Válás esetén követelhet a már felnőtt gyerek?
Figyelt kérdés
Szeretném, ha válaszolna ,aki esetleg jártas ebben, hogy 18.évét betöltött jogilag felnőtt gyerek követelhet az édesapjától ( az ingatlan ráeső részét,vagy bármit)ha csak bejelentve van az apa házába születése óta,de életvitelszerűen 10 éve máshol, az anyával él.dec. 10. 13:42
1/18 anonim válasza:
Nem. A tulajdonjog felé az apáé, felé az anyáé. A gyermeknek seköze. Majd ha meghal az apa, esetleg örökölhet.
2/18 anonim válasza:
Nem. Mit követelne? Nincs tulajdonjoga, csak lakcíme.
3/18 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen. Egy fórumon láttam, hogy egy apuka pont egy ilyen helyzetben volt, hogy a 18 éves gyereke szerette volna, hogy fizesse ki neki, ami jár.Ezért kérdeztem,mert nálunk is aktuális lesz ez a téma sajnos.
dec. 10. 13:47
4/18 anonim válasza:
Van tulajdonrésze a házban? Mi van a telekkönyvi kivonaton? Ha nincs tulajdonrésze a házban, akkor semmit sem követelhet, semmilyen körülmények között sem. Mindegy hol lakik, és hová van bejelentve.
5/18 A kérdező kommentje:
Nincsen sehol sem tulajdonrésze,az édesapja 1/1-ben a tulajdonos. Tényleg én is furcsálltam ezt, de úgy voltam vele, hogy inkább megkérdezem, mert attól, hogy régen ilyen nem volt, ki tudja hogy változtak a jogszabályok
dec. 10. 13:52
6/18 anonim válasza:
Ahogy már előttem is írták: ha nincs tulajdonrésze, akkor nem jár neki semmi. Sok fiatal úgy gondolja: elkéri előre az örökségét, de azt elfelejtik, hogy örökségről akkor beszélhetünk, ha a szülő meghal. Egészen odáig azt csinál a pénzével és a tulajdonával, amit akar - ha eltapsolja, akkor azt, és akkor nincs örökség.
7/18 anonim válasza:
Nem. Egy esetben lehet követelése: ha nappali tagozaton felsőoktatásban tanul. Ez esetben indíthat saját jogon rokontartásért pert. De ingatlanból, egyéb vagyonból semmit sem követelhet.
8/18 A kérdező kommentje:
Én is így gondoltam. Itt ebben a világban sajnos az a szomorú, hogy a pénzért még azt sem bánja sok gyerek, ha a szülő már nincs. Mert ugye ennek az árán jutnak a vagyonhoz.
dec. 10. 14:20
9/18 anonim válasza:
7# A nagykorú gyerek követelhet, amit akar, de a szülő nem köteles a saját tartását veszélyeztetni az ő tanulmányai miatt. Magyarul ha a szülő arra hivatkozik, hogy csak a saját szükségleteit tudja fedezni, akkor semmit sem kap. Tulajdonrészhez meg eleve nincs köze.
10/18 anonim válasza:
8# "ennek az árán jutnak a vagyonhoz." Mármint a szülő halálának árán. Éppenséggel végrendeletet is lehet írni, vagy nem kuporgatni, hanem felélni mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!