Ha megtamadnak téged az utcán és tegyük fel többen vannak vagy erősebbek nálad és veszélyben érzed az életed és van nálad kés akor jogosan használhatod? Mikor számít jogos önvédelemnek ha leszursz valakit?
Jogod van az önvédelemhez, de az is tuti hogy ha 10 en megtámadnak nem sokra mész 1 késsel
Tudod, van az mikor a saját fegyverével őlnek meg valakit...:)
10 ember ellen valóban csak a menekülés segít vagy egy lőfegyver 2 fejbe lösz a többi futni fog .
De 2 3 ember ellen jó lehet a kés főleg ha van is fizikumod hozzá.
Pár hónapja összeboxoltam egy palival. Beszélgetés közben a semmiből bevert egyet. Én meg úgy lesoroztam, hogy mint a zsák úgy dőlt el csuklott össze.
Gondoltam is hogy komoly taktikai hiba lenne nem befejezni, de mivel fényes nappal volt, nem rúgtam szét a fejét a fekvő embernek.
Elindultam, és egyből meg is ért a taktikai hibám.
Mert a pali feltápászkodott és már ott is volt a kés... Nálam meg pont nem volt.
Mérlegeltem mi legyen.
1.nincs a konfliktusban pénzem.
2.semmit nem nyerek vele ha belebonyolódok jobban ezzel a senkivel.
Ezért úgy döntöttem annyiban hagyom. Elhátráltam, aztán gyors léptekben távoztam.
Szóval tud hatékony lenni a kés, ha még 1 ilyet is mint így elgondoltatott.
Am igazoltatásnál, vagy elkövetés után, elgogáskor terhelő lehet a kés.
Ezért az alternatív vezriói szerintem jobbak, mert nehezebben húzható rá az előre kiterveltség.
Ilyen eszközök a csillagcsavarhúzó élesre köszörült heggyel.
A dugóhúzó, amivel úgy lehet ütni mint a gyiloktőrrel.
És a sniccer, Merev kevésbé törékeny olfa pengével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!