Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogilag ez lehetséges?

Jogilag ez lehetséges?

Figyelt kérdés
Több millió forintban adtam kölcsön egy embernek.Most vissza kellene adnia és nem megy neki.De fedezetnek az ügyvédi papírba bele írtuk ha nem fizet enyém a gyártó gépei.De a gépek azóta meg rongálódtak és nem lehet velük kezdeni semmit.Azóta vett másikat.Gondolom akkor már én azokra vagyok jogosult.És a lefoglalást hogyan csinálhatom?Aki jártass ebben kérem segítsen.
2011. aug. 16. 20:28
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
milyen gyártó milyen gépeiről van szó? mivel foglalkozik az illető? kérlek fogalmazz világosabban...ha csak azokat tudja felmutatni fedezetképp,tehát nincs lakása,autója,ilyesmije(értékpapírja,részvénye,egyéb értékes dokumentuma,régisége...stb),akkor ezekre a gépekre formálhatnál igényt...de milyen gépek ezek? aratógépek? vagy mik?
2011. aug. 16. 20:34
 2/29 anonim ***** válasza:
Attól függ mit írtatok a szerződésbe. Ha azt amit gondolok, semmi közöd az új gépekhez.
2011. aug. 16. 20:34
 3/29 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.Ha azóta vett másikat,akkor te azokra az újonnan vett gépekre vagy jogosult,ha tudod igazolni a kölcsönadásod tényét,bíróság elött,tehát totál hivatalosan,papírokkal alátámasztva.

egy jogi szakfordító

2011. aug. 16. 20:35
 4/29 anonim ***** válasza:

gratulálok van egy roncsteleped!

Sose értem miért kell embereknek kölcsönadni...úgyse adják vissza...

2011. aug. 16. 20:35
 5/29 A kérdező kommentje:
Ezek brikettáló gépek.Van neki egy cége,ami jelenleg is az ő nevén van.Van neki felső kategóriás személyautója,teherautó,Az utóbbi kettőt nem tudom hogy az ő nevén van-e.
2011. aug. 16. 20:41
 6/29 A kérdező kommentje:
Igen tudom igazolni mivel aláírta.
2011. aug. 16. 20:42
 7/29 A kérdező kommentje:
És még annyi hogy elköltözött arról a telephelyről ahol akkor dolgozott amikor adtam a pénzt és vitte a gépeket is és nem értesített hogy hova vitte őket.Gondolom ez sem lehetséges hogy csak szó nélkül el pakol ismeretlen helyre.Mondjuk tudom hol vannak a gépek de nem azért mert ő mondta meg.
2011. aug. 16. 20:50
 8/29 anonim ***** válasza:
Lehetseges, perszue, de hogy hogyan zajlik le, ne magadtol probald levezenyelni, hanem fogadj ugyvedet, ez a tartozas nem kis érték, szoval igazan erdemes hozazertovel csinaltatni, ő ugyis szazalekot ker, tehat az eredmenyhez kepest nem lesz sok. Velemenyt meg 5E Ft-ert is mondanak, tehat ha nemleges a valasz, akkor is csak ennyit buksz. Amugy en azt mondom, biztos, hogy kiveheto a vallalkozasbol a tartozasa resze, csak tenyleg hozazerto segitsegevel.
2011. aug. 16. 20:54
 9/29 anonim ***** válasza:
Először is kinek adtál kölcsön? A cégnek vagy az illetőnek?
2011. aug. 16. 20:58
 10/29 A kérdező kommentje:
Az illetőnek adtam kölcsön,de cégtulajdonos.Még az érdekelne engem hogy meg volt adva egy telephely ahol vannak a gépek.De már ott nincs és nem is értesített hogy máshova telepítette őket.
2011. aug. 16. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!