Jogilag ez lehetséges?
Figyelt kérdés
Több millió forintban adtam kölcsön egy embernek.Most vissza kellene adnia és nem megy neki.De fedezetnek az ügyvédi papírba bele írtuk ha nem fizet enyém a gyártó gépei.De a gépek azóta meg rongálódtak és nem lehet velük kezdeni semmit.Azóta vett másikat.Gondolom akkor már én azokra vagyok jogosult.És a lefoglalást hogyan csinálhatom?Aki jártass ebben kérem segítsen.2011. aug. 16. 20:28
1/29 anonim válasza:
milyen gyártó milyen gépeiről van szó? mivel foglalkozik az illető? kérlek fogalmazz világosabban...ha csak azokat tudja felmutatni fedezetképp,tehát nincs lakása,autója,ilyesmije(értékpapírja,részvénye,egyéb értékes dokumentuma,régisége...stb),akkor ezekre a gépekre formálhatnál igényt...de milyen gépek ezek? aratógépek? vagy mik?
2/29 anonim válasza:
Attól függ mit írtatok a szerződésbe. Ha azt amit gondolok, semmi közöd az új gépekhez.
3/29 anonim válasza:
Előző vagyok.Ha azóta vett másikat,akkor te azokra az újonnan vett gépekre vagy jogosult,ha tudod igazolni a kölcsönadásod tényét,bíróság elött,tehát totál hivatalosan,papírokkal alátámasztva.
egy jogi szakfordító
4/29 anonim válasza:
gratulálok van egy roncsteleped!
Sose értem miért kell embereknek kölcsönadni...úgyse adják vissza...
5/29 A kérdező kommentje:
Ezek brikettáló gépek.Van neki egy cége,ami jelenleg is az ő nevén van.Van neki felső kategóriás személyautója,teherautó,Az utóbbi kettőt nem tudom hogy az ő nevén van-e.
2011. aug. 16. 20:41
6/29 A kérdező kommentje:
Igen tudom igazolni mivel aláírta.
2011. aug. 16. 20:42
7/29 A kérdező kommentje:
És még annyi hogy elköltözött arról a telephelyről ahol akkor dolgozott amikor adtam a pénzt és vitte a gépeket is és nem értesített hogy hova vitte őket.Gondolom ez sem lehetséges hogy csak szó nélkül el pakol ismeretlen helyre.Mondjuk tudom hol vannak a gépek de nem azért mert ő mondta meg.
2011. aug. 16. 20:50
8/29 anonim válasza:
Lehetseges, perszue, de hogy hogyan zajlik le, ne magadtol probald levezenyelni, hanem fogadj ugyvedet, ez a tartozas nem kis érték, szoval igazan erdemes hozazertovel csinaltatni, ő ugyis szazalekot ker, tehat az eredmenyhez kepest nem lesz sok. Velemenyt meg 5E Ft-ert is mondanak, tehat ha nemleges a valasz, akkor is csak ennyit buksz. Amugy en azt mondom, biztos, hogy kiveheto a vallalkozasbol a tartozasa resze, csak tenyleg hozazerto segitsegevel.
9/29 anonim válasza:
Először is kinek adtál kölcsön? A cégnek vagy az illetőnek?
10/29 A kérdező kommentje:
Az illetőnek adtam kölcsön,de cégtulajdonos.Még az érdekelne engem hogy meg volt adva egy telephely ahol vannak a gépek.De már ott nincs és nem is értesített hogy máshova telepítette őket.
2011. aug. 16. 21:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!