Mit hordhatok magamnál legálisan, ha félek hogy a volt párom bántani fog? Mi az ami önvédelemnek számít?
A gyerekeim apjáról van szó. Szokott jönni a gyerekeket látogatni így be kell engednem, + valamikor követ az utcán, régebben a telefonomat is lehallgatta, szóval elég súlyos a helyzet.... Feljelenteni nem tudom mert nincs bizonyíték arra hogy bántott is. Mivel tudom hogy gyűlöl bármikor agresszívvá válhat, sajnos nem én vagyok az egyetlen akivel így bánt...
Paprikaspay ami van otthon + a lépcsőház be van kamerázva. Viszont ha egyszer nekem jön, vagy az utcán megtalál, fogalmam sincs mivel tudnám magam megvédeni.
Sajnos van az ismerősi körömben akire a saját férje támadt késsel (pszichés betegsége volt) és elég sok hasonló hírt olvastam mostanában. Mivel amúgyis félek tőle fogalmam sincs hogyan tudnám magam megvédeni, főleg ha a gyerekek is ott vannak.
jéééézusom...az az ember beteg..nem is kicsit...a szpré jó, meg a sokkoló...de ha nincs időd- erőd előkapni, akkor mindegy...
Ezeket a kegyszereket nem árt magadnál (is) tartani..
A gyerekek vajon mit gondolhatnak az apjukról, vagy rólad?
A feljelentés nem ártana, mert akkor benne lesz a rendszerben, mint agresszív ember..minél többször vesznek fel jkv-t, annál jobb..persze ezt megúnja a yard is..
20 grammnál kisebb tömegű töltőanyagot tartalmazó paprika spray vagy gázspray.
És ha környezetedben van a csávó, akkor legyen a kezedben a telefonod elindított videófelvétellel, mert ha hirtelenjében kell indítani, az nem nagyon fog sikerülni
Tegyél több feljelentést is, hogy maradjon nyoma. Ha már van nyoma, az még jobb.
Ha legközelebb megkeres, sokkold le szó nélkül, majd állítsd hogy megtámadott.
A büdös életben nem magyarázza ki.
Nem értem, hogy miért lettem lepontozva.
Az alapállás az, hogy a kérdező fenyegetett helyzetben van, hatékony védekezéshez kér segítséget. Azt viszont legális módon a törvényeink nem teszik lehetővé. Ha valakit támadnak, és az a védekezésre összpontosít, akkor nem az a kérdés hogy veszít -e, hanem az, hogy mikor? Védekezve nem lehet győzni. És amíg nem támad csak védekezik, addig a támadó újra és újra támadhat.
Támadni KELL.
Helyes link:
Azért nagyon vigyázni kell ezekkel, mert ha nem vagy elég biztos a kezelésükben, akkor könnyen visszafele sülhet el a dolog: lehet, hogy nagy igyekezetben forditva fogva veszed elő a sprayt, és magadat fújod le, de az is simán lehet, hogy gyorsabban, agresszívebben támad neked, hogy elvegye a fegyvert, és ellened fordítsa.
Esetleg beszélj a családsegítő központtal, kérj tőlük tanácsot.
De lakáson belül már nagyobb önvédelmi eszközökkel élhetsz, de bizonyítanod kell a támadási szándékot. Mondjuk, ha készítesz videó és hangfelvételt, akkor az elég.
Ha a lakásban felveszed, hogy megfenyeget, stb. akkor azzal már feljelentheted, és kérhetsz talán távolságtartási végzést. Ha ezt gyerek előtt teszi, akkor lehet, hogy a gyerekfelügyelettől is megfosztják.
Feljelentést mindenképpen ügyvéddel tegyél, ő szakszerűen fogalmazza meg, és jobban figyelembe veszik, ill. minden szóba jöhető bűncselekményért, szabálysértésért, vétségért feljelentést tesz, míg ha magad teszed, a rendőr, vagy később ha úgy alakul, az ügyész nem biztos, hogy mindent figyelembe vesz magától.
Gyerektartást átutalással kérjed, hivatalos úton szólítsd fel erre, hogy nyoma legyen, később ne tudja kimagyarázni.
Ha nem fizet, akkor feljelentheted azért is, és akár börtönbüntetést is kaphat érte.
Ha megüt, külsérelmi nyoma van, stb. akkor azonnal menj orvoshoz látleletet felvenni. Ez fizetős, de a feljelentésnél ez sokat számít. Ha gyereknél látsz nyomokat, akkor is. Lehet, hogy a gyerek titkolná, tehát ha kicsi, és még lehetőséged van, azért nézd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!