Ha megtamadnak téged az utcán és tegyük fel többen vannak vagy erősebbek nálad és veszélyben érzed az életed és van nálad kés akor jogosan használhatod? Mikor számít jogos önvédelemnek ha leszursz valakit?
Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok a magyar jog hogyan al ehhez hozzá hissz szerintem gyakori eset.szept. 2. 11:14
31/32 Molyember válasza:
Kérdező, hány éves vagy? Úgy írsz, mint egy ijedt gyerek. Bántottak? Mert akkor segítséget kell kérned. Ez a késelős dolog soha nem fog működni, a kés nem védekezésre való. Vagy elveszik tőled, vagy megölsz valakit, de akkor a te életednek is vége.
32/32 Justinianus válasza:
"de a magyar jogban én nem bízom."
Nem mintha ült volna még bárki is, aki csak magát védte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!