Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Válás esetén követelhet a már...

Válás esetén követelhet a már felnőtt gyerek?

Figyelt kérdés
Szeretném, ha válaszolna ,aki esetleg jártas ebben, hogy 18.évét betöltött jogilag felnőtt gyerek követelhet az édesapjától ( az ingatlan ráeső részét,vagy bármit)ha csak bejelentve van az apa házába születése óta,de életvitelszerűen 10 éve máshol, az anyával él.

dec. 10. 13:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
15%

9

Ennyit irtam: "Ez esetben indíthat saját jogon rokontartásért pert."

Szó nem esett róla, milyen feltételekkel és mennyit kaphatna. A " Magyarul ha a szülő arra hivatkozik, hogy csak a saját szükségleteit tudja fedezni, akkor semmit sem kap." nem létező dolog. Bizonyítani kell, nem hivatkozni rá és majd a bíróság dönt. Az utolsó mondatod meg nem is értem miért írtad nekem. Ez szerinted mit jelent: "De ingatlanból, egyéb vagyonból semmit sem követelhet."

dec. 10. 14:24
 12/18 A kérdező kommentje:
Abban az esetben, ha nappali tagozaton tanul,nem tartja a kapcsolatot az édesapjával,akkor is köteles apuka fizetni?
dec. 10. 14:29
 13/18 A kérdező kommentje:
Én csak azért írtam, hogy ennek az árán, mert ennyire nincsen tisztelet a szülők iránt, csak az anyagiakat látják. Természetesen ez alól nagyon sok a kivétel.
dec. 10. 14:32
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Kimásoltam: Felsőoktatásban tanuló, nagykorú gyereket köteles-e a szülő támogati?

Igen, a szülők kötelesek támogatni a felsőoktatásban tanuló nagykorú gyermekeiket, amennyiben a gyermek rászorul és a tanulmányai indokolt időn belüli folytatása érdekében szükséges. A Polgári Törvénykönyv (Ptk.) előírja, hogy a szülők kötelesek eltartani a nagykorú gyermeket, ha az továbbtanul és rászorul2.

Azonban vannak kivételek is. A szülő nem köteles támogatni a nagykorú gyermeket, ha a gyermek érdemtelen a tartásra, például ha nem tart kapcsolatot a szülővel kellő indok nélkül, vagy ha a tanulmányi és vizsgakötelezettségeinek rendszeresen, önhibájából nem tesz eleget.

dec. 10. 14:38
 15/18 anonim ***** válasza:
76%
Ezek szerint változott. Anno a fiam azért nem tudott továbbtanulni, mert én egyedül nem tudtam vállalni, az apja meg a leírtakra hivatkozva, semmivel sem segítette. 9 voltam.
dec. 10. 14:44
 16/18 anonim ***** válasza:

"a 18 éves gyereke szerette volna, hogy fizesse ki neki, ami jár."

Hogy mi? Mégis miért járna neki bármi is? :D

dec. 10. 15:44
 17/18 A kérdező kommentje:
Igen,nekem is kikerekedett a szemem,mikor olvastam:)
dec. 10. 16:48
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

A szülő nem köteles nagykorú, továbbtanuló gyermekét eltartani, ha: a gyermek a tartásra érdemtelen; a gyermek tanulmányi és vizsgakötelezettségének rendszeresen, önhibájából nem tesz eleget; vagy ezáltal a szülő saját szükséges tartását vagy kiskorú gyermekének tartását veszélyeztetné.

A nagykorú gyermek érdemtelen a tartásra akkor is, ha a tartásra kötelezettel kellő indok nélkül nem tart kapcsolatot.

dec. 10. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!