Hogyan tudok a NAV nal bejelentést tenni, bár nem vagyok biztos hogy adócsalás történik?
Figyelt kérdés
Tehát ha esetleg bebizonyosodik hogy mégsem történt az, akkor mi van? A volt tulajdonos akitől bereltem az ingatlant, szerződést sem akart úgy kötni illetve ragaszkodott a kp.s fizetéshez, eléggé gyanús volt el is jöttem de nem adta vissza a kauciót picit meg szeretem szivatni, hogyan tudnám?2021. aug. 1. 11:38
1/2 anonim válasza:
Fizetési meghagyást adsz be ellene
2/2 anonim válasza:
Kérdező!
Nem vagy semmi. Sajnálod másoktól a pénzszerzési lehetőségét?
Az életben nem úgy boldogul mindenki, ahogy akar, hanem, ahogy éppen tud.
Tehetsz bejelentést, akár névtelenül is.
Mivel az ilyen tevékenység szja köteles, így számlát vagy bizonylatot (Áfa tv. szerinti tartalommal) kell adnia és adóznia kell (önálló tevékenységből származó jövedelem).
Arról azért tudjál, hogy önmagában a számlaadás elmulasztása mindössze "csak" adóbírsággal jár (jogkövetési vizsgálat) ha adóhiány is van, akkor mérlegel a NAV az összeg nagysága és egyéb tényezők függvényében.
Feljelentés akkor van, ha bűncselekmény gyanúját észleli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!