Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan tudok 15 évesen feljele...

Hogyan tudok 15 évesen feljelenteni valakit állatkínzásért? És névtelenül ha lehet.

Figyelt kérdés
2011. okt. 6. 17:23
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
Mi történt konkrétan?
2011. okt. 6. 17:35
 2/44 anonim ***** válasza:
Leírod egy levélben, hogy hol, ki mit csinál és névtelenül feladod a postán a rendőrségre. Ennyi. (Ha sima levelet adsz fel, arra csak a bélyeget kell megvenni, a feladót nem kell feltűntetni, a postás akkor is kiviszi a címzettnek.)
2011. okt. 6. 17:36
 3/44 anonim ***** válasza:
2011. okt. 6. 17:40
 4/44 anonim ***** válasza:

Tessék, itt egy minta:

[link]

Tedd meg, ne hagyd szenvedni azt a szerencsétlen élőlényt.

2011. okt. 6. 17:46
 5/44 A kérdező kommentje:
Születtek nála kiskutyák és 5 öt kinyírt belőlük. Ráadásul Győriek, nem is ilyen vidéki parasztok.
2011. okt. 6. 17:50
 6/44 A kérdező kommentje:

És hogyan csináljam ha ez alapján akarok feljelentést tenni ? [link]

Lenne annyi bizonyítékom, hogy bezséltem msn-en egy hozzátartozójával, tőle tudtam meg, hogy meg akarják ölni a piciket. Biztosan megöltek 5öt, mert az alomból annyi hiányzott. Elfogadható bizonyíték, ha leírom az msn-es beszélgetést?

És mit csináljak, ha névtelenül szeretnéék maradni, de azt is tudni szeretném, hogy mi lett az ügy vége. Mi lett a büntetés?

És mit szabhatnak egyáltalán ki a tettesre ? És bűntársnak számít, az akivel beszéltem, ha ő nem tett az öldöklés ellen semmit ? Ő mit kaphat? Segítsetek!

2011. okt. 6. 17:55
 7/44 anonim ***** válasza:

esélytelen. a magyar törvények alapján az ,h egy ásóval azonnali halált okoznak egy kölyöknek az nem állatkínzás, hanem rongálás, de csak akkor ha a tulajdonos feljelenti a tettest.

engem is dühít.

2011. okt. 6. 18:19
 8/44 A kérdező kommentje:
na ne! de hát miért nem ? attól még megöli! gyilkos! azért hnap bemegyek a rendőrségre, aztán vagy örülnek nekem, vagy nem.
2011. okt. 6. 18:26
 9/44 anonim ***** válasza:
79%
Ez igenis állatkínzás. Ha nem akar kölyköket, akkor ivartalanítsa a kutyáját, vagy ha már megtörtént a baj, akkor bevihette volna őket egy állatmenhelyre, mondván találta őket... jelentsd csak fel, valószïnűleg csak pénzbüntetést fog kapni, vagy még azt sem, de ha az ijedtség a feljelentés miatt ráveszi őt, hogy legközelebb ne tegyen ilyesmit, akkor már megérte. Bár én szemény szerint inkább jól pofánverném az illetőt, de hát jogállamban élünk...
2011. okt. 6. 18:39
 10/44 anonim ***** válasza:

Háát én kétlem hogy a Magyar rendőrségen ezzel foglalkozni fognak. Szerintem itt próbálj meg érdeklődni, biztos segítenek:

hu-hu.facebook.com/AnimalPolice

2011. okt. 6. 18:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!