Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi történik ha bejelentek egy...

Mi történik ha bejelentek egy több évvel ezelőtti pedofil (tanár) esetet?

Figyelt kérdés

Jelenleg 22 éves vagyok és amikor 13 éves voltam akkoriban az egyik tanárom üzeneteket váltott velem. Ezekben az üzenetekben manipulált, megjegyzéseket tett a hasamra, azt is leírta, hogy milyen csinos vagyok meg például hogy szeretem-e...

Ezek az üzenetek még megvannak és arra gondoltam, hogy bejelenteném ezt a bizonyos tanárt a rendőrségen. Ha ezt megteszem, érek ezzel egyáltalán valamit? Nincsen elévülés? És ha érek vele valamit, akkor mi a teendő onnantól? Bizonyíték az üzenetváltás lenne, ami Facebookon történt, úgy tudom mással is csinálta ezt akkoriban.

Ez a tanár egyébként még mindig tanít és félek, hogy még mai napig ezt csinálhatja, bár nem tudom.

aug. 1. 22:12
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
44%
Hát ha pedofília miatt akarod feljelenteni, inkább hagyd, mert az egy pszichológiai, nem pedig egy jogi fogalom. Ráadásul egy átlag 13 éves azért már kezd túl érett lenni egy pedofilnak.
aug. 1. 22:17
 2/35 anonim ***** válasza:
95%

Ezekkel még semmit sem követett el. Ha meztelen képeket kért volna tőled, vagy szexre tett volna felhívást, akkor lenne értelme feljelenteni. Ilyen ártatlan csetelések miatt teljesen felesleges.

Egyébként a pedofília valóban nem jogi fogalom

aug. 1. 22:22
 3/35 anonim ***** válasza:
63%
Elítélnek alaptalan rágalmazásért .
aug. 1. 22:26
 4/35 anonim ***** válasza:
25%
De a pedofil cselekedetek elkövetése az már az! Szerintem már ennyivel is lehetne jogilag valamit kezdeni, mert ez már kiskorú zaklatása, pozícióval való visszaélés. Ha elkezdenének nyomozni, lehet, hogy találnának ennél többet is.
aug. 1. 22:30
 5/35 anonim ***** válasza:
24%
Jelentsd be.
aug. 1. 22:38
 6/35 anonim ***** válasza:
77%

Pedofil, mint bűncselekmény a jogban nincs. Attól függ milyenek az üzenetváltások. Ha szexuális jellegű akkor lehet valamit kezdeni. Az, hogy leírja, hogy csinos vagy, vagy megjegyzést tesz a hasadra még nem bűncselekmény, inkább csak furcsa és etikailag nem tanárhoz méltó. Megdönthetetlen bizonyítékok kellenek, mert gyermekekkel szemben elkövetett szexuális visszaélés miatt feljelenti valakit alaptalnul, bizonyítékok hiányába eléggé súlyos megvádolás, amelyről ha utána kiderül, hogy mégsem úgy volt Te jársz rosszul.

De hát itt eléggé kevés infót tudunk, fordulj egy ügyvédhez és beszéld meg vele, mutass meg neki mindent amid van és utána az ő segítségével tehetsz feljelentést, ha érdemes. Szerencsére ezek a bűncslekmények már nem évülnek el, szóval hajrá.

aug. 1. 22:40
 7/35 anonim ***** válasza:
12%
De van, csak bonyolultabb névvel illetik, 6-os. Te magad írod: kiskorúval szemben elkövetett szexuális visszaélés. Helyben vagyunk.
aug. 1. 23:02
 8/35 anonim ***** válasza:
100%
#7 De kiskorú ellen követhet el visszaélést olyan is aki nem pedofil, és a pediflok többsége pedig nem bűnöző. Ne keverjünk össze egy betegséget és egy jogi fogalmat, főleg ne a jog kategóriában.
aug. 1. 23:06
 9/35 anonim ***** válasza:
14%
Nyilvánvalóan a pedofil bűncselekményről szól a kérdés, ehhez azért olyan sok ész nem kell. Nem a 4 fal közti álmodozást akarja feljelenteni.
aug. 1. 23:15
 10/35 anonim ***** válasza:
100%
#9 És a jogban mi a pedofil bűncselekmény? Mert ilyen nem létezik.
aug. 1. 23:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!