Ha megbízol egy bérgyilkost, hogy öljön meg téged, de ő erről nem tud, mert azt hiszi, hogy két külön személy vagytok, akkor önvédelemnek számít megölni a bérgyilkost, miközben megpróbál megölni téged?
Semmiképpen sem számít jogos védelemnek. A gyereke ki a kocsma elé után sem lehet jogos védelem, ha a rád támadót bántalmazod.
A megbízó tk. asszisztált öngyilkosság egy sajátos formáját valósítja meg a megbízással. De ha a célja az, hogy támadást provokáljon, azért hogy megölhesse a másikat az előre kitervelt emberölés.
Szerintem, de nem vagyok jogtudós.
Felbújtás, 20 év a rugdalozóban.
Azt meg szerintem felejtsd el, hogy lesz időd önvédelemre. Orvul támadnak, mint anno a Ninják.
(Budapest 1999, aranykéz utca.)
Talán akkor van esélyed, ha olyan testőrséged van, mint Putin, USA elnöke, Erdogannak.
Nem lehetsz ennyire hülye, kérdező!
Vagy mégis?
Az életed ellen irányuló támadás - bizonyos feltételek mellett - lehet jogos védelem, akkor is ha fizettél az illetőnek, hgy öljön meg.
De akkor miért védekezel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!