Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogilag ez lehetséges?

Jogilag ez lehetséges?

Figyelt kérdés
Több millió forintban adtam kölcsön egy embernek.Most vissza kellene adnia és nem megy neki.De fedezetnek az ügyvédi papírba bele írtuk ha nem fizet enyém a gyártó gépei.De a gépek azóta meg rongálódtak és nem lehet velük kezdeni semmit.Azóta vett másikat.Gondolom akkor már én azokra vagyok jogosult.És a lefoglalást hogyan csinálhatom?Aki jártass ebben kérem segítsen.
2011. aug. 16. 20:28
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
És találjuk ki, hogy mi van a szerződésben? Ha nem akarsz ügyvédhez menni, akkor legalább küldd el, vagy másold be ide a szerződés tartalmát. Most hagy ne mondjuk már el az összes "opciót", hogy ha ez van benn, akkor így, ha ez akkor meg úgy. Mi áll a megállapodásban? Ez a lényeg, utána lehet arról beszélni, hogy hogyan tovább.
2011. aug. 16. 22:17
 12/29 A kérdező kommentje:
Ha nem fizet augusztus 10.ig akkor enyémek a gépei ennél többet mit írjak?De a gépei már nem azon a telepen vannak ami áll a szerződésben és ezt nekem nem jelentette hogy hol vannak.Konkrétan a gép neve,típusa nincs rávezetve a szerződésre hanem hogy brikettáló gépek összes tartozékával.Azok a gépek pedig már használhatatlanok.És vett helyette másikat.Nem tudom milyen típust.Konkrétan kérdezz mi érdekel.
2011. aug. 16. 22:37
 13/29 A kérdező kommentje:
Aki nem tudd segíteni úgy mond okoskodni akar keresgéljen tovább a kérdések közt én pedig minden képen elmegyek ügyvédhez de akkor nem értem ennek mi értelme van ha ez olyan érthetetlen.
2011. aug. 16. 22:40
 14/29 anonim ***** válasza:
Segíteni csak annak lehet, aki engedi. Te nem az az eset vagy. Menj ügyvédhez.
2011. aug. 16. 22:44
 15/29 anonim ***** válasza:

"Ha nem fizet augusztus 10.ig akkor enyémek a gépei ennél többet mit írjak?"

A szerződés pontos tartalmát. A nevek nélkül... Talán az nagy segítség lenne. És előrevinné az eseményeket.

2011. aug. 16. 22:56
 16/29 A kérdező kommentje:
Segíteni csak az tudna aki konyít hozzá valamit és látom az nem te vagy.
2011. aug. 16. 22:58
 17/29 anonim ***** válasza:

Hát pedig a szerződés PONTOS ismerete nélkül senki nem fog tudni neked semmit mondani.

A jog nyelvezete nem véletlenül olyan, amilyen. Minden szónak, kifejezésnek, záradéknak jelentősége van. Mit gondolsz, miért tanul az ember öt évig az egyetemen, majd dolgozik három évig, és vizsgázik újra? Ha csak "enyémek a gépei, mit írjak még?" lenne, akkor ahhoz 8 általános is elég lenne...

Tényleg menj ügyvédhez, amúgy ha tartozik neked, be fogod tudni hajtani, a gépek sorsától függetlenül, de ehhez jogi segítségedre lesz szükséged.

Egy jogász.

2011. aug. 17. 09:02
 18/29 anonim ***** válasza:
Egyetértek, ennyiből nem lehet mit mondani. Ráadásul olyan nincs, hogy nem fizetsz és enyémek a gépek. Milyen jogcím alapján? Ez biztosítékként lett kikötve? Esetleg zálogjog?
2011. aug. 17. 17:01
 19/29 A kérdező kommentje:
Adós a jelen okiratban foglalt tartozás biztosítására vételi jogot enged a hitelező javára.Per-,igény-és tehermentes tulajdonát képező gépekre.2db Kézi működtetésű extruder gépekre azok összes tartozékárra és alkotórészére.A hitelező vételi joga 2011.augusztus 15-én nyílik meg.
2011. aug. 17. 23:25
 20/29 anonim ***** válasza:

Akkor máris itt az első dolog: NEM az van ott, hogy a tiéd a gép, hanem hogy VÉTELI JOGOD van rá.

Olvasgass kicsit a vételi jogról, és megérted a különbséget.

2011. aug. 17. 23:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!