Ha valaki, elkezd ordibálni, velem az utcán, majd nagyon erősen meglök, jogos önvédelemnek számít, ha én erre megütöm, vagy inkább öntörvényeskedésnek?
Minek ütött meg? Akkor most is élne, ha nem lenne közveszélyes hulladék, aki normális emberek életét teszi tönkte....
Szegényke...szegény, akit bánt...
Amúgy a lökést te meg még elsőre elenegedhetnéd...meg nem ér egy kivégzést. Pedig ha ütsz, az már háború...
@1-es
Igen, de a lökés az erőszaknak számít?
A meglökés alatt pontosan mit értesz? Itt Pesten tucatszám fordul elő percenként.
A támadó jelleget szinte lehetetlen különválasztani a véletlentöl.
"ha jogtalan támadás ér, illetve fenn áll ennek veszélye."
Nem egészen ezt mondja a törvény, hanem azt, hogy: ha jogtalan támadás ér, vagy jogtalan támadás KÖZVETLENÜL fenyeget.
Az "erősen meglök" ... "én erre megütöm," az elég messze van a támadástól és a közvetlenül fenyegető támadástól is.
Ebből a kérdésből is látszik, hogy nem tudod helyén kezelni sem a helyzetet, sem az embereket.
Mindemellett önmagad.
Az ront másnak, aki gyenge jellem s nem tud mit kezdeni a szavakkal s egyéb kulturáltabb tettekkel.
@8-as
Sosem értem, hogy hogyan képes valaki egy egyszerű érdeklődésből föltett, ,,mi lenne Ha" szituációs kérdésből rögtön meghatározni egy másik ember személyét, többek közt azt, hogy adott esetben mit csinála, illetve, hogy mennyire "gyenge" személyiség. De hát tudjuk, a Nagy Testvér mindent lát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!