Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi történik ha bejelentek egy...

Mi történik ha bejelentek egy több évvel ezelőtti pedofil (tanár) esetet?

Figyelt kérdés

Jelenleg 22 éves vagyok és amikor 13 éves voltam akkoriban az egyik tanárom üzeneteket váltott velem. Ezekben az üzenetekben manipulált, megjegyzéseket tett a hasamra, azt is leírta, hogy milyen csinos vagyok meg például hogy szeretem-e...

Ezek az üzenetek még megvannak és arra gondoltam, hogy bejelenteném ezt a bizonyos tanárt a rendőrségen. Ha ezt megteszem, érek ezzel egyáltalán valamit? Nincsen elévülés? És ha érek vele valamit, akkor mi a teendő onnantól? Bizonyíték az üzenetváltás lenne, ami Facebookon történt, úgy tudom mással is csinálta ezt akkoriban.

Ez a tanár egyébként még mindig tanít és félek, hogy még mai napig ezt csinálhatja, bár nem tudom.

aug. 1. 22:12
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

#19 Persze volt. De mindegyik már rendőrségi szakaszba volt vagy lezárult. A média se fog lehozni mindent, megalapozottság nélkül. (a legtöbb), a kormánypropaganda meg pláne nem, mert ott rossz fényt vet fel.

De ha az üzenetekbe annyi volt, hogy szép a hasad és csinos vagy azért senkit se fognak lecsukni.

aug. 2. 00:30
 22/35 anonim ***** válasza:

21: A kérdésem nem az volt, hogy volt-e, hanem hogy TE tudsz-e konkrét ilyen ügyet említeni. Ezek szerint túl nagy erőfeszítés lenne jelenleg, ami önmagában is mutatja, hogy nem túl gyakoriak az ilyen esetek, ha egyáltalán léteznek.

Lecsukni nem feltétlenül fogják, de ez a dolgok menete, hogy előbb a média rossz fényben tünteti fel; ez már önmagában büntetés/elégtétel, ha törvényes következmény nem is lesz. Innentől jön az, hogy a munkahelye áthelyezi, felfüggeszti, vagy akár kirúgja, akár igaz a vád, akár nem, inkább felfüggeszthetik amíg tisztázódik.

Igen, arra nincs garancia, hogy a média megírja. De próbálkozni kell, mert vesztenivaló nincs. A "kormánypropaganda" valóban nem szokott ilyen ügyeket felkapni (bár ha ellenzéki az érintett, akkor van erre is esély!), viszont ha a média már kellő ügyet kavart, onnantól érdekük, hogy megmutassák, ők igenis intézkednek (nem szexuális ügy ugyan, de gyakorlatilag ez történt a most karateedző által felrúgott gyerek ügyében is).

Amikor azt mondom, nincs vesztenivaló, megalapozottan mondom. A média nem fogja olyan helyzetbe hozni az informátorait, hogy megszívják, mert akkor a többiek sem lennének ösztönözve a későbbiekben, hogy információkat osszanak meg. Nekik az a szakmájuk, hogy ügyeket kavarjanak. Ha rizikós, vagy nem érdemes, akkor max. nem írják meg, de rágalmazás miatt LEHETETLEN, hogy megüsse a bokáját a kérdező. Egyedül az adott tanárnak lehet ez kellemetlen, akár bűnös, akár ártatlan.

aug. 2. 01:26
 23/35 anonim ***** válasza:
31%
Bűncselekmény itt ahogy látom nem történt, ilyen jellegű chatelés még a nagy semmi kategória.
aug. 2. 14:44
 24/35 anonim ***** válasza:
48%
Ha ezt egy felnőtt, pláne tanár teszi egy kiskorúval, az zaklatás.
aug. 2. 15:16
 25/35 anonim ***** válasza:
0%

Pontosan, ez zaklatás, az USA-ban ezt nagyon komolyan vennék, de minimum egy facebook-on vagy sajtóban mószerolást megér. NEM lehet rágalmazási következmény! Indíthat becsületsértési pert a tanár, de el fogja veszíteni! Mondjatok olyan pert, ahol szexuális bűnnel vádolt ember becsületsértési pert indított a vád miatt, és nyert! NEM TUDTOK!

SZÁMTALAN metoo jellegű ügy volt Magyarországon is, azokat érdemes példának tekinteni.

aug. 2. 15:34
 26/35 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező!

Veled szemben ez elévült.

De - ha még mindig tanít - lehet, hogy másokkal még mindig csinálja.

Nekik lenne értelme feljelentést tenni...

aug. 2. 18:55
 27/35 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy semmi közöd hozzá, hogy pedofil -e. Mert ez az Ő magánügye.
aug. 2. 22:39
 28/35 anonim ***** válasza:
22%

Úgy tudom, hogy holmi messenger beszélgetéseket kinevetnek a rendőrségen. Nagyon jogosan egyébként. Hogyan bizonyítod, hogy nem manipulált? Feltöröm a facebookod, nevedben írkálok magamnak, hogy küldj meztelen képet, aztán feljelentelek :D szerinted ez jó lenne így?

Szóval ez 0 bizonyítéknak számít meg szerintem ennyivel nem csinálnak amúgy se semmit. Amúgy is mit akarsz elérni vele? Pénzt akarsz tőle?

aug. 2. 23:57
 29/35 anonim ***** válasza:
37%
Miután egy ilyen vád a halálbűntetéssel egyenértékű, lehet hogy fogna egy bézbólütőt, és szétverné a fejedet. Hiszen már nincs mit veszítenie.
aug. 3. 03:15
 30/35 anonim ***** válasza:
90%
Kiskorú veszélyeztetése; foglalkozás keretében elkövetett befolyással, hatalommal visszaélés.
aug. 10. 22:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!