kvalifikált, "könnyű" kaszálási munkát"

Nem azért, hanem mert itt nem kell semmit csinálni, csak jelen vagyok és hivatalos. De ha mindenképp csak kötözködni jöttök ide el is hagyhatjátok a kérdést. Ugyanis az egész nem arról szólt, hogy én mennyire vagyok kvalifikált vagy mennyi a vagyonom, hanem hogy ez törvényes -e.

2012. júl. 6. 15:41
 25/57 A kérdező kommentje:
Megkérek mindenkit, kötözködési szándékával másik kérdésbe írjon, ide pedig egyetlen választ várok, aki be tudja másolni azt a paragrafust amely előírja, hogy köteles vagyok azt hordani amit a cég adott.
2012. júl. 6. 15:43
 26/57 anonim válasza:
Ezzel a kérdéssel felkeresnék egy jogászt...
2012. júl. 6. 15:43
 27/57 anonim ***** válasza:

Nem vagy köteles hordani. Ha meg kötelezni akarnak rá akkor fel kell mondani. ENNYI.

A leírtak alapján, úgy sincs szükséged erre a filléres fizetésre, és alantas munkára. :)

2012. júl. 6. 15:47
 28/57 anonim ***** válasza:
Mi normálisan írtunk te kezdtél el kötekedni és mindenbe belekötni ! Különben is ha mindenkit meg tudnál venni akkor minek vagy közmunkás ? Egyébként meg ha csak a pénzért vagy ott meg azért mert nem kell semmit se csinálni az csak téged minősít le .
2012. júl. 6. 15:47
 29/57 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy én is azt fogom tenni, és köszönöm, hogy végre valaki legalább komolyan veszi a kérdést. Én magam sem látom tisztázottnak és a válaszadók közül sem tudta senki sem bizonyítani konkrét jogszabállyal, az érvek:

Nálunk az a szokás

Köteles vagy mert kaptad

El akarod adni

Tehát jogilag ezek nem túl nyomós érvek...

2012. júl. 6. 15:48
 30/57 asmosys ***** válasza:
Nincs beleszólás. Mint munkáltató előírhatom a biztosított munkaruha viselését. Annak hiányában pedig felmenthetem a munkavégzés alól. Igazából nem is emlékszem hogy bárkinek lett volna ebből gondja. Örültek hogy kaptak, és a sajátot pedig /akinek volt/ máshol koptatják.
2012. júl. 6. 15:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!