Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha megtamadnak téged az utcán...

Ha megtamadnak téged az utcán és tegyük fel többen vannak vagy erősebbek nálad és veszélyben érzed az életed és van nálad kés akor jogosan használhatod? Mikor számít jogos önvédelemnek ha leszursz valakit?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok a magyar jog hogyan al ehhez hozzá hissz szerintem gyakori eset.

szept. 2. 11:14
1 2 3 4
 11/32 Mad Max2 ***** válasza:
62%

Jogod van az önvédelemhez, de az is tuti hogy ha 10 en megtámadnak nem sokra mész 1 késsel

Tudod, van az mikor a saját fegyverével őlnek meg valakit...:)

szept. 2. 13:20
 12/32 A kérdező kommentje:

10 ember ellen valóban csak a menekülés segít vagy egy lőfegyver 2 fejbe lösz a többi futni fog .

De 2 3 ember ellen jó lehet a kés főleg ha van is fizikumod hozzá.

szept. 2. 14:18
 13/32 anonim ***** válasza:

12.

Nem fog futni!

szept. 2. 14:21
 14/32 A kérdező kommentje:
Dehogy nem lőfegyver elől futnak néz meg egy terrortámadást vagy egy autikriter rendszerbeli tüntetés oszlatast hiabba vannak 1000 1 2 fegyveres sakkban tartja őket mert ilyenkor pánik elkapja az embert ösztönösen .
szept. 2. 15:14
 15/32 anonim ***** válasza:
De nem lehet lőfegyvered
szept. 2. 15:23
 16/32 A kérdező kommentje:
Ez a baj itthon maximum gumilövedékkes vagy gázpisztolly esetleg vagy nyilpuska de az csak támadásra alkalmas védekezésre nem a 2 előbbi meg számomra kérdés elég lenne e éles helyzetben.
szept. 2. 15:34
 17/32 A kérdező kommentje:
Vagy még a sokkoló, vipera vagy gázspray ami még legális és jó védekező eszköz lehet esetleg boxer ( láttam olyat aminek szúró része is volt így egyszerre lehetne vele ütni és vágni érdekes lehet ilyesmi is
szept. 2. 15:51
 18/32 anonim ***** válasza:
A vipera full illegális
szept. 2. 16:37
 19/32 anonim ***** válasza:
Ha megfigyeltétek az elmúlt idők késes támadásait, egyszer se vették ki a kést a támadó kezéből. Pedig általában egy ember támadt többre.
szept. 2. 17:15
 20/32 anonim ***** válasza:
0%

Pár hónapja összeboxoltam egy palival. Beszélgetés közben a semmiből bevert egyet. Én meg úgy lesoroztam, hogy mint a zsák úgy dőlt el csuklott össze.

Gondoltam is hogy komoly taktikai hiba lenne nem befejezni, de mivel fényes nappal volt, nem rúgtam szét a fejét a fekvő embernek.

Elindultam, és egyből meg is ért a taktikai hibám.

Mert a pali feltápászkodott és már ott is volt a kés... Nálam meg pont nem volt.

Mérlegeltem mi legyen.

1.nincs a konfliktusban pénzem.

2.semmit nem nyerek vele ha belebonyolódok jobban ezzel a senkivel.

Ezért úgy döntöttem annyiban hagyom. Elhátráltam, aztán gyors léptekben távoztam.

Szóval tud hatékony lenni a kés, ha még 1 ilyet is mint így elgondoltatott.

Am igazoltatásnál, vagy elkövetés után, elgogáskor terhelő lehet a kés.

Ezért az alternatív vezriói szerintem jobbak, mert nehezebben húzható rá az előre kiterveltség.

Ilyen eszközök a csillagcsavarhúzó élesre köszörült heggyel.

A dugóhúzó, amivel úgy lehet ütni mint a gyiloktőrrel.

És a sniccer, Merev kevésbé törékeny olfa pengével.

szept. 2. 17:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!