Mi történik ha bejelentek egy több évvel ezelőtti
pedofil (tanár) esetet?
Figyelt kérdés
Jelenleg 22 éves vagyok és amikor 13 éves voltam akkoriban az egyik tanárom üzeneteket váltott velem. Ezekben az üzenetekben manipulált, megjegyzéseket tett a hasamra, azt is leírta, hogy milyen csinos vagyok meg például hogy szeretem-e...
Ezek az üzenetek még megvannak és arra gondoltam, hogy bejelenteném ezt a bizonyos tanárt a rendőrségen. Ha ezt megteszem, érek ezzel egyáltalán valamit? Nincsen elévülés? És ha érek vele valamit, akkor mi a teendő onnantól? Bizonyíték az üzenetváltás lenne, ami Facebookon történt, úgy tudom mással is csinálta ezt akkoriban.
Ez a tanár egyébként még mindig tanít és félek, hogy még mai napig ezt csinálhatja, bár nem tudom.
"Nem a 4 fal közti álmodozást akarja feljelenteni."
Attól még nem feltétlen pedofil a tanár, mert a pedofilok a szexualisan éretlen gyerekekre gerjednek. Itt meg lehet vitatkozni hogy a 13 éves szexualisan éretlen vagy sem, de például tudjuk milyen körökben már a gyerekeket szülik.
aug. 1. 23:27
12/35 anonim válasza:
Itt a bűncselekmény csak annyi lehet amit leírtam, de magát a betegséget ne keverjük ide.
aug. 1. 23:28
13/35 anonim válasza:
Tök mindegy, 14 év alattival bűncselekmény. Teljesen indifferens, hogy pszichiátriailag pedofil-e vagy nem. A feljelentésről szól a kérdés, nem az illető pszichiátriai státuszáról.
aug. 1. 23:34
14/35 anonim válasza:
14 év alatt csak akkor bűncselekmény ha a másik illető 18 feletti. De a 13 és 17 éves simán csinálja. Így jönnek a gyerkőcök a C-knél.
aug. 1. 23:37
15/35 anonim válasza:
Semmi. Épp semmi sem tiltja hogy valaki pedofil legyen.
aug. 1. 23:42
16/35 anonim válasza:
Ahogy többen írták, a pedofília egy betegség, és nem büntethető, ellentétben a kiskorúak zaklatásával, ami a kérdező által felvetett esetben esélyes, hogy megvalósult.
Rágalmazásért nem fognak feljelenteni, ha rendőrséghez akarsz fordulni, ismeretlen tettes ellen kell feljelentést tenni.
De sokkal hatékonyabbnak tartom a médiához fordulást, ha a média foglalkozik vele, a rendőrségen is nagy nyomás lesz, hogy lépjenek.
aug. 2. 00:07
17/35 anonim válasza:
Még annyit, hogy most különösen igyekszik a kormány is mutatni, hogy foglalkozik a gyermekvédelmi ügyekkel, az ellenzék és a független sajtó is szívesen foglalkozik az ilyen ügyekkel, tehát most eléggé olyan a helyzet, hogy több esély van, hogy foglalkozzanak vele mint valaha, a "kegyelmi" botrány előtt.
aug. 2. 00:09
18/35 anonim válasza:
Médiához én nem igazán fordulnék első körben, mert ez tényleg súlyos vád és ha nem igaz vagy nem állja meg a helyét akkor az már nagy nyilvánosság előtti rágalmazás amely a kérdezőt eléggé rossz helyzetbe hozná. Majd ha a bíróság elitéli akkor lehet a sajtónak valami. Ártatlanság vélelme ugyebár. Mindenkinek kijár.
aug. 2. 00:18
19/35 anonim válasza:
18-as, szerintem tévedsz. Eleve pl. névtelenül is fordulhat, vagy előtte ügyvéddel megbeszéli, hogy fogalmazzon, ezzel 100%-osan bebiztosíthatja magát. De még a nélkül sem látok nagy veszélyt: te tudsz olyan esetet mondani, hogy a médiában megjelent egy szexuális vád, és rágalmazásért elítéltek valakit? Akár itthon, akár külföldön? Szerintem nem létezik ilyen eset.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!