Örülnétek halálbüntetésnek? Tegyük fel
Mennyivel jobb lenne,nem kéne fizetni utána 40-50 évig míg benn csücsül a börtönbe.
Aki azt írja h "és hogyha 20 év múlva kiderül h nem ő volt?"
Miért az jobb h 20 évig ül a börtönben és kijön 50 évesen úgy h nem tud semmit a világról,szülei meghaltak stb? Te nagyon hülye vagy akkor.Akit rajtakapnak gyilkosságon arról h derülne ki h nem ő volt?
Ezek engedéllyel tartott fegyverek.
Természetesen én se úgy képzeltem el, hogy alanyi jogon járjon bárkinek. Csupán meg kéne adni a lehetőséget az embereknek, hogy egy normális vizsga (elméleti és gyakorlati fegyverkezelési) és alkalmassági (egészségügyi, pszichológiai) után tarthasson otthon fegyvert, amennyiben ezeket eredményesen teljesíti.
Illegális fegyver (nemcsak lőfegyver) már most is van sok bűnözőnél.
Ja, és mellesleg fegyver alatt itt most a lőfegyvert értettem, meg az előző hozzászólásaimban is.
Nagy részüket ki lehetne szűrni ezekkel a vizsgákkal. Mert miért vesződne ennyit, ha illegálisan is hozzájuthat?
Másrészt meg, nem a bűnözőknél lévő fegyvereket csökkenti ez, hanem az emberek önvédelmi esélyét növelné, illetve elrettentené a bűnözőket, így csökkenne a bűnesetek száma.
Ma gyakorlatilag nincs komoly kockázati tényező, amivel számolni kell egy betörőnek, hogy bemenjen a kertbe/tárolóba/tyúkólba/házba/stb. Szerencsére ezen valamelyest változtatott pozitív irányba az önvédelemről szóló törvény.
Viszont, ha tudná, hogy nagy valószínűséggel fegyver van a házban, kétszer is meggondolná, hogy megéri-e betörni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!